. Ma Emma napja van.
Stekly Zsuzsa zománcképei Kecskeméten
2013-04-03 19:19:03
Stekly Zsuzsa zománcképei Kecskeméten

Stekly Zsuzsa zománcképei Kecskeméten

Stekly Zsuzsa bonyhádi zománcművész alkotásaiból rendeztek kiállítást a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában. A Fohászaim című tárlatot ma (április 3-án) 16.00 órakor nyitotta meg Kubanek Miklós tanár, újságíró. A zománcképek április 30-ig tekinthetők meg.

 

 

 

 

 

 

 

„Az alkotó ember mindig nagy örömmel készül kiállításaira. Ilyenkor dől el, hogy munkája másnak is fontos-e, vagy csupán a ládafiának dolgozott. Az elvégzett munka öröme csak a legnagyobb műértő, a hétköznapi ember véleményével lehet teljes. A tűzzománc óriási lehetőségeket rejt magában: a téma dönti el, hogy a határozott rekeszes technikával vagy a lágyabb, festő módszerrel valósítom-e meg elképzeléseimet.

 

Olyan képeket szeretnék készíteni, melyek nem szorulnak magyarázatra, s belőlük béke és harmónia sugárzik. Nem elégít ki az, ha egy kép látványos, fontos, hogy legyen mondanivalója. Ezért nem vagyok tájképfestő, inkább az emberábrázolás érdekel. Van-e szebb látvány egy szép női aktnál, pláne ha a modell a saját kislányom? Egy szép nővel mindent ki lehet fejezni: a tavasztól az elmúlásig, a boldog anyaságtól a fiát sirató Madonnáig.” – írta magáról a művésznő egy korábbi kiállítása megnyitóján.

 

KATTINTSON A MEGHÍVÓRA A MEGNYITÓN KÉSZÜLT GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ!


Utoljára frissítve: 2013-04-03 19:21:05

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Mutatunk pár hasznos tanfolyamot, ha szeretnél szerezni egy új szakmát!
Sokan gondolkodnak el azon 35-40 évesen, vajon jól választottak-e szakmát. Az életközépi válság olykor arra sarkall bennünket, hogy váltsunk. De mit érdemes tanulni? Mily...
2024-04-09 19:01:58, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek,...
Bővebben >>