. Ma Eszter napja van.
Rendőri brutalitások Bács-Kiskun megyében
2013-04-10 15:51:14
Rendőri brutalitások Bács-Kiskun megyében

Rendőri brutalitások Bács-Kiskun megyében

Egy éven belül 6 rendőrt ítéltek el hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazásért Bács-Kiskunban. További kettőt felmentettek, azonban az ő esetükben másodfokon hatályon kívül helyezték az ítéletet. Most pedig újabb két rendőr került rács mögé, rendőri brutalitás miatt. Ez összesen tíz rendőr azokban a Bács-Kiskun megyei rendőri bántalmazásokban, melyekről már értesült a közvélemény.

 

 

 

 

Tavaly februárban hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás miatt ítéltek el 6-6 hónapi, 2-2 évre felfüggesztett börtönbüntetésre két tiszakécskei rendőrt. Jogszerűen intézkedtek Lakiteleken egy előlük menekülő segédmotor-kerékpárossal szemben, azonban eközben mindketten megrúgták a földön fekvő embert. A Kecskeméti Törvényszéken kihirdetett ítélet ellen az egyik rendőr-főtörzsőrmester, aki végig az ártatlanságát hangoztatta, fellebbezett. A másik viszont elfogadta a bíróság döntését, így az ő esetében ez azonnal jogerőssé vált. Később a másiké is jogerős lett.

 

Egy hónapon belül egyébként tavaly februárig pontosan 5 rendőrt ítéltek el Bács-Kiskun megyében. Kettőt azért, mert összevertek Kecskemét határában egy férfit, aki eredetileg a rendőrkapitányságtól kért volna segítséget. Egyet azért, mert 30 ezer forintot kért egy szabálytalankodó autóstól, akit saját zsebre büntetett meg. A tiszakécskei kettőt a lakiteleki motoros megrugdosásáért.

 

Nem sokkal később – tavaly májusban - egy rendőrt azért marasztaltak el Kecskeméten, mert Tiszakécskén tanúkihallgatások közben egy középiskolás fiút megrúgott a lábán, majd arcon ütötte: Egy másikat pedig ugyancsak megütött az arcán. Egy év börtönbüntetést kapott első fokon hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazásért. Később ez az ítélet is jogerős lett.

 

Tavaly októberben azután bizonyítottság hiányában felmentette a Kecskeméti Törvényszék azt a két tiszakécskei rendőrt, akiket hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás bűntette miatt állítottak bíróság elé. Az ügyészség vádját ugyanis nem lehetett bizonyítani: nevezetesen azt, hogy a két rendőr – azaz csak egyikük - 2011. június 2-án megütött volna egy férfit, akinek a bal alkarján a singcsontja eltörött. Ebben az ügyben is fordulat állt azóta be: a Szegedi Ítélőtábla hatályon kívül helyezte a kecskeméti ítéletet és új eljárásra kötelezte a Kecskeméti Törvényszéket.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK:

Megöltek egy erdélyi férfit az izsáki rendőrörsön?

 

Utoljára frissítve: 2013-04-10 16:15:21

További híreink
Meghalt Markó Iván
75 éves korában meghalt Markó Iván, írja a Blikk. Markó Iván 1967-ben végzett az Állami Balett Intézetben. A Magyar Állami Operaház tagja, 1971-től a magántáncosa lett. N...
2022-04-21 12:01:39, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Egy fejezet a Csaba kút történetéből
A Leányfalu felett nemrég közpénzből rendbe hozott Csaba kútnak különös története van.
2022-04-19 19:41:59, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Kihagyhatatlannak ígérkezik az idén végre megtartandó Sziget-fesztivál
Újabb szupersztárok mondtak igent a 2022-es Sziget meghívására, köztük a világ egyik legismertebb énekese, Justin Bieber, a nemzetközi EDM szcéna élbolyába tartozó Calvin...
2022-03-16 18:16:01, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egy kezdő vállalkozónak sok mindenre kell odafigyelnie, mire az üzlet beindul. Az egyik ilyen lényeges dolog...
Bővebben >>