. Ma Márk napja van.
Templomban köszöntötték a 100. éves Anna nénit
2015-03-29 08:11:01
Templomban köszöntötték  a 100. éves Anna nénit

Templomban köszöntötték a 100. éves Anna nénit

A piarista templomban megtartott szentmise keretében köszöntötték szombaton a százesztendős Vangel Sándornét. A nem mindennapi esemény egyik különlegessége volt, hogy a misét az ünnepelt egyik fia, a hetvenkét éves Vangel Imre plébános celebrálta, a templomi kórus pedig a családtagokból állt. A város vezetésének képviseletében dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester és dr. Sztachó-Pekáry István önkormányzati képviselő köszöntötték Anna nénit.



Vangel Sándorné 1915. március 26-án, Farkas Anna néven született a Csongrád megyei Mindszenten. Szüleit kisgyermekként veszítette el: tizenegy éves korától édesanyja testvére nevelte. Húsz évesen ment férjhez Vangel Sándor gazdálkodóhoz. Hét gyermekük született, akik közül hatan ma is élnek.

A család az '50-es, 60-as években „kulák családként" az üldözöttek sorsát élte. Vangel Sándorné azonban ebben az időben is mindent megtett gyermekei taníttatásáért. Három fia közül egyik jogász, a másik gyógyszerész lett, a harmadik a papi hivatást választotta. Egyik lánya pénzügyi területen dolgozott, kettő pedig tanár lett.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!

 

Anna néni harminc éve özvegy, a Szegvári Háziipari Szövetkezetből ment nyugdíjba. Tizenhét éve él Kecskeméten, az egyik lányánál. A mai napig gyönyörűen hímez, családtagjait ellátja színpompás terítőkkel, párnákkal. Tizenhárom unokája és huszonhárom dédunokája van.

A tiszteletére tartott szombati szentmisén nemcsak családtagjai, rokonai, hanem városunk önkormányzata képviseletében dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester és dr. Sztachó-Pekáry István önkormányzati képviselő is köszöntötték Anna nénit. Az ünnepelt örömmel fogadta a város vezetésének, és Orbán Viktor miniszterelnök általuk tolmácsolt jókívánságait,majd aláírta az önkormányzat Szépkorúak könyvét is. 

Anna nénit a születésnapján levélben köszöntötte Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek is - a levelet a szentmisén Vangel Imre plébános olvasta fel -, az ünnepségen pedig a meghatározó kecskeméti média mellett jelen volt az M1 televízió vallási műsorainak stábja is.

(szöveg: KTV / Hírhatár)

Utoljára frissítve: 2015-03-29 08:12:58

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Karsai Dániel akként döntött, hogy 2024. március 31. napjával befejezi az ügyvédi tevékenységét és egyúttal ki...
Bővebben >>