. Ma Emma napja van.
Sikeres volt a Kereki Tojás és Szüreti Fesztivál
2014-09-22 21:20:18
Sikeres volt a Kereki Tojás és Szüreti Fesztivál

Sikeres volt a Kereki Tojás és Szüreti Fesztivál

A város önkormányzata 2014 szeptember 19-20-án rendezte meg a már nagy hagyománnyal rendelkező Kereki Tojás és Szüreti Fesztivált. Az időjárás is kegyesen hozzájárult e nagy múltú és sikeres rendezvényhez megtartásához.








A kétnapos fesztivál bővelkedett színes programokkal, látnivalókkal és koncertekkel – tudósította hírportálunkat Németh Mariann.

 

"Kerekegyháza Város Önkormányzata 2014. szeptember 19- 20-án rendezte meg a már nagy hagyománnyal rendelkező Kereki Tojás és Szüreti Fesztivált. Az időjárás is kegyesen hozzájárult e nagy múltú és sikeres rendezvényhez megtartásához.

 

A kétnapos fesztivál bővelkedett színes programokban, látnivalókban.

 

Pénteken szakmai fórumra vártuk kedves vendégeinket, melynek előadói Pogonyi Tibor BKMKH Földművelésügyi Igazgató és Agócs Bernadett falugazdász voltak. Ezen a napon megnyílt a Kecskeméti Vertcsipke Csoport kiállítása a művelődési házban, amelyen dr. Kelemen Márk polgármester úr köszöntője után Bedő Istvánné, Zilahy díjas vertcsipke készítő, Kecskemét város mestere vezette be az érdeklődőket a „szakma” rejtelmeibe, a csipke készítés fortélyaiba. A megnyitó ünnepségen zongorán közreműködött Veroszta Emese és Jakubik Levente, a Móra Ferenc Általános Iskola és AMI tanulói.

 

A KerekFeszt első napját nagysikerű koncertekkel folytattuk. Kovács Levente orgonaművész, zeneszerző és Sipos Gábor Gergő gordonkaművész hangversenyét hallgathatták meg az érdeklődők a felújított Kunpusztai Református Templomban. Az este folytatásában a Best of zenekar, a Reckless Roses és a Zanzibár együttes koncertjén szórakoztak a résztvevők a művelődési ház előtt kialakított Borudvarban.

 

Szombaton reggel a város különböző pontjain a Kereki Nótások tagjai vidám, zenés beharangozóval invitálták az egész napos mulatságra a lakosságot.

 

Délben kerekegyházi ételkülönlegességet, helyben sütött Kereki Tojásos Recsegét és az ország legnagyobb poharából fröccsöt kínáltunk vendégeinknek. A jó hangulatról Solymos Tóni és a Kereki Nótások gondoskodtak. Ezután fogadtuk a városközpontban a 67 fogatból és közel ugyanennyi csikósból álló szüreti menetet. Nagy örömünkre szolgált, hogy nem csak a kerekegyházi lovasok, hajtók vettek részt a felvonuláson, hanem a környező településekről is szép számban érkeztek gyönyörű, feldíszített fogatokkal és lovakkal. A menet visszaérkezéséig színes folklór-, nép- és moderntánc műsorokat láthattunk a nagyszínpadon. Fellépett a Tavaszi Szél Népdalkör, a Kerekegyházi Bóbita Óvoda Gomba csoportja, a Black Dance Energy Club, a First Step Dance Club, a Dance Beat Company, végül a Kereki Táncstúdió társastánc és néptánc bemutatója zárta a délutáni színpadi műsorokat.

 

A szüreti lovas felvonulók beérkezése, a fogatok, csikósok fogadása után dr. Kelemen Márk polgármester úr köszöntötte a vendégeket és a rendezvény résztvevőit.

 

Minden évben kiemelkedő esemény ezen a rendezvényen a kerekegyházi díjak, elismerések átadása. Ezen a napon köszöntjük a „Virágos Kereki Porta” díjazottjait. Ehhez a rangos elismeréshez gratulálunk Abonyi Andornak és Gulyás Sándornak, akik az idei év díjazottjai.

 

Elismerő oklevelet vehettek át a Kereki Nótások tagjai, valamint Bársony Zsuzsanna citerás, a Tavaszi Szél Népdalkör tagja az Országos Nyugdíjas „Ki mit tud”-on és a rendezvényeinken való aktív és színvonalas szerepléséért. Emléklapot adtunk át a rendezvény megszervezésében aktívan segítő személyeknek és szervezeteknek is.

 

A Weninger Bt. által meghirdetett befőző verseny győztese Lukácsné Csányi Emilia lett, aki egy befőzőautomatát kapott nyereményként.


Az idén is meghirdettük a tojásfutamot, amelynek nyerteseit Dr. Kelemen Márk polgármester és Gyurkovics Balázsné iskolaigazgató köszöntötte, majd ünnepélyesen megkoronázták a Tojáskirályt, Tojáskirálynőt és természetesen a Tojásherceget és Tojáshercegnőt is.


A Kereki Tojás és Szüreti Fesztivált fergeteges koncertekkel és tűzijátékkal zártuk. Több ezer rajongó vett rész a Halott Pénz, az Afrodzaqm és a Kowalsky meg a Vega koncertjén.

 

A hajnalig tartó utcabálhoz a Hevesi Happy Band szolgáltatta a zenét.

 

Kétnapos rendezvényünk ideje alatt rengeteg kísérő programon vehettek részt a vendégek: volt itt térségi tanyai termék- és kézműves vásár, hagyományos szőlő darálás, sutulás, must- és borkóstolás, íjászkodás, kézműves játszóház, falmászás.

 

A rendezvény sikeréhez és színvonalához támogatóink és segítőink nagymértékben hozzájárultak. Ezúton is szeretnénk nekik köszönetünket kifejezni!"


IDE KATTINTVA MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!


Utoljára frissítve: 2014-09-23 11:25:13

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Mutatunk pár hasznos tanfolyamot, ha szeretnél szerezni egy új szakmát!
Sokan gondolkodnak el azon 35-40 évesen, vajon jól választottak-e szakmát. Az életközépi válság olykor arra sarkall bennünket, hogy váltsunk. De mit érdemes tanulni? Mily...
2024-04-09 19:01:58, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar P...
Bővebben >>