. Ma György napja van.
Szemerey Andorné Törös Olgára emlékeztek
2015-03-18 09:05:56
Szemerey Andorné Törös Olgára emlékeztek

Szemerey Andorné Törös Olgára emlékeztek

A Kecskeméti Főiskola Pedagógiai Szakkönyvtárában mutatták be kedden délután azt a könyvet, amely a február 16-án elhunyt Szemerey Andorné Törös Olga életpályájának állít emléket. A kecskemétivé lett tornász olimpikon című kötetet Grosán Pál, a Kecskeméti Olimpiai Barátok Bóbis Gyula Körének tagja, nyugdíjas testnevelő tanár, edző, szenior világbajnok atléta írta.

 

 

 

 

A rendezvény helyszínéül nem véletlenül választották a Tanítóképző Főiskolai Kart. Törös Olga, az 1936-os berlini olimpián a bronzérmet szerzett magyar tornász válogatott tagja ugyanis 35 évnyi tanítás után az intézmény jogelődjéből ment nyugdíjba, 1974-ben.

A könyvbemutatón megjelenteket dr. Steklács János, a Tanítóképző Kar dékánja valamint dr. Bodóczky László, a Kecskeméti Olimpiai Barátok Bóbis Gyula Körének elnöke köszöntötte, majd Kriskó János főiskolai docens beszélgetett a kötet szerzőjével.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!

 

Grosán Pál egyebek mellett elmondta: Bodóczky László és felesége biztatták arra, hogy írja meg Törös Olga élettörténetét. A munkát 2014 elején kezdte el, és augusztus 4-ére, a tornász olimpikon századik születésnapjára el is készült a kiadvány.

„Tettem a dolgomat mindenkor" - így foglalta össze négy szóban példaértékű életművét Szemerey Andorné a könyvben, amely a vele készült interjúk mellett, számos kortörténeti dokumentumot és fotót is tartalmaz.

A kötetet időközben azokkal a képekkel egészítették ki, amelyek a tavalyi születésnapi köszöntőn készültek.

(szöveg: KTV)

Utoljára frissítve: 2015-03-18 09:07:13

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseke...
Bővebben >>