. Ma Márk napja van.
Roncsautókat szállított el a Kecskeméti Városrendészet
2018-02-14 14:13:36
 Roncsautókat szállított el a Kecskeméti Városrendészet

Roncsautókat szállított el a Kecskeméti Városrendészet

Február elején a Városrendészet az alábbi három gépjárművet szállította el közterületről egy - az átmenő forgalmat is zavaró - piros BMW-t a Máriahegy 135. szám elől, egy fehér Skodát a Csaba utca 1. szám alatti épület elől, és egy ezüstszínű Suzukit a Fáklya utca 2. szám elől. Az elszállítás és tárolás költsége minden ilyen esetben a jármű üzembentartóját terheli.

A KRESZ értelmében a főútvonalon tilos, mellékútvonalon pedig közterület-használati engedély nélkül legfeljebb 10 napig szabad tárolni a hatósági jelzéssel nem rendelkező járművet.

 

A Városrendészet munkatársai folyamatosan és kiemelten kezelik a közterületen elhelyezett üzemképtelen, hatósági jelzés nélküli gépjárművek felderítését. Ezek a gépjárművek ugyanis nem csak a környezetet szennyezik, vagy az adott terület képét rontják - de adott esetben indokolatlanul parkolóhelyeket foglalnak el, sőt balesetveszélyesek is lehetnek.

 

 

A közterület-felügyelők az üzemképtelennek minősülő gépjármű szélvédőjére értesítést helyeznek el. Amennyiben a gépkocsi tulajdonosa a megadott határidőig nem köt közterület-használati szerződést, vagy a járművet a közterületről nem távolítja el - úgy a Kecskeméti Városrendészet a hatósági jelzéssel nem rendelkező járművet a közterületről elszállíthatja.

 

Az elmúlt évek tapasztalata alapján megállapítható, hogy az esetek többségében a figyelmeztetést követő pár napon belül a gépjármű tulajdonosa - illetve annak üzembentartója - a gépkocsit a közterületről eltávolította.

 

A Városrendészet ezúton is kéri a lakosságot, hogy amennyiben a lakókörnyezetében feltűnően rossz állapotú, lejárt műszaki érvényességgel rendelkező, vagy forgalmi rendszám nélküli gépjárművet észlel, jelezze azt a 76/503-220, vagy a 20/621-5599 telefonszámon, vagy a varosrendeszet@kecskemet.hu email címen.

Utoljára frissítve: 2018-02-14 14:16:18

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munká...
Bővebben >>