. Ma Béla napja van.
Rózsa és Virágkiállítás nyílt Kecskeméten
2012-08-22 19:35:22
Rózsa és Virágkiállítás nyílt Kecskeméten

Rózsa és Virágkiállítás nyílt Kecskeméten

Rózsa és Virágkiállítás megnyitó ünnepségét tartották ma (augusztus 22-én, szerdán) a Hírös Hét Fesztivál keretében. A városháza udvarát ebből az alkalomból „virágszivárvány” néven színpompás rózsakertté alakították a kiállítás megálmodói és szervezői: a Magyar Rózsabarátok Társasága, a Hírös Kertész Egyesület, a Kecskeméti Gazdakör, és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti Szervezete. Részt vettek az ünnepségen a Magyar Máltai Lovagok Szövetségének dámái mellett egyházi méltóságok, önkormányzati képviselők, közéleti személyiségek, valamint a kertész és dísznövény szakma jeles képviselői.

 

Az elmúlt évek hagyományainak megfelelően Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Hírös Kertészek Egyesülete idén is meghirdette a „Virágos Kecskemétért 2012” környezetszépítő versenyt. A beérkezett pályázatokat a Hírös Kertészek Egyesületének tagjaiból álló szakmai zsűri értékelte. A zsűri döntése alapján odaítélt díjakat dr. Zombor Gábor polgármester és Gyenes István a Hírös Kertészek Egyesületének elnöke adta át. A díjazottak az oklevélben szereplő értékekben növényt, palántát, virágföldet és kapcsolódó termékeket vásárolhatnak majd a főtéri virágvásárokon.

 

Kecskemét város virágosításáért, szépítéséért elismerő oklevélben részesült: Illés Tiborné

 

A „Virágos Kecskemétért 2012” verseny virágos balkon, erkély és ablak kategóriában a következő eredmények születtek: 1. Muhy András, 2. Sohajda Tiborné, 3. Almási Zsuzsanna

 

 A „Virágos Kecskemétért 2012” verseny közterületről látható kert, előkert kategóriában a következő eredmények születtek: 1. Virágh Pál, 2. Gál Ferenc, 3. Németh Pál

 

A „Virágos Kecskemétért 2012” verseny intézmények ablakai, balkonjai, előkertjei kategóriában első helyezést ért el: Nánási Erika

 

A Hetényegyházi Városszépítő Egyesület különdíját Bencsik Erika kapta meg.

 

Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere a megnyitón csodálatosnak nevezte a 6. alkalommal megrendezett kiállítást, mely mára a Hírös Hét Fesztivál egyik kiemelt rendezvényévé vált. A vasárnap estig tartó kiállítás helyszínére szervezett programok méltóak lesznek a környezethez - tette hozzá.

 

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat kecskeméti szervezetének önkéntesei, valamint 12 helyi kertészet rózsakertté varázsolta a városháza díszudvarát. Rigóné Kiss Éva, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kecskeméti szervezetének vezetője kiemelte: a kertészek tanácsadással és árusítással segítenek a város polgárainak abban, hogy szebbé tegyék kertjeiket és balkonjaikat.

 

A kiállítást kísérő események közül kiemelkedik az ehető virágokról és különleges növényekről szóló program, a Rózsahölgyek nemzetközi találkozója és felvonulása, valamint a gyermekek részére rendezett, Csipkerózsika és a hercegek találkozója, ahol megválasztják az év Csipkerózsikáját is. A gasztronómia is helyet kap a rendezvényen: rózsapálinka-bemutató és -kóstoló várja a díszudvarba belépőket.

 

Csütörtökön gyertyafényes muzsika lesz, pénteken a Nagytemplom Ifjúsági Zenekara ad koncertet a virágok között.

Kecskeméti Hírhatár/MTI

 

KÉPGALÉRIA A RÓZSA ÉS VIRÁGKIÁLLÍTÁS MEGNYITÓRÓL ITT >

 

 

Utoljára frissítve: 2012-08-22 21:04:36

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munká...
Bővebben >>