. Ma Gedeon napja van.
Sikeres volt idén is a térségi összetartozás
2017-08-30 04:28:40
Sikeres volt idén is a térségi összetartozás

Sikeres volt idén is a térségi összetartozás

Nagy sikerrel ért véget az augusztus 19-27. között, a Hírös Hét Fesztivál keretein belül az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület (AHE) által megrendezett XX. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár.

A Hírös Hét fesztiválon belül a tavalyi helyszín, a Hírös Forrás szökőkút környéke adott helyet a nagyszabású térségi seregszemlének, ahol a térség 20 települése mutatkozott be, több mint 200 értékesítővel és kiállítóval.

 

A kiállítást megelőzően meghirdettük a III. Aranyhomok Térségi Lekvárversenyt, amelyre eddig a legtöbb pályázat érkezett, és a „A legszebb konyhakertek" program díjazottjait is itt ismerhettük meg.

 

Rendezvényünk idén több különlegességgel bővült. Az újdonságok közé tartozott, hogy két új tagtelepülésünk, Bugac és Bugacpusztaháza is megmutatta értékeit.

 

A kiállítás fő attrakciója augusztus 26-án szombaton a Térségi Összetartozás Napja volt, amelyen a jubileumi évforduló alkalmából a térségi települések fogatos felvonulása hatalmas sikert aratott. A Rudolf laktanya-Kálvin tér közötti úton végigvonuló 20 fogatot megcsodálták a járókelők, a Kálvin térre érve Szemereyné Pataki Klaudia polgármester asszony fogadta és köszöntötte a hintókon érkező polgármestereket, miközben az orgoványi Csajbók Pál mutatta be a fogatokat.

 

 

A fogatmustra után a polgármestereket és a vendégeket a színpadon Hamzáné Lakó Judit, az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület titkára köszöntötte, majd Szemereyné Pataki Klaudia Kecskemét polgármestere, az AHE elnöke szólt a jelenlevőkhöz. A polgármester asszonyt Basky András, Lajosmizse polgármestere, az AHE elnökhelyettese köszöntötte a térség önkormányzatai nevében. A 20. születésnapot Rimóczi László lajosmizsei grillázsmester készítette tortával ünnepelték meg.

 

A Térségi Összetartozás Napján déltől a térségi termékek (pogácsa, bor, gyümölcsök...) kóstolója várta az érdeklődőket a kecskeméti Korhű piacon, amelyet a Katona József Múzeum közreműködésével rekonstruáltunk. Mindeközben a Kálvin téren Bársony Anett nyolc karikás ostorral pattogtató világrekorder produkcióját csodálhatták az érdeklődők.

 

Az elmúlt évek hagyományát folytatva idén is megrendeztük az Aranyhomok Hírös Mustrát, amelyen a Kecskeméti Települési Értéktárba felvett gazdák és kézművesek termékeit mutattuk be, a térség kézműveseinek műhelytitkai is feltárultak foglalkozásaik által. Az érdeklődők betekintést nyerhettek többek között a szalma- és csuhéfonás, a csipkeverés, a kerámiakészítés, a fafaragás...

 

 

Idén 18. alkalommal rendezte meg az egyesület augusztus 22-én kedden, 10:00 órától a Kecskeméti Városháza Dísztermében a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Fórumot. A fórum témája a 2014-2020-as Európai Uniós tervezési időszak gazdákat érintő kérdései. Fővédnök Kis Miklós Zsolt agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, levezetőelnök Basky András, Lajosmizse Város polgármestere, az AHE elnökhelyettese volt.

 

Az augusztus 27-ei Bács-Kiskun Megyei Értéknapon kézműves mesterek, népi iparművészek tartottak bemutatót.

 

Az Aranyhomok Portéka térségi kézműves termékek és ajándékok az egész kiállítás ideje alatt megvásárolhatók voltak.

Utoljára frissítve: 2017-08-30 04:33:03

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Egy ajándék, ami többet mond ezer szónál!
Ha kaptunk már valaha ékszert ajándékba, akkor valószínűleg a mai napig pontosan emlékszünk rá, hogy kitől, mikor és milyen alkalomra kaptuk. Egy szép gyűrű vagy nyaklánc...
2024-03-25 16:46:20, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
Bővebben >>