. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Rendőri brutalitások Bács-Kiskun megyében
2013-04-10 15:51:14
Rendőri brutalitások Bács-Kiskun megyében

Rendőri brutalitások Bács-Kiskun megyében

Egy éven belül 6 rendőrt ítéltek el hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazásért Bács-Kiskunban. További kettőt felmentettek, azonban az ő esetükben másodfokon hatályon kívül helyezték az ítéletet. Most pedig újabb két rendőr került rács mögé, rendőri brutalitás miatt. Ez összesen tíz rendőr azokban a Bács-Kiskun megyei rendőri bántalmazásokban, melyekről már értesült a közvélemény.

 

 

 

 

Tavaly februárban hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás miatt ítéltek el 6-6 hónapi, 2-2 évre felfüggesztett börtönbüntetésre két tiszakécskei rendőrt. Jogszerűen intézkedtek Lakiteleken egy előlük menekülő segédmotor-kerékpárossal szemben, azonban eközben mindketten megrúgták a földön fekvő embert. A Kecskeméti Törvényszéken kihirdetett ítélet ellen az egyik rendőr-főtörzsőrmester, aki végig az ártatlanságát hangoztatta, fellebbezett. A másik viszont elfogadta a bíróság döntését, így az ő esetében ez azonnal jogerőssé vált. Később a másiké is jogerős lett.

 

Egy hónapon belül egyébként tavaly februárig pontosan 5 rendőrt ítéltek el Bács-Kiskun megyében. Kettőt azért, mert összevertek Kecskemét határában egy férfit, aki eredetileg a rendőrkapitányságtól kért volna segítséget. Egyet azért, mert 30 ezer forintot kért egy szabálytalankodó autóstól, akit saját zsebre büntetett meg. A tiszakécskei kettőt a lakiteleki motoros megrugdosásáért.

 

Nem sokkal később – tavaly májusban - egy rendőrt azért marasztaltak el Kecskeméten, mert Tiszakécskén tanúkihallgatások közben egy középiskolás fiút megrúgott a lábán, majd arcon ütötte: Egy másikat pedig ugyancsak megütött az arcán. Egy év börtönbüntetést kapott első fokon hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazásért. Később ez az ítélet is jogerős lett.

 

Tavaly októberben azután bizonyítottság hiányában felmentette a Kecskeméti Törvényszék azt a két tiszakécskei rendőrt, akiket hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás bűntette miatt állítottak bíróság elé. Az ügyészség vádját ugyanis nem lehetett bizonyítani: nevezetesen azt, hogy a két rendőr – azaz csak egyikük - 2011. június 2-án megütött volna egy férfit, akinek a bal alkarján a singcsontja eltörött. Ebben az ügyben is fordulat állt azóta be: a Szegedi Ítélőtábla hatályon kívül helyezte a kecskeméti ítéletet és új eljárásra kötelezte a Kecskeméti Törvényszéket.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK:

Megöltek egy erdélyi férfit az izsáki rendőrörsön?

 

Utoljára frissítve: 2013-04-10 16:15:21

További híreink
Bodrogi Gyula 90 éves lett
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek, tévéfilmek és sorozatok százainak megformálója, 90. születé...
2024-04-13 08:33:54, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Voltak turistaházaink a Budai-hegyekben is
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munkás Testedző Egyesület turista-menedékháza állt. Mára azonban ...
2024-04-09 19:50:17, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre....
Bővebben >>