. Ma Auguszta napja van.
Szemereyné Pataki Klaudia és dr. Salacz László osztották a szeretetebédet
2014-12-22 03:19:50
Szemereyné Pataki Klaudia és dr. Salacz László osztották a szeretetebédet

Szemereyné Pataki Klaudia és dr. Salacz László osztották a szeretetebédet

Advent negyedik vasárnapján Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere és dr. Salacz László országgyűlési képviselő osztották a szeretetebédet a Damjanich János Általános Iskola sportcsarnokában.









Az előző esztendőkben megszokhattuk, hogy advent négy vasárnapján a városháza udvarán felállított sátorban tartottak szeretetebédeket. Idén azonban nem itt várták egy-egy tál meleg étellel, forró teával és süteménnyel a rászorulókat, hanem hétről-hétre Kecskemét más pontján.

 

A szervezők úgy döntöttek, hogy ettől az évtől a napi megélhetési problémával küzdő, szegénységben, netán mélyszegénységben élő nagycsaládokat, gyermekeket látják vendégül. Az érintetteknek a Városi Szociális Közalapítvány meghívót küldött, egy-egy alkalomra több mint kétszáz személy számára.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!

 

A rászorulók kiválasztásában a közalapítvány segítségére voltak, illetve lesznek az egyéni választókörzetek önkormányzati képviselői, az oktatási intézmények, az egyházak vezetői, valamint a városháza illetékes osztályának munkatársai is. Az első ünnepi ebédet november 30-án a Hunyadi János Általános Iskolában tartották meg, a másodiknak december 7-én a Szentcsalád plébánia, a harmadiknak pedig december 14-én a Hetényegyházi Közösségi Ház adott otthont. A negyediket december 21-én, vasárnap a Damjanich János Általános Iskola sportcsarnokában rendezték meg.

 

Az ebédet ezúttal a Tanyacsárda hozta. Az étel osztásában mások mellett részt vettek Szemereyné Pataki Klaudia polgármester, dr. Salacz László országgyűlési képviselő, Lévai Jánosné és Sipos László önkormányzati képviselők, valamint a Kecskeméti Református Egyház és a Piarista Iskolák vezetői, képviselői is.

 

Az ebédről távozó rászorulók ingyen fenyőfákat is vihettek magukkal karácsonyra: 25 fát Jávorka Endre vállalkozó, 25 másik fenyőt pedig a "Nyitott Szemmel - a Dél-alföldi Régió Gyermekeiért Egyesület" ugyanis adományként ajánlott fel.

(Szöveg: KTV / Hírhatár)

Utoljára frissítve: 2014-12-22 17:17:06

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Egy ajándék, ami többet mond ezer szónál!
Ha kaptunk már valaha ékszert ajándékba, akkor valószínűleg a mai napig pontosan emlékszünk rá, hogy kitől, mikor és milyen alkalomra kaptuk. Egy szép gyűrű vagy nyaklánc...
2024-03-25 16:46:20, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Március 31-ig kell érvényesíteni a felsőoktatási diákigazolványokat; ahhoz, hogy az érintettek kedvezményesen ...
Bővebben >>