. Ma Auguszta napja van.
Sikeres volt a kecskeméti FIVOSZ rendezvény
2013-11-22 17:38:59
Sikeres volt a kecskeméti FIVOSZ rendezvény

Sikeres volt a kecskeméti FIVOSZ rendezvény

November 21-én (csütörtök) 17 órától rendezték meg Kecskeméten a Fiatal Vállalkozók Hete rendezvénysorozat hírös városi programját az Inkubátorházban. Darida József, a FIVOSZ Bács-Kiskun megyei alelnöke itt mondta el a Kecskeméti Hírhatárnak, hogy a Fiatal Vállalkozók Hetét 2013. november 18-24 közt 137 országban rendezik meg. A mozgalom célja a fiatalok vállalkozóvá válásának elősegítése, egyfajta kiút mutatása a válságból a vállalkozók és az innováció inspirálása révén.


A kecskeméti rendezvény első előadója  Szőcs Arpád, a MAPI ZRt értékesítési igazgatója volt. Szőcs Árpádtól fontos információk hangzottak el a következő Európai Uniós költségvetési ciklusról, amely a 2014-2020 közötti időszakot jelenti. Véleménye szerint a költségvetés fókuszában a vállalati fejlesztések állnak majd.

 

 


 

A GINOP (Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program) a rendelkezésre álló forrásokat öt fő beavatkozási területre koncentrálja:
 1. Foglalkoztatás növelése.
 2. Vállalkozások versenyképességének növelése.
 3. K+F+I tevékenységek ösztönzése.
 4. Integrált Infokommunikációs fejlesztések. (IKT- a források 10 %-a)
 5. A környezet megőrzése, védelme.

A jövőben különböző programok jönnek létre, többek között:
- kedvező kamatozású hitelprogram
- állami garancia program
- kockázati tőke program.

 

 

Az NFÜ helyett a Minisztérium Intézményrendszere koordinálja majd a támogatásokat, továbbá az adminisztráció bonyolultságának csökkentése is a célok közé tartozik. Azaz a vállalkozásoknak számos lehetősége lesz 2014-től, akár induló cégként is arra, hogy fejlődhessenek.

 

 

A rendezvény másik előadója Kovács József magánnyomozó, a Kovács József magánnyomozó iroda vezetője volt.

 


Előadása során tisztázta, hogy az üzleti hírszerzés nem azonos az ipari kémkedéssel. A jogi háttér által nyújtott lehetőségeken keresztül végezhető legális megfigyelés. Hozzátette: nagyon fontos a megelőzés, ugyanis a válság hatására elszaporodtak a csalások cégeken belül, valamint a csődeljárások, cégek ellen.

 

 

Kovács József az információszerzés  egyetlen módjaként a törvényes és etikus utat látja. Amely nem csak cégekre, hanem személyekre is kiterjedhet. A legfontosabb feladatok közül pedig a veszélyhelyzetek minimalizálását emelte ki előadásában a magánnyomozó.

 

 

Utoljára frissítve: 2013-11-22 17:39:46

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Egy ajándék, ami többet mond ezer szónál!
Ha kaptunk már valaha ékszert ajándékba, akkor valószínűleg a mai napig pontosan emlékszünk rá, hogy kitől, mikor és milyen alkalomra kaptuk. Egy szép gyűrű vagy nyaklánc...
2024-03-25 16:46:20, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Megoldás Mozgalom (MEMO) “Mintatelepülés” címmel indított pályázatot azoknak a leendő polgármestereknek, aki...
Bővebben >>