. Ma Ágnes napja van.
Súlyosabb büntetést kapott Kimpián Ildikó
2013-01-25 09:40:27
Súlyosabb büntetést kapott Kimpián Ildikó

Súlyosabb büntetést kapott Kimpián Ildikó

Súlyosbította Kimpián Ildikó büntetését másodfokon a Kecskeméti Törvényszék. Míg elsőfokon 1.5 év börtönbüntetést kapott, addig most 2 évi börtönbüntetésre ítélték. A felfüggesztő végzés azonban maradt: így három évre felfüggesztették a büntetés végrehajtását. Mellékbüntetésként 5 évre eltiltották a felsőfokú szociális végzettséghez kötött foglalkozások gyakorlásától.

 

Az előzmények ismertek: tavaly március 20-án ítélték börtönbüntetésre első fokon Kecskeméten a fogyatékos ellátásban lévő, kiszolgáltatott helyzetű gyermekek „fogdába” zárására felbujtó igazgatónőt.  Aki a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Óvodája, Általános Iskolája, Speciális Szakiskolája, Kollégiuma, Egységes Pedagógiai Szakszolgálata, Gyermekotthona és Szociális Intézménye igazgatói feladatát látta el korábban. Az intézményhez egy lakásotthon is tartozott. A vádirat szerint az intézményben egy „dühöngő” szobát hoztak létre, ahol a gyermekeket elkülönítették – megszegve ezzel a hatósági előírásokat. Ezt a – 6x5 méter alapterületű - helyiséget bekamerázták és az ablakait berácsozták. A szobában mindössze egy kanapét helyeztek el.

 

Emlékeztetnénk olvasóinkat arra, hogy az intézmény fenntartója, Bányai Gábor, a megyei közgyűlés elnöke által indíttatott, és Bagó Zoltán jelenlegi EU képviselő – aki akkor a megyei közgyűlés alelnöke volt - által vezetett belső vizsgálat a Juhar utcai intézmény esetében úgy zárult: a fenntartó nem talált különösebb súlyos problémákat 2010-ben. Akkor egy sajtótájékoztatón Bányai Gábor azt a véleményét hangsúlyozta, hogy a nagy médiavisszhangot kiváltó történések szerinte egyértelműen politikai indíttatásúak, a szálakat pedig két-három, bosszúra éhes volt dolgozó mozgatja a háttérből.

 

A büntetőperben ma (január 25-én) Kecskeméten kihirdetett ítélet jogerős. Kimpián Ildikó jelenleg az idősgondozással Kecskeméten és Kiskunfélegyházán foglalkozó Bautis Gondozási Ápolási és Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője.

 

KORÁBBI CIKÜNK:

Ismét bíróság előtt áll Kimpián Ildikó

Utoljára frissítve: 2013-01-25 09:54:02

További híreink
A Lófejkút, a szétrombolt pihenőhely
Még a Budai-hegyeket jól ismerők közül is kevesen hallottak a Lófej-kútról. A napokban egy eddig általam nem látott kép jelent meg 1917-ből a Régi fotók. hu oldalán.
2022-01-19 20:55:52, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Meghalt Sidney Poitier
Meghalt Sidney Poitier, aki első feketeként vehette át a legjobb férfi színésznek járó Oscar-díjat, írta meg a BBC. 94 éves volt. Halálának hírét a Bahama-szigetek külügy...
2022-01-08 09:51:54, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Elfogulatlanul a Szeged-Hódmezővásárhely helyközi villamosról
Számtalan hír, videó és beszámoló foglalkozott már a Szeged-hódmezővásárhelyi városközi villamossal, most néhány gondolatot írunk le, amikről talán eddig kevesebb szó esett.
2021-12-11 14:56:57, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Brüsszelben nem gondolhatják komolyan a Magyarországgal szemben felhozott vádakat, mert ha az új német kormány...
Bővebben >>