. Ma Márk napja van.
Sűrített levegővel meghajtott járművek versenyét rendezik Kecskeméten
2014-08-29 13:59:08
Sűrített levegővel meghajtott járművek versenyét rendezik Kecskeméten

Sűrített levegővel meghajtott járművek versenyét rendezik Kecskeméten

Sűrített levegővel meghajtott járművek versenyét rendezik meg szeptember 6-án Kecskemét főterén - közölte Ailer Piroska, a Kecskeméti Főiskola rektora pénteken sajtótájékoztatón.

 

 

 

 

 

 

 

 

Az Aventics Pneumobil Gálafutamon magyarországi és erdélyi felsőfokú oktatási intézmények fiataljai által készített járművek vesznek részt - mondta a rektor.

 

Ailer Piroska emlékeztetett arra, hogy 2008-ban a Bosch-csoport kezdeményezte az alternatív meghajtású járművek versenyét, amelyet azóta minden évben megrendeznek. A Kecskeméti Főiskola 2011-ben a pneumatikus meghajtású, majd 2012-ben az elektromos meghajtású járművek országos versenyét rendezte meg.

 

 

A rektor fontosnak nevezte, hogy a tanulók a gyakorlatban próbálhatják ki, amit megtanultak a járműipari képzésen. A főiskolán most indul a 3. évfolyam, amikor járműmérnök hallgatókat képeznek.

 

Hegymegi István, az országos verseny főszponzora, a Aventics Pneumatika Kft. kereskedelmi vezetője arról tájékoztatott: ebben az évben kiemelten támogatják a versenyt, mert fontosnak tartják, hogy megismerjék a járműipari képzés innovatív fiataljait, akiknek álláslehetőséget is ajánlhatnak.

 

 

A versenykiírás szerint a feladat egy olyan pneumatikus jármű, úgynevezett pneumobil tervezése és elkészítése, amely a sűrített levegő energiáját alkalmazva, pneumatikus vezérlő és végrehajtó elemek felhasználásával viszi át a nyomatékot a hajtott kerekekre. A járműnek egy vezetővel kell teljesítenie a versenytávot.

 

Az egész nap tartó rendezvény kísérőprogramjai is sok érdekességet tartogatnak, mert a pneumobilok gyorsasági futamai mellett a duális képzésben részt vevő cégek kiállítása, környezettudatossági vetélkedők, elektromos gokartfutamok és bemutatók, valamint szimulátorverseny színesíti a kínálatot.

(MTI)

Utoljára frissítve: 2014-08-29 14:02:00

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseke...
Bővebben >>