. Ma Gedeon napja van.
Rendőri akció Akasztón
2014-04-23 13:00:21
Rendőri akció Akasztón

Rendőri akció Akasztón

Román állampolgárságú munkásokat, iskolába nem járó román gyerekeket, fénymásolt román személyazonosító igazolványokat találtak a magyar rendőrök egy akasztói cég telephelyén, illetve szállásán. Az akcióban a rendőrség mellett társhatóságok is részt vettek, melyek „kirívó rendellenességet egyik helyszínen sem tapasztaltak.”

 

 

 

A megyei rendőr-főkapitányság közleménye:

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Szolgálata a megye társszerveivel együttműködve fokozott idegenrendészeti, jövedéki, munkaügyi, adóügyi és közegészségügyi ellenőrzést tartott.

 

A közös akció a megye területén jellemző mezőgazdasági területek, az azokhoz kapcsolódó feldolgozóipari létesítmények, melegházi kertészetek, gyümölcsösök, egyéb telephelyek területén munkát végző külföldiek és az őket foglalkoztató, illetve elszállásoló magán vagy jogi személyek ellenőrzésére irányult, melyet kiterjesztettek a külföldiek által használt szálláshelyekre is.

 

 

Az akciót 2014. április 14-én egy akasztói cég telephelyén tartották a rendőrök a társhatóságok képviselőivel együtt.

 

A Határrendészeti Szolgálat mellett a rendőrség részéről a Migrációs Ügyek Osztálya vett részt az ellenőrzésben, a társszervek közül a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal a Munkaügyi Felügyelőséggel, és a Népegészségügyi Szakigazgatási Hivatallal képviseltette magát. Az akcióban közreműködött továbbá a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Dél- alföldi Regionális Igazgatósága, illetve a Nemzeti Adó és Vámhivatal Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatósága is, hathatós segítséget nyújtva az ellenőrzéshez.

 

Az akasztói cég telephelyén több román állampolgárságú személyt vontak intézkedés alá a rendőrök, akik közül két fő nem tudta igazolni személyazonosságát, ezért egyikükkel szemben helyszíni bírságot szabtak ki, a másik személyt pedig előállították a Kiskőrösi Rendőrkapitányságra. További két férfival szemben - mivel nem tartották maguknál az úti okmányaikat - szintén helyszíni bírságot szabtak ki.

 

A külföldiek szálláshelyén az ellenőrzés időpontjában tizenegy román állampolgár tartózkodott, akik között három gyermekkorú, valamint négy fiatalkorú volt. Kiderült, hogy a magánszálláson életvitelszerűen tartózkodó gyermek- illetve fiatalkorú személyek nem jártak iskolába, illetve a szükséges orvosi vizsgálatokon sem vettek részt. A rendőrök értesítették erről a Kiskőrösi Járási Gyámhivatal Gyermekvédelmi Szolgálatának munkatársait, akik a helyszínre vonultak és megállapították, hogy a gyermekkorú személyek életkörülményei szabálytalanok, ezért a rendőrségi jelzés nyomán megtették a szükséges intézkedéseket, hatósági eljárást indítottak.

 

Az ellenőrzéskor több külföldinél fénymásolt, laminált román személyazonosító igazolványt találtak a járőrök, azonban azt csak egy személy használta fel, aki ellen büntetőeljárást indítottak közokirat-hamisítás miatt.

 

A közös akció során a társhatóságok kirívó rendellenességet egyik helyszínen sem tapasztaltak.

 

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a jövőben a társszervek bevonásával hasonló átfogó, fokozott ellenőrzéseket tervez a megyében.

 

Utoljára frissítve: 2014-04-23 13:02:38

További híreink
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Keresztül a téli Vértesen
A Vértesben elég sokat jártunk, de télen még soha, így felkerekedtünk, hogy megnézzük eme szép és változatos hegyvidéket február elején.
2024-02-13 17:37:46, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
A közel 80 éves Földes László „Hobo” kapta a Petőfi Zenei Díj Életműdíját
Földes László, Hobo a Hobo Blues Band alapítója kapja a Petőfi Zenei Díj Életműdíját idén, írja a hirado.hu. Az Életmű Gálát február 3-án közvetítik a Duna TV-n.
2024-01-18 12:09:38, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
Bővebben >>