. Ma Emma napja van.
Repülőnap 2013: Hasznos információk a lakosság és a látogatók számára
2013-07-31 17:38:07
Repülőnap 2013: Hasznos információk a lakosság és a látogatók számára

Repülőnap 2013: Hasznos információk a lakosság és a látogatók számára

2013. augusztus 3-án (szombaton) és 4-én (vasárnap) ismét Kecskemét ad helyet a Nemzetközi Repülőnapnak és Haditechnikai Bemutatónak. A rendezvénnyel kapcsolatosan az alábbiakról tájékoztatjuk Kecskemét lakosságát, valamint a városba érkező vendégeinket:








 

A helyszín megközelítése helyi tömegközlekedési eszközzel:

A Kunság Volán Zrt. Kecskemét városközpontból a Repülőtér irányába céljáratokat közlekedtet – a helyi közlekedésben érvényes eljutási lehetőségeken kívül - a Noszlopy Gáspár park-Vasútállomás- Repülőtér és a Széchenyi tér-Repülőtér viszonylatban. A céljáratok igény szerint, folyamatosan közlekednek, azokon a bérletjegyek, valamint az előre megváltott helyi menetjegyek nem érvényesek, csak a Repülőnapra kibocsátott 600 forintos menettérti jeggyel vehetők igénybe, amelyek a felszállást megelőzően a helyszínen is megválthatók. A jegyek váltása során a menetrend szerinti közlekedésben alkalmazott kedvezmények nem vehetők igénybe. Ezen menetjegyek elővételben megválthatók a Kunság Volán Zrt. kecskeméti jegy- és bérletpénztárainál. A repülőnapi rendezvényre rendszeresített menettérti jegy naponta eltérő kivitelben kerül kiadásra, ezért az elővételben történő megvételkor a felhasználás dátumát előre jelezni szükséges. A visszafelé történő utazás időtartamának végéig a menetjegyet meg kell őrizni, mert csak ennek felmutatásával lehetséges a menettérti igénybevétel.

 

Kecskemétre történő utazás helyközi járatokkal:

Az elővételben megvásárolt Repülőnapi belépőjegy - a rendezvényre történő utazásra oda- visszairányba - a teljes áru menetjegy árából 50 százalékos menettérti utazási kedvezményt biztosít a Volán társaságok belföldi menetrendszerinti járatain úgy, hogy a rendezvényre történıő odautazás során az utasnak a teljes áru menetjegyetet szükséges megváltania, majd visszautazása során a belépésnél kapott ép karszalag, valamint az oda utazást igazoló menetjegy együttes felmutatásával díjmentesen utazhat az odautazásnak megfelelő viszonylatban. A kedvezmény a teljesárú menetdíjra értendő, valamint az utasnak az emelt szintű járatokon a kiegészítő jegyet meg kell váltania. A kedvezmény a repülőnapi előreváltott belépőjegy felmutatásával csak a rendezvény  napjain érvényes.

 

Egyéni közlekedés:

A rendezvényre egyéni közlekedési módot választó látogatók számára három parkoló lesz kialakítva az alábbiak szerint:

 

• 44. számú fıút 11-es km szelvényében (44 sz. úti parkoló, zöld parkoló),

 

• 5. számú fıút 94-es km szelvényében (5 sz. úti parkoló, sárga parkoló),

 

• 441. számú fıút 25-ös km szelvényében, a megyehatárnál (katonatelepi parkoló, piros parkoló)

 

A parkolókból a látogatók eljutását a bemutató helyszínére és vissza a parkolóba ingyenes autóbuszokkal biztosítják a szervezők.  Az autóbuszok a végpontokból, a parkolókból és a Repülőtérről igény szerint közlekednek. A forgalomban résztvevő autóbuszok jól látható jelzésekkel (színes táblákkal) lesznek megkülönböztetve. Fontos, hogy az autókhoz történő zökkenőmentes visszajutás érdekében a látogatók megjegyezzék a viszonylatjelző táblák színét és a leszállás helyét, mivel az autóbuszok vissza irányba is attól a kaputól indulnak, ahova érkeztek.

 

A mozgássérültek számára a 44-es főút mellett, közvetlenül a repülőbázisnál tartanak fent parkolót.

 

 

Kérjük a kedves látogatókat, hogy a repülőbázis megközelítéséhez használják bizalommal a tömegközlekedési eszközöket, amelyekkel gyorsan, zökkenőmentesen és parkolási nehézségek nélkül juthatnak el  a rendezvény helyszínére.

 

A parkolókat a rendőrség, biztonsági őrök és polgárőrök vigyázzák majd, ennek ellenére kérjük a kedves látogatókat, hogy járműveiket zárják le, értéket látható helyen ne hagyjanak.

 

Forgalomirányítás:

A megnövekvő forgalom miatt a város számos csomópontjában karos forgalomirányításra kell számítani. Zárópont lesz a 44-es számú főút-Békéscsabai út és az István király körút-Géza fejedelem körút körforgalmi csomópontja, továbbá a Ceglédi út-Mátyás király körút csomópontja. Ez azt jelenti, hogy e csomópontoktól a repülőtér irányába kizárólag a rendezvényben közreműködők hajthatnak be, továbbá az érintett területen lakók, amennyiben ezt lakcímkártyával tudják igazolni.

 

Belépőjegyek vásárlása elővételben:

Az online elővételi jegyértékesítés a www.repulonap2013.hu weboldalon 2013. augusztus 2-án 14 óráig működik. A Lottózókban és a Szerencsejáték Zrt. online terminállal rendelkező üzleteiben 2013. augusztus 2-án üzletzárásig lehet még elővételben jegyet vásárolni, valamint a TEX és a Broadway országos hálózatában szintén ez a dátum érvényes.

 

Belépőjegyek vásárlása a helyszínen:

A repülőbázison a IV-es kapu kivételével mindegyik kapun bemehetnek a látogatók, attól függően, hogy melyik parkolóból érkeznek majd. A rendezvény ideje alatt a kapuk mindegyikénél lehetőség lesz a jegyek megvásárlására. A II-es kapunál lesz lehetőség SZÉP Kártyával fizetni, és a szervezők ott állítják fel a probléma megoldó sátrat is.

 

Zajhatások:

A Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató kellemetlen, de elkerülhetetlen velejárója a rendkívüli nagy zajhatás. A szervezők nevében kérjük és előre is köszönjük a kecskeméti lakosság szíves megértését, türelmét.

 

Fontos!

Felhívjuk továbbá a kedves látogatók figyelmét arra, hogy a rendezvény két napján a meteorológiai előrejelzések szerint rendkívüli hőség lesz, ezért ivóvízzel és megfelelő ruházattal készüljenek.

 

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Utoljára frissítve: 2013-07-31 17:39:30

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Mutatunk pár hasznos tanfolyamot, ha szeretnél szerezni egy új szakmát!
Sokan gondolkodnak el azon 35-40 évesen, vajon jól választottak-e szakmát. Az életközépi válság olykor arra sarkall bennünket, hogy váltsunk. De mit érdemes tanulni? Mily...
2024-04-09 19:01:58, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar P...
Bővebben >>