. Ma Márk napja van.
Születésnapi koncertet adott a 25 éves Ars Nova Énekegyüttes
2015-03-22 07:20:02
Születésnapi koncertet adott a 25 éves Ars Nova Énekegyüttes

Születésnapi koncertet adott a 25 éves Ars Nova Énekegyüttes

Nagy sikerű születésnapi koncertet adott szombat este a Kodály Iskolában a 25 éves Ars Nova Énekegyüttes. A koncert a Kecskeméti Tavaszi Fesztivál legjelentősebb kulturális eseménye volt, így nem csoda, hogy jelentős figyelem kísérte: megtelt szombat este az iskola koncertterme.







Az Ars Nova Énekegyüttes sikertörténete 1990-ben kezdődött Kecskeméten. Megalakulása óta arra törekedett, hogy a magyar, ill. nemzetközi koncertélet részévé váljon, kortárs zenei repertoárjával mintát adjon. Az elmúlt 25 évben az együttes több mint 400 koncertet adott szerte a világban Kínától az Amerikai Egyesült Államokig.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!


Mára nem csupán Kecskemét legrangosabb együttese, de nemzetközi szinten is a legjobbak között jegyzik. A kórusolimpiákat szervező Interkultur nemzetközi kórusszervezet által készített világranglistán az énekegyüttesek között a 4. helyen szerepel.

Számtalan versenygyőzelemmel, CD-vel, kitüntetésekkel, nemzetközi fesztiválokra, gála hangversenyekre szóló meghívással büszkélkedik. Jelentős számban írtak zeneműveket a kórusnak illetve vezetőjüknek ajánlva.

Az együttes alapítója, művészeti vezetője és karnagya Dr. Kiss Katalin, egyetemi docens, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kodály Zoltán Zenepedagógiai Intézetének tanára. A tagok tevékenységüket kedvtelésből végzik, bár közülük számosan magasan képzett muzsikusok. Az Ars Novából került ki több nemzetközi hírnek örvendő énekes, mint például Vizin Viktória, és Csereklyei Andrea.

Utoljára frissítve: 2015-03-22 07:22:55

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munká...
Bővebben >>