. Ma Károly, napja van.
Titokban szórták szét Szécsi Katalin hamvait
2013-05-14 10:41:11
Titokban szórták szét Szécsi Katalin hamvait

Titokban szórták szét Szécsi Katalin hamvait

Titokban szórták szét Szécsi Katalin, a 39 éve öngyilkosságot elkövetett Szécsi Pál korábban Kecskeméten élő, majd december 31-én a ballószögi idősek otthonában elhunyt nővére hamvait néhány napja a rákoskeresztúri köztemetőben – tudta meg a Kecskeméti Hírhatár. A szertartáson csak a szűk család, információink szerint Katalin kitagadott lánya, és unokája, valamint volt férje vettek részt. A többi örökös - J. Imre kecskeméti tévészerelő, V. Edvárd kecskeméti postás, Gergely Róbert színész-énekes, valamint a Menhely az Állatokért Alapítvány – nem volt jelen, de nem is tudták a titokban tartott szórás időpontját.   

 

Mint korábban megírtuk, Szécsi Katalin a halála előtt úgy rendelkezett, hogy a testét tudományos kutatások céljaira, orvosi egyetemnek ajánlja fel. Ezért januárban a holttestet a Budapesti Semmelweis Orvostudományi Egyetemre szállították, ahol orvostanhallgatók különböző boncolási feladatokat hajtottak rajta végre mostanáig. Majd ennek fejében az egyetem rendezte a szórásos temetés szertartást, melyen sem az egyetem, sem a hallgatók nem voltak jelen, csak a szűk család. A szertartáson a búcsúztató beszéd elhangzását követően Albinoni Adagio dallamára - amit Szécsi Pál is énekelt: Nézd, milyen szép az éjjel, Ránk köszönt csillagfénnyel... - szórták szét a hamvakat.

 

 

Információink szerint Katalin lányát, a Kecskeméten élő Andreát annak ellenére megviselte a temetés, hogy kitagadta lelketlen anyja. Aki pontosan olyan gonosz módon bánt gyermekével és unokájával, mint annak idején vele és Szécsi Pállal az USA-ba emigrált édesanyja. Gergely Róbert színész-énekest, aki az elmúlt években közel került a Szécsi produkciók miatt Szécsi Katalinhoz,  sms-ben tájékoztatta a szórást követően a befejezett szertartásról Andrea.

 

 

Úgy tudjuk, hogy a titkos időpontú szórásról „lemaradt” Gergely Róbert azt tervezi, hogy Szécsi Pál Farkasréti temetőben lévő sírjánál emlékezik meg majd valamilyen formában, nyilvános szertartáson Katalinról.   

 

Mint korábban megírtuk, várhatóan így alakul Szécsi Katalin vagyonának öröklése:

Szécsi Katalin lánya (köteles rész):               50 %

J. Imre tévészerelő:                                       25 %

Menhely az Állatokért Alapítvány:                  15 %

V. Edvárd postás:                                            5 %

Gergely Róbert színész-énekes:                     5 %

 

A hagyatéki eljárás még nem történt meg. A lakásában 2012. december 1-jén történt gázrobbanás után is mintegy 12-15 milliót érő kecskeméti ház, a biztosító által a felújításra fizetett 5-7 millió, valamint milliós bankbetétek és a Szécsi Pál dalok után járó, évente 1.5-2 milliós jogdíjak képezik az örökséget.

 

* Lelketlen anya és nagymama volt: egyedül Gergely Róbertet szerette, aki öngyilkos öccsére, "Palikára" emlékeztette.


KORÁBBI CIKKÜNK:

A Szécsi-villa titka: bejutottunk a halott Szécsi Katalin kiégett kecskeméti házába

 

Utoljára frissítve: 2013-05-14 11:12:56

További híreink
Ügynökmúlttal vádolják Dinnyés József
Ügynök volt Dinnyés József, a híres, ellenzékinek számító polbeat-énekes – legalábbis ezt feltételezik az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára által közölt ren...
2023-01-26 09:41:26, Hírek, Fókuszban Bővebben
Rákay Philip Károly a többmilliárdos Aranybulla bukása után a mohácsi csatáról tervez hősi eposzt
Az új médiamogul szerepében tetszelgő Rákay Philip megosztotta újabb filmtervének ötletét: ezúttal a mohácsi csatáról készít filmet.
2023-01-17 12:16:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
Hogyan segítheted elő a kutyád testsúly gyarapodását?
Bár a legtöbb kutyánál inkább a túlsúly szokott problémát okozni, de előfordul ennek az ellenkezője is, vagyis amikor a kórosan sovány ebet kell egy kicsit felhizlalni. H...
2023-01-13 13:43:16, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nemzetstratégiai jelentőségű összefonódásnak minősítette a kormány a Vodafone felvásárlását – derül ki a hétfő...
Bővebben >>