. Ma Ágnes napja van.
Ráckevei prímás nyert Kecskeméten
2013-09-21 02:02:24
Ráckevei prímás nyert Kecskeméten

Ráckevei prímás nyert Kecskeméten

A 20 éves Mihó Attila nyerte meg a nyáron tragikus hirtelenséggel elhunyt népzenekutató, Halmos Béla emlékére rendezett kecskeméti prímásversenyt pénteken (szeptember 20-án). A ráckevei fiatalember a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem harmadéves hallgatója, és párhuzamosan végzi a Károli Gáspár Református Egyetemet történész szakon.

 

 

 

A fiatal prímás egy 1830-1840-ben, a németországi Szudétavidéken készült, több mint egymillió forintot (3600 Eurót) érő mesterhegedűt kapott fődíjként a versenyt rendező Kecskeméti Önkormányzattól. A hangszert Mák Kornél alpolgármester adta át Attilának, aki azonnal ki is próbálta a hegedűt.

 

A 24. Kecskeméti Népzenei Találkozó negyedik alkalommal megrendezett prímás versenyén a második helyezett Radák Márton, a harmadik pedig Hegedűs Gergely Dávid lett.

 

 

 

 

További híreink
Gyors, kényelmes és szórakoztató közlekedés? Igen, az elektromos rollerrel!
Vannak olyan közlekedésre szolgáló eszközök, amelyek sosem mennek ki a divatból, sőt használatuk évről évre sokkal kényelmesebb lesz. Ilyen eszköz az elektromos roller is!
2022-01-19 20:02:52, Hírek, Fókuszban Bővebben
Április 3-án lesz az országgyűlési választás és a gyermekvédelmi népszavazás
Áder János köztársasági elnök április 3-ára kiírta az országgyűlési választásokat. A gyermekvédelmi népszavazást ugyanerre a napra tűzte ki az államfő.
2022-01-11 19:28:42, Hírek, Fókuszban Bővebben
Kulináris élvezetekkel a boldogságunk fokozásáért
A legtöbb ember szeret jókat enni. Persze ez mindenkinek mást jelent. Van, aki jól érzi magát egy egyszerűbb étel társaságában is, ha az a kedvence és igazán jól van elké...
2021-12-13 13:43:23, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Többségi tulajdont szerzett Tiborcz István a Gránit Bankban és egyből munkavállalói résztulajdonosi programot ...
Bővebben >>