. Ma Gedeon napja van.
Református Bál az Újkollégiumban
2016-11-22 04:35:13
Református Bál az Újkollégiumban

Református Bál az Újkollégiumban

Csodálatos bálteremmé varázsolták az Újkollégium Dísztermét november 19-én, szombatról vasárnapra virradó éjjel, amikor a Kecskeméti Református Egyházközség egy év kihagyás után idén ismét megrendezte itt a Református Bált. A bevétellel szokásosan a kollégiumi alapítványon keresztül a kecskeméti református oktatást támogatják.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!

 

 

Az asztalokat különböző színekről nevezték el a bálteremben és ezek a színek köszöntek vissza a díszítésben is. Zafír, smaragd, türkiz, bíbor, holdezüst, gyöngyház, arany, rubin, azúr, és kármin.

 

A műsorban fellépett Stefanut-Győrfi Dániel, aki a Kecskeméti Református Általános iskolában tanult, majd a Refiben érettségizett, jelenleg pedig opera-énektanulmányokat végez a bécsi Universität für Musik und darstellende Kunst Akadémián.

 

A Refi 10. osztályos diákja és ikertestvére, Varga Attila és Varga Bendegúz, a Grapevine Show Dance Club táncosai moderntáncot adtak elő „Pacsi tánc" címmel, majd a Tűzön Vízen Át Egyesület népi táncosai forrósították fel vacsora előtt utolsóként a hangulatot.

 

- A Református Bált immár ötödik alkalommal rendezzük meg - mondta megnyitó beszédében Varga Nándor elnöklelkész. - Annyiban szól a hagyományok tiszteletéről, hogy az értékrendje, a légköre az, amivel szeretnénk valamilyen módon üzenetet továbbítani. Amelyben ez a terem, amelyre méltán lehetünk büszkék, valamint a bálozó közönség is azt sugározza magából, amit vallunk és hiszünk, hogy az életünkben szép és jó össze is tartozhat és össze is tartozik.

 

A bál szervezői idén „beszélgető sarokról" is gondoskodtak, ahol a báli zajtól elvonultan beszélgetni lehetett azoknak, akik éppen nem kívántak táncolni. Természetesen éjfélkor volt tombola is, majd hajnalig mulattak a Díszteremben a bálozók.

Utoljára frissítve: 2016-11-22 04:57:51

További híreink
Egy ajándék, ami többet mond ezer szónál!
Ha kaptunk már valaha ékszert ajándékba, akkor valószínűleg a mai napig pontosan emlékszünk rá, hogy kitől, mikor és milyen alkalomra kaptuk. Egy szép gyűrű vagy nyaklánc...
2024-03-25 16:46:20, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmel...
Bővebben >>