. Ma Auguszta napja van.
Stekly Zsuzsa zománcképei Kecskeméten
2013-04-03 19:19:03
Stekly Zsuzsa zománcképei Kecskeméten

Stekly Zsuzsa zománcképei Kecskeméten

Stekly Zsuzsa bonyhádi zománcművész alkotásaiból rendeztek kiállítást a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában. A Fohászaim című tárlatot ma (április 3-án) 16.00 órakor nyitotta meg Kubanek Miklós tanár, újságíró. A zománcképek április 30-ig tekinthetők meg.

 

 

 

 

 

 

 

„Az alkotó ember mindig nagy örömmel készül kiállításaira. Ilyenkor dől el, hogy munkája másnak is fontos-e, vagy csupán a ládafiának dolgozott. Az elvégzett munka öröme csak a legnagyobb műértő, a hétköznapi ember véleményével lehet teljes. A tűzzománc óriási lehetőségeket rejt magában: a téma dönti el, hogy a határozott rekeszes technikával vagy a lágyabb, festő módszerrel valósítom-e meg elképzeléseimet.

 

Olyan képeket szeretnék készíteni, melyek nem szorulnak magyarázatra, s belőlük béke és harmónia sugárzik. Nem elégít ki az, ha egy kép látványos, fontos, hogy legyen mondanivalója. Ezért nem vagyok tájképfestő, inkább az emberábrázolás érdekel. Van-e szebb látvány egy szép női aktnál, pláne ha a modell a saját kislányom? Egy szép nővel mindent ki lehet fejezni: a tavasztól az elmúlásig, a boldog anyaságtól a fiát sirató Madonnáig.” – írta magáról a művésznő egy korábbi kiállítása megnyitóján.

 

KATTINTSON A MEGHÍVÓRA A MEGNYITÓN KÉSZÜLT GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ!


Utoljára frissítve: 2013-04-03 19:21:05

További híreink
Lánczi András és Orbán Viktor, avagy Magyarország vége
Lánczi ma Magyarország elsőszámú állami filozófusa, úgy, hogy soha egyetlen értékelhető filozófiai cikket nem volt képes publikálni. Egyet sem.
2023-03-22 19:50:20, Hírek, Fókuszban Bővebben
Lovagkeresztet kapott a „lúgosorvost” mentegető orvos
Nyulasi Tibor a büntetőperben más kollégáitól eltérően azt állította, hogy az áldozat, Renner Erika akár saját magának is okozhatott sérülést kamillateával.
2023-03-17 19:48:51, Hírek, Fókuszban Bővebben
A joghurt helye a süteményekben, tésztákban
A süteményeknek számos meghatározó alapanyaga lehet, ami miatt olyan ízvilágot vagy állagot kapnak végeredményül, amit elvárunk tőlük. A joghurt nagyon sok célt szolgálha...
2023-03-17 10:30:16, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A HVG fotósa, Veres Viktor aznap délután háromnegyed kettő környékén a Bajcsy-Zsilinszky úton kék villogókra l...
Bővebben >>