. Ma Márk napja van.
Sikeres volt Kecskeméten: Itthon vagy, Magyarország szeretlek!
2014-09-27 21:32:52
Sikeres volt Kecskeméten: Itthon vagy, Magyarország szeretlek!

Sikeres volt Kecskeméten: Itthon vagy, Magyarország szeretlek!

Idén is csatlakozott Kecskemét a Szent Mihály napi országos „Itthon vagy, Magyarország szeretlek” országos programsorozathoz. A szombati kecskeméti programokon több ezren vettek részt.









Ebből az alkalomból szeptember 27-én, szombaton a Tárt Kapuk rendezvény keretében 12 helyszín - múzeumok, gyűjtemények, művészeti műhelyek - csalogatta az ingyenes belépésen felül tárlatvezetésekkel, foglalkozásokkal, multikulturális eseményekkel a látogatókat.

 

A szombati eseménysorozat fő helyszínei a Bozsó Gyűjtemény, a Népi Iparművészeti Gyűjtemény, valamint a Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely voltak. De programok sokasága várt mindenkit a Cifrapalotában, a Kápolna Galériában, a Katona József Emlékházban, a Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központban, a Leskowsky Hangszergyűjteményben, a Magyar Fotográfiai Múzeumban, a Magyar Naiv Művészek Gyűjteményében, a Nemzetközi Kerámia Stúdióban, az Orvos- és Gyógyszerészettörténeti Gyűjteményben is. A programsorozatnak két kísérő rendezvénye is volt: a hagyományos Garabó Vásár a Kossuth téren, valamint a Belvárosi Családi Nap a főtéri Békás szökőkútnál és a környékén.

 

A helyszínek között különleges, muzeális Ikarusz buszokkal közlekedhettek a látogatók. Az egyik piros „kis Ikarusszal” pedig városnéző programon vehettek részt.

 

A látogatókat ebben az évben különleges gasztroprogrammal is meglepték a szervezők. A „Kecske is, káposzta is” elnevezésű sütések, főzések „végtermékeként” Kecskemét nevéhez, hagyományaihoz kapcsolódó kóstolókon ízlelhették meg a kecskeételeket, a kecskeméti baracklekváros pitét, mellette pedig a város borát, valamint a kézműves sört, és a bodzaszörpöt.

 

IDE KATTINTVA MEGTEKINTHETI A KÉPGALÉRIÁT!

 


Utoljára frissítve: 2014-09-27 21:33:35

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseke...
Bővebben >>