. Ma Auguszta napja van.
Robbanás után tűz keletkezett Szécsi Pál nővére kecskeméti otthonában
2012-12-01 12:42:45
Robbanás után tűz keletkezett Szécsi Pál nővére kecskeméti otthonában

Robbanás után tűz keletkezett Szécsi Pál nővére kecskeméti otthonában

A tragikus sorsú Szécsi Pál Kecskeméten élő nővére, Szécsi Katalin otthonában felrobbant egy gázpalack, majd tűz keletkezett. A 72 esztendős Szécsi Katalin csodával határos módon nem sérült meg, a ház egyik szobája teljesen kiégett, a többi helyiség korommal szennyeződött, és vélhetően megsemmisültek a Szécsi Pállal kapcsolatos pótolhatatlan fényképek, családi dokumentumok is.

 

 

* A tűzesetnél készült fotók Kovács Andrea felvételei

 

 

A tűzoltókat szombat (december 1.) délelőtt riasztották a Dévény utcai házhoz. Az eddigi információk szerint Szécsi Katalin a Szieszta gázmelegítőt akarta begyújtani, amikor bekövetkezett a robbanás. A láng az utcára néző nappali szoba egyik ablakán csapott ki, de Szécsi Katalinnak, csak a haja pörkölődött meg.

 

 

- Kecskeméten a Dévény utcába riasztották a katasztrófavédelem kecskeméti tűzoltó egységeit 9 óra 37 perckor, egy 100 négyzetméteres családi ház tüzéhez - mondta el a Kecskeméti Hírhatárnak Kovács Andrea, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. A ház egy 16 négyzetméteres szobája teljesen kiégett, a többi helyiség füstölődött, kormozódott. A riasztott egységek kiérkezése előtt egy propán-bután gázpalack felhasadt, kettőt azonban sikerült kihozniuk a tűzoltóknak az épületből. A gyors beavatkozásnak köszönhetően a lángok nem terjedtek át a szomszédos lakóépületekre. A lakót megfigyelésre a mentők kórházba szállították.

 

A robbanás és a tűz által okozott kárt a Kecskeméti Hírhatár többmillió forintra becsüli. Kovács Andrea tájékoztatása szerint nem indul tűzvizsgálat.

 

 

* Ezek a dokumentumok abban a helyiségben voltak, ahol a robbanás történt. Egészen biztosan megsemmisültek a tűzben...


FRISSÍTÉS:

Információink szerint máris összefogott a Hunyadiváros Szécsi Katalin megsegítésére. A kórházban ellátták, pihentették, majd kora délután Pászti András, a terület önkormányzati képviselője elvitte a Máltai Szeretszolgálat kecskeméti otthonába, ahol fedél alatt töltheti az éjszakát. Valamint szervezik számára a további segítséget is.

KÉPGALÉRIA A TŰZESETRŐL ITT <

Utoljára frissítve: 2012-12-01 16:25:04

További híreink
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Keresztül a téli Vértesen
A Vértesben elég sokat jártunk, de télen még soha, így felkerekedtünk, hogy megnézzük eme szép és változatos hegyvidéket február elején.
2024-02-13 17:37:46, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
A közel 80 éves Földes László „Hobo” kapta a Petőfi Zenei Díj Életműdíját
Földes László, Hobo a Hobo Blues Band alapítója kapja a Petőfi Zenei Díj Életműdíját idén, írja a hirado.hu. Az Életmű Gálát február 3-án közvetítik a Duna TV-n.
2024-01-18 12:09:38, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Dontosi Marianne
Igazán nagyon elborzasztó, ez a rendkívül gátlástalan tiszteletlen és méltatlan közléssorozat Szécsi Katalin és családjával kapcsolatban. Szomorú, hogy sem a kort sem Szécsi Pál zseniális tehetségét nem tisztelve, vájkálnak a családot ért negatív életesemények és lelki - anyagi gondjaik között. A nyilvánosságnak kiteregetve, szemérmetlenül tiszteletlenül. Minden családban van gond, de nem csámcsog rajta egy egész ország. Ez megalázó.Valami morális határ a médiában is kötelező nem? A "kitagadott lány , a tv- szerelő" esete az anyagiak részletes taglalása - és más, nagyon gusztustalan. Szécsi Pál rendkívüli hangjával tehetségével sokak életét vidította fel, örömet okozott - lelkéből adva. Testvére próbálta őrizni ezt a 42 éve ragyogó lángot Szécsi Pál tehetségét, soha ki nem hunyó lángot- ezért őt is tisztelet illeti. A többihez semmi közünk. Beteg is lehetett már a Katalin asszony ezt nem tudjuk, de én a TV szerelő és mások örököskénti odaállását a konchoz - szívszorítónak és elítélendőnek tartom Szécsi Pálra, emléke méltó ápolására kellene költeni, vagy olyanokra akik legalább azt a színvonalat megközelítik a könnyűzenében mint amit Ő. - megérdemelné. Ez a sokat szenvedett család amely tehetséges, okos művelt tudós és művészlelkű embereket adott, - nagyobb becsület illeti. Azt senki nem közölte, hogy mitől gyulladt meg Szécsi Katalin háza és miért pont az az egy szoba amiben Szécsi Pál relikviáit őrizte? Valamint ma egy egészségügyi rendszerben hogyan kaphat valaki még csak 72 évesen két ilyen nagyon súlyos betegséget- amikor a TV- interjúban az eset után még nagyon jó erőben volt. Ez inkább érdekes lenne ha utána járna a média, s lenne értelme inkább. M.
2016-06-16 15:48:22

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Megoldás Mozgalom (MEMO) “Mintatelepülés” címmel indított pályázatot azoknak a leendő polgármestereknek, aki...
Bővebben >>