. Ma Árpád napja van.
Súlyosabb büntetést kapott Kimpián Ildikó
2013-01-25 09:40:27
Súlyosabb büntetést kapott Kimpián Ildikó

Súlyosabb büntetést kapott Kimpián Ildikó

Súlyosbította Kimpián Ildikó büntetését másodfokon a Kecskeméti Törvényszék. Míg elsőfokon 1.5 év börtönbüntetést kapott, addig most 2 évi börtönbüntetésre ítélték. A felfüggesztő végzés azonban maradt: így három évre felfüggesztették a büntetés végrehajtását. Mellékbüntetésként 5 évre eltiltották a felsőfokú szociális végzettséghez kötött foglalkozások gyakorlásától.

 

Az előzmények ismertek: tavaly március 20-án ítélték börtönbüntetésre első fokon Kecskeméten a fogyatékos ellátásban lévő, kiszolgáltatott helyzetű gyermekek „fogdába” zárására felbujtó igazgatónőt.  Aki a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Óvodája, Általános Iskolája, Speciális Szakiskolája, Kollégiuma, Egységes Pedagógiai Szakszolgálata, Gyermekotthona és Szociális Intézménye igazgatói feladatát látta el korábban. Az intézményhez egy lakásotthon is tartozott. A vádirat szerint az intézményben egy „dühöngő” szobát hoztak létre, ahol a gyermekeket elkülönítették – megszegve ezzel a hatósági előírásokat. Ezt a – 6x5 méter alapterületű - helyiséget bekamerázták és az ablakait berácsozták. A szobában mindössze egy kanapét helyeztek el.

 

Emlékeztetnénk olvasóinkat arra, hogy az intézmény fenntartója, Bányai Gábor, a megyei közgyűlés elnöke által indíttatott, és Bagó Zoltán jelenlegi EU képviselő – aki akkor a megyei közgyűlés alelnöke volt - által vezetett belső vizsgálat a Juhar utcai intézmény esetében úgy zárult: a fenntartó nem talált különösebb súlyos problémákat 2010-ben. Akkor egy sajtótájékoztatón Bányai Gábor azt a véleményét hangsúlyozta, hogy a nagy médiavisszhangot kiváltó történések szerinte egyértelműen politikai indíttatásúak, a szálakat pedig két-három, bosszúra éhes volt dolgozó mozgatja a háttérből.

 

A büntetőperben ma (január 25-én) Kecskeméten kihirdetett ítélet jogerős. Kimpián Ildikó jelenleg az idősgondozással Kecskeméten és Kiskunfélegyházán foglalkozó Bautis Gondozási Ápolási és Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője.

 

KORÁBBI CIKÜNK:

Ismét bíróság előtt áll Kimpián Ildikó

Utoljára frissítve: 2013-01-25 09:54:02

További híreink
Barbie – rekordot dönt a mozikban
Greta Gerwig Barbie-filmje csupán 17 nappal bemutatása után elérte az egymilliárd dolláros (355 milliárd forint) jegyárbevételt.
2023-08-08 15:39:27, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Sziget Fesztivál: a Szerelem Forradalma és a Világfalu is vár
Többek között a környezetvédelemre, az emberi jogokra, az egyenjogúságra és a béke fontosságára reflektálnak idén a Sziget Nagyszínpadán a Love Revolution Special program...
2023-08-05 11:46:14, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Az üzemen kívüli a Mexikói úti villamospálya története
Az 5-ös autóbusz utasainak egy része a Mexikói úton rácsodálkozhat a még mindig meglévő villamosvágányokra.
2023-07-24 17:36:11, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Orbán Viktor kormányfő vejéhez, Tiborcz Istvánhoz köthető ingatlanalapok is sokat nyerhetnek az idegenrendésze...
Bővebben >>