. Ma Márk napja van.
Szezont értékeltek a KTE Kosárlabda Klub Kft. tulajdonosai
2016-05-06 06:17:52
Szezont értékeltek a KTE Kosárlabda Klub Kft. tulajdonosai

Szezont értékeltek a KTE Kosárlabda Klub Kft. tulajdonosai

A KTE Kosárlabda Klub Kft. tulajdonosai csütörtökön délelőtt a Four Points by Sheraton Kecskemétben rendezett sajtótájékoztatón értékelték a 2015/16-os szezont. A sajtótájékoztatón részt vett Dr. Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét alpolgármestere, valamint jelen volt Dr. Homoki Tamás, Kecskemét másik alpolgármestere is.

 

 

 

 

Mint elhangzott, az idény előtt meghatározott célok közül megvalósult az, hogy a klub működése stabil maradt, gazdálkodása a lehetőségeknek megfelelő volt. Megvalósult az is, hogy a mérkőzéseken meghatározó szerepet kaptak a magyar játékosok (az összes játékidő harmada), Pongó Máté és Pongó Martin például közel annyi időt töltött a pályán, mint az abszolút alapemberek, Derasimovic, Ivosev és Karahodzic.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!


A helyezés (10.) ugyanakkor csalódás, még akkor is, ha a középszakasz utolsó meccsének utolsó másodpercéig megvolt az esély a rájátszásba jutásra. Több olyan találkozó volt az alapszakaszban, amelyek alapvetően megváltoztathatták volna a végső eredményt (pl. a hazai PVSK és MAFC, valamint az idegenbeli Jászberény és Szeged), de ezeket nem sikerült megnyerni. Rosszul sikerült a negyedik légiós kiválasztása is, pedig a bajnokságban kiderült, hogy ezen sok múlik: a középszakaszban csak a KTE-Duna Aszfalt játékoskeretében szerepelt három légiós, mindenhol máshol ennél több.

A szezonban a legjobb egyéni teljesítmény az összevont mérkőzésstatisztikák alapján (VAL) Ivosev Tomislav nevéhez fűződik, a bajnoki ranglistán a 3. helyen végzett (24,7-es átlag), a pontszerzők listáján is bekerült az első 20-ba (13.), a lepattanózók között pedig 6. lett. Ilyen jó szezonja csak akkor volt, amikor 2011-ben Magyarországra érkezett (Szeged).

Ugyancsak fantasztikus idényen van túl Marko Derasimovic, aki a pontszerzők listáján lett 6. 18,2-es átlaggal, a VAL-listán pedig 12. helyen végzett (érdekes, neki is egyszer volt ennél jobb szezonja, amikor 2011-ben egy fél idényre Kecskemétre jött).

Hatalmasat lépett előre a centerek között Kemal Karahodzic. Egy éve 44. volt a lepattanózók listáján, most 21; egy éve 23. volt a blokkolási listán, most 12.; egy éve 7,4 volt a pontátlaga, most 13,7; egy éve 10,8 volt a VAL-átlaga, most 18,3.

Igen komoly fejlődés figyelhető meg Pongó Máté teljesítményében is, aki idén 25 helyet lépett előre a gólpasszlistán, 32 helyet pedig a labdaszerzés listán, és megduplázta a meccsenkénti VAL-számát.

Pongó Martin főleg a középszakaszban remekelt (ekkor már csak három külföldi maradt a keretben), a meccsenkénti 11,3-as pontátlagot 52 %-os dobáspontosság hozta össze, s 41 % volt a triplamutatója.

A 2016-17-es szezonra vonatkozó célok meghatározásánál a tulajdonosok a klub pénzügyi lehetőségeire, valamint a meglévő klubfilozófiára építettek (utóbbiban fontos szerepe van a magyar, lehetőleg Kecskeméten nevelődő játékosoknak). A tervezett játékoskeret erősségét figyelembe véve alapcélként a legjobb 8 közé kerülést határozták meg, de szeretnék, ha a csapat legalább a 6. helyezésig eljutna a bajnokság zárásáig.

A sajtótájékoztatón bejelentették, hogy az előző szezon tapasztalatai alapján meghozott döntés értelmében a következő idényben vezetőedzőként Forray Gábor lesz a KTE-Duna Aszfalt szakmai vezetője. A klub marasztalta a szakmai stábban Boris Maljkovic-ot is, de neki más elképzelése van, nem marad Kecskeméten.

A következő (és némileg a 2017-18-as) szezonra összeálló játékoskeret szervezése már februárban elkezdődött. A cél az volt, hogy megmaradjon a klubra jellemző állandóság, vagyis lehetőleg megmaradjon a csapat gerince. Figyelembe kellett venni, hogy a kiváló egyéni teljesítmények, a komoly statisztikai mutatók miatt korábban nem voltak ennyire kapósak a játékosaink a piacon. Ezzel együtt ma már hat olyan játékos van, akinek lejár a szerződése, de már elkötelezte magát a következő időszakra.

Pongó Martin, Pongó Máté, Kemal Karahodzic és Marko Derasimovic két-két évre, Ivosev Tomislav és Mészáros Máté egy-egy szezonra írt alá.

Vagyis a teljes kezdőcsapatot sikerült megtartani.

Élő szerződése van Keller Ivánnak, a keret többi tagjával folyamatosak az egyeztetések.

A klub a játékospiacról egy mezőnyembert és egy centert szeretne majd igazolni.

Mészáros Máté a 8., a Pongó testvérek a 7., Marko Derasimovic a 6., Karahodzic Kemal az 5., Ivosev Tomislav a 3. szezont kezdi Kecskeméten.

A szakmai stabilitás nem valósulhatna meg a stabil gazdasági háttér nélkül. Ennek kiemelkedő szereplője a névadó szponzor, a Duna Aszfalt Kft. Az építőipari cég 2012-ben, az akkor még másodosztályú csapathoz kötelezte el magát, azóta folyamatosan névszponzora a kosárlabda csapatnak. És nagy öröm, hogy ez a kapcsolat továbbra is megmarad, a 2016-2017-es idény lesz az 5., amelyet a kecskeméti kosárlabdacsapat KTE-Duna Aszfaltként kezdhet meg.

Ugyancsak a stabil működés alapja az a döntés, amelyet Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata hozott meg, eszerint a kosárlabda bekerült a város három kiemelt sportága közé.

Utoljára frissítve: 2016-05-06 06:20:14

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei le...
Bővebben >>