. Ma Gedeon napja van.
Rendőrök vitték el az orgoványi takarékszövetkezet egykori vezetőjét
2015-01-13 02:03:30
Rendőrök vitték el az orgoványi takarékszövetkezet egykori vezetőjét

Rendőrök vitték el az orgoványi takarékszövetkezet egykori vezetőjét

Őrizetbe vették hétfőn a rendőrök a tavaly felszámolt Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezet egykori ügyvezetőjét – kaptuk a hírt a bankszakember környezetéből.

 

 

 

* Károsultak tavaly nyáron az Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezet kecskeméti fiókja előtt.

 

 

 

Informátoraink részleteket nem tudnak, de úgy értesültek, hogy G. Imrét banktevékenység miatt vitték el a rendőrök. Arra, hogy ez összefüggésben van-e az orgoványi takarékszövetkezettel, egyelőre nincs hivatalos válasz.

 

Az utolsó hírek egyébként tavaly nyáron arról szóltak a pénzintézettel kapcsolatban, hogy hűtlen kezelés gyanújával nyomoz a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) az Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezet ügyében ismeretlen tettes ellen. Arra is utaltak akkor a híradások, hogy az ügynek büntetőjogi következményei lehetnek. Ezt követően azonban több hír, információ már nem került nyilvánosságra a nyomozásról.

 

Ezért is keltett hétfőn megdöbbenést a korábbi takarékszövetkezeti vezető rendőrségi őrizetbe vétele. Nem kizárt ugyanakkor az sem, hogy nem csak G. Imre került hétfőn őrizetbe. Meg nem erősített információk szerint az egykori ügyvezető előzetes letartóztatását is kezdeményezni fogják. Arról, hogy szabadlábra helyezik, vagy előzetes letartóztatásba kerül, 72 órán belül, szerdáig kell döntenie a nyomozási bírónak.

 

Háttér:


A Magyar Nemzeti Bank 2014. július 4-én közölte, hogy visszavonta az Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezet engedélyét, miután a betétesek biztonsága érdekében a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete (SZHISZ) kizárta az integrációs rendszerből. A jegybank ezzel párhuzamosan felügyeleti biztosok kirendeléséről is döntött, valamint a rendezett kártalanítás érdekében betét- és forráskifizetési tilalmat rendelt el.

 

Az orgoványi takarékszövetkezetnek mintegy 28 ezer betétese volt a működési területén, Bács-Kiskun megye egy részén.

További híreink
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Keresztül a téli Vértesen
A Vértesben elég sokat jártunk, de télen még soha, így felkerekedtünk, hogy megnézzük eme szép és változatos hegyvidéket február elején.
2024-02-13 17:37:46, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
A közel 80 éves Földes László „Hobo” kapta a Petőfi Zenei Díj Életműdíját
Földes László, Hobo a Hobo Blues Band alapítója kapja a Petőfi Zenei Díj Életműdíját idén, írja a hirado.hu. Az Életmű Gálát február 3-án közvetítik a Duna TV-n.
2024-01-18 12:09:38, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
Bővebben >>