. Ma Virág napja van.
Súlyosabb büntetést kapott Kimpián Ildikó
2013-01-25 09:40:27
Súlyosabb büntetést kapott Kimpián Ildikó

Súlyosabb büntetést kapott Kimpián Ildikó

Súlyosbította Kimpián Ildikó büntetését másodfokon a Kecskeméti Törvényszék. Míg elsőfokon 1.5 év börtönbüntetést kapott, addig most 2 évi börtönbüntetésre ítélték. A felfüggesztő végzés azonban maradt: így három évre felfüggesztették a büntetés végrehajtását. Mellékbüntetésként 5 évre eltiltották a felsőfokú szociális végzettséghez kötött foglalkozások gyakorlásától.

 

Az előzmények ismertek: tavaly március 20-án ítélték börtönbüntetésre első fokon Kecskeméten a fogyatékos ellátásban lévő, kiszolgáltatott helyzetű gyermekek „fogdába” zárására felbujtó igazgatónőt.  Aki a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Óvodája, Általános Iskolája, Speciális Szakiskolája, Kollégiuma, Egységes Pedagógiai Szakszolgálata, Gyermekotthona és Szociális Intézménye igazgatói feladatát látta el korábban. Az intézményhez egy lakásotthon is tartozott. A vádirat szerint az intézményben egy „dühöngő” szobát hoztak létre, ahol a gyermekeket elkülönítették – megszegve ezzel a hatósági előírásokat. Ezt a – 6x5 méter alapterületű - helyiséget bekamerázták és az ablakait berácsozták. A szobában mindössze egy kanapét helyeztek el.

 

Emlékeztetnénk olvasóinkat arra, hogy az intézmény fenntartója, Bányai Gábor, a megyei közgyűlés elnöke által indíttatott, és Bagó Zoltán jelenlegi EU képviselő – aki akkor a megyei közgyűlés alelnöke volt - által vezetett belső vizsgálat a Juhar utcai intézmény esetében úgy zárult: a fenntartó nem talált különösebb súlyos problémákat 2010-ben. Akkor egy sajtótájékoztatón Bányai Gábor azt a véleményét hangsúlyozta, hogy a nagy médiavisszhangot kiváltó történések szerinte egyértelműen politikai indíttatásúak, a szálakat pedig két-három, bosszúra éhes volt dolgozó mozgatja a háttérből.

 

A büntetőperben ma (január 25-én) Kecskeméten kihirdetett ítélet jogerős. Kimpián Ildikó jelenleg az idősgondozással Kecskeméten és Kiskunfélegyházán foglalkozó Bautis Gondozási Ápolási és Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője.

 

KORÁBBI CIKÜNK:

Ismét bíróság előtt áll Kimpián Ildikó

Utoljára frissítve: 2013-01-25 09:54:02

További híreink
Hajdu Szabolcs: „Már nem érdekel a sorsa ennek az országnak”
A színész-rendező-forgatókönyvíró nem akar többé kis pénzből filmet forgatni, és nem akar a mai rendszernek sem ellenállóként, sem opportunistaként a része lenni.
2022-10-06 11:17:16, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Fesztivált így nem vártunk még soha...
Két év után újra Sziget Fesztivál. Jobban vártuk, mint valaha és biztos, hogy kihagyhatatlan lesz. 2022. augusztus 10-15-ig jön a nagy visszatérés.
2022-08-01 19:07:18, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Látszólag az ország legmagasabb hegye volt
Mintha valahol a messzi Felvidéki tájakon járnánk, ha a Bükk-hegység nyugati bástyájáról készült évtizedekkel ezelőtt készült képét nézzük.
2022-06-28 15:40:09, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A köztársasági elnök két nagykövetet kinevezett, egyet felmentett. Novák Katalin határozatai már jóval korábba...
Bővebben >>