. Ma Márk napja van.
Szüreti Felvonulás és Szüreti Bál Tiszakécskén
2014-09-14 21:23:30
Szüreti Felvonulás és Szüreti Bál Tiszakécskén

Szüreti Felvonulás és Szüreti Bál Tiszakécskén

Az esős, változékony időjárás sem ronthatta el az idei szüreti- felvonuláson és bálon résztvevők hangulatát. A Kécskei Ősz szeptember 13-i programjai sok embert vonzottak település szerte.








 

Kedvezőtlen meteorológiai előrejelzésekkel indult a hétvége, pénteken és szombaton hajnalban is jelentős csapadékmennyiség hullott. A szüreti rendezvények szervezői kivártak, és mivel délelőtt már nem esett az eső, délben elindulhatott a felvonulás, melyben harminc fogat és több lovas vágott neki Tiszakécske útjainak. Az első állomáson aztán Kerekdombon megnyíltak az égi csapok, azonban ez a lelkes helyieket nem riasztotta el, emlékezetes vendéglátással fogadták a felvonulókat. Az esőzés tovább folytatódott Ókécskén a református templomnál, a Tisza-parti Termálfürdőnél, illetve a Sportligetnél is, de ezeken a megállóhelyeken is sokan dacoltak a körülményekkel élvezték az eseményt, melyen a Nagy-Tisza Néptánccsoport táncbemutatójának is tapsolhattak.

 

Amikor a menet az Attila utcára, a Tiszavirág Panzió elé érkezett már megszűnt az égi áldás, a zenészek is vidáman húzták a szekéren, a pincérek pedig bort és üdítőt kínáltak a rendezvény résztvevőinek.

 

IDE KATTINTVA MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!

 

Tiszabögön a Rév úton rövid időre újra előkerültek az esernyők, de itt sem lehetett panasz a hangulatra és a vendéglátásra sem. Ezután a bögi sportpálya következett, ahol idén is nagy szeretettel, fúvószenekarral, étellel-itallal fogadták a felvonulókat. Miskó Gábor, mint a házigazda köszöntötte a menet tagjait, külön kiemelve Kovács Ernőt, Bács-Kiskun megye kormánymegbízottját, Dr. Polyák József alpolgármestert, illetve Tóth Jánost önkormányzati képviselőt, a Kulturális és Sport Bizottság elnökét.

 

A felvonulás egyik csúcspontja a Béke téren volt, ahová a Kunszentmártoni Fúvószenekar vezetésével érkeztek meg az ünneplők. A Fejedelmi Pékség vendéglátása mellett itt is táncbemutatónak tapsolhatott a szépszámú közönség, és bár az idő ismét borúsra fordult még kegyelmezett az eső. Végül a vasútállomás következett, ahová szintén sokan kilátogattak, hogy belekóstoljanak az utánozhatatlan szüreti hangulatba, majd a menet visszatért a Lovaspályára.

 

Hajnalig tartott a mulatozás a szüreti bálon

 

A Lovaspálya rendezvénysátránál hét óra körül került sor ceremóniára, melynek keretében Tiszakécske felkerült a Magyar Értékek térképére. Az esemény kapcsán a Szépkorúak kórusa és a Füzike Citerazenekar működött közre.

 

Ez idő alatt már a sátorban is hangoltak a zenészek, majd bele is csaptak a hajnalig tartó muzsikálásba. A mulatós dallamok mellett a komolyabb eső is megérkezett és ki is tartott reggelig. Ennek ellenére szép számban érkeztek a szórakozni, kikapcsolódni vágyók. Gyalogosok esernyőkkel, mások autóval közelítették meg a helyszínt, miközben ömlött a csapadék a fellegekből.

 

A sátor alatt kiváló hangulatban zajlottak az események, az Abonyi Fogadó ízletes ételeket kínált a megjelenteknek, akik a vacsora elfogyasztása után a táncparketten ropták.

 

Az est vendégei nagy tapsot kaptak; a Szentkirályi Tánccsoport és Gergely Róbert is jó közönségre akadt a kécskei szüreti bálozókban.

 

szöveg: Sánta László

fotók: Csikós János

 

 

Utoljára frissítve: 2014-09-14 21:26:04

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek,...
Bővebben >>