. Ma Emma napja van.
Tiszakécskei Lovasnap: Orgovány polgármesterasszonya legény a bakon
2014-06-09 05:42:07
Tiszakécskei Lovasnap: Orgovány polgármesterasszonya legény a bakon

Tiszakécskei Lovasnap: Orgovány polgármesterasszonya legény a bakon

Sokan választották kikapcsolódásként a pünkösdi hétvégén a Tiszakécskei Lovasnapot. A helyszínre látogatók ráadásul idén már új, fedett lelátók alatt hűsölhettek, miközben a fogatok látványos versenyeit kísérték figyelemmel – tudósított a Kécskei Krónika.

 

 

 

 

 

 

Reggel kilenc óra után nem sokkal kezdődött a Tiszakécskei Lovasnap programja, amikor is Siklósi Csaba, a Tiszakécskei Lovasegyesület alelnöke köszöntötte a látogatókat. A mikrofont a felújított tribün alatt ezt követően Kovács Ernő, Tiszakécske Város polgármestere vette át, aki a rendezvény fővédnökeként és aktív résztvevőjeként is szerepelt ezen a szombaton. A település vezetője köszöntőjében örömét fejezte ki, hogy az időjárás is kegyeibe fogadta az eseményt, valamint kiemelte, hogy a Lovasnap nagyon nívós, a térségben nagy népszerűségnek örvendő sport- és kulturális rendezvény, amiért köszönetet mondott a helyi lovas egyesület tagjainak. 

 

A város vezetője után Hatvani Gáborné, a Bács-Kiskun Megyei Lovas Szövetség elnökségi tagja, a fogathajtók vezetője köszöntött mindenkit, majd ismertette a nap menetrendjét a versenyzők számára nélkülözhetetlen tudnivalókat.

 

A Tiszakécskei Lovasnap megmérettetéseire összesen 36 fogatos nevezését fogadták el. A nap folyamán minden hajtó és földön járó munkatársaik is derekasan szerepeltek, dacolva mind az akadályokkal, mind a beköszöntő hőséggel.

 

KATTINTSON A KÉPRE A GALÉRIA MEGNYITÁSÁHOZ!

 

A fogatosok mezőnyében kécskei sikernek is tapsolhattak a helyi szurkolók, hiszen Tóth-Molnár Márton pónifogatjával magamögé utasította minden riválisát.

 

A rendezvény egyik legvidámabb versenyszáma a munkafogatosok csatája volt. Igaz, az egész nap folyamán szórakoztatóan és humort nem nélkülözve zajlott a Tiszakécskei Lovasnap, köszönhetően Siklósi Csaba kiváló kommentátori működésének.

 

A délelőtti és a délutáni versenyszámok szünetében színvonalas lovas és fogathajtó bemutatókra került sor. A jelenlévők megcsodálhatták például Gáspár Szilvia lovas produkcióját, aki a díjhajtás elemeit mutatta be a közönségnek. Az Európa Bajnokságokat megjárt Zsadányi Viktóriától és Bulyovszky Annától szintén emlékezetes díjlovasbemutatót látott a közönség.

 

Nagy sikert aratott a polgármesterek akadályhajtása is, ahol a helyiek Kovács Ernőnek, a település polgármesterének és Dr. Polyák Józsefnek a város alpolgármesterének szurkolhattak.

 

Sokak által várt bemutató volt a Tiszakécskei Lovasegyesület fogat karusszele, amely idén is fénypontja volt a rendezvénynek.

 

Átadták a lovaspálya új lelátóját


 

A Tiszakécskei Lovasnapon adták át ünnepélyes keretek között a lovaspálya új, fedett lelátóját is. A megszépült tribünről Kovács Ernő, Tiszakécske Város polgármestere nyilatkozott a Kécskei Krónikának:

 

- Tiszakécske Város Önkormányzata az elmúlt évben kezdte el a lelátó teljes átépítését. Az ülőhelyek már a tavalyi esztendőben elkészültek, de a pályázati pénz akkor még csak a lelátó egyik felének lefedését fedezte. Akkor ígéretet tettem rá, hogy az önkormányzat idén forrást biztosít a tribün teljes lefedésére, ennek köszönhetően a tiszakécskei Orkán Kft. kivitelezésében készülhetett el a teljesen fedett lelátó.

 

Siklósi Csaba a nap végén elmondta: „Minden évben sikerül hozzátenni valami pluszt a rendezvényhez, jövőre is szeretnénk a lovas egyesülettel méltóképpen megrendezni a jubileumi huszonötödik Tiszakécskei Lovasnapot. Az egyesület részéről örömmel látunk egész évben minden tiszakécskei közösséget, egyesületet, önszerveződő csoportot, aki rendezvényét a megszépült Tiszakécskei Lovaspályán kívánja lebonyolítani.”

 

Eredmények a XXIV. Tiszakécskei Lovasnapon:

 

Polgármesterek hajtása:

1. Dr. Lóczi Boglárka / Orgovány

2. Balogh Károly / Helvécia

3. Szabó Gellért / Szentkirály

4. Dr. Polyák József / Tiszakécske (alpolgármester)

5. Kovács Ernő / Tiszakécske

6. Szabó Zoltán / Badány (Szlovákia)

7. Sinka Ferenc / Tiszaug

 

Pónifogatok akadályhajtása:

1. Tóth -Molnár Márton / Tiszakécske

2. Karai Attila / Kocsér

3. Vida-Filus Milán / Orgovány

4. Balla Evelin / Fábiánsebestyén

5. Karai Antal / Nagykőrös

6. Szabó Ádám / Tiszakécske

 

Nagy kettes fogatok akadályhajtása:

,,C” kategória:

1. Vida-Filus Szabolcs / Orgovány

2. Besze Károly / Jakabszállás

3. Sike Ferenc / Tiszaföldvár

4. Józsa László Dávid / Tiszaföldvár

5. Czakó Attila / Kiskunmajsa

6. Tóth Sándor / Zsana

 

Szabadidős kategória:

1. Németh László / Tiszaalpár

2. Bodor Ádám / Tiszaalpár

3. Molnár Elek / Tiszakécske

4. Sárkány László / Szlovákia

5. Bibók Károly / Tiszaalpár

6. Terjéki Sándor / Tiszakécske

7. Pusztai László / Tiszakécske

 

Szöveg: Sánta László

Fotók: Csikós János

 

 

Utoljára frissítve: 2014-06-09 05:50:46

További híreink
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Sport Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szór...
Bővebben >>