. Ma Gedeon napja van.
Prémium minőségű háztáji termékeket készít majd az új lajosmizsei üzem
2016-05-24 19:54:08
Prémium minőségű háztáji termékeket készít majd az új lajosmizsei üzem

Prémium minőségű háztáji termékeket készít majd az új lajosmizsei üzem

A tervek szerint a nyár elején adják át Lajosmizsén azt a kistermelői termékeket előállító élelmiszer üzemet, melynek megvalósítója a Prémium Tanyai Piacszövetkezet Szociális Szövetkezet. A beruházás a Nemzeti Tanyafejlesztési Program támogatásával valósul meg.

 

 

 

 

 

 

Az új üzemben prémium minőségű, ugyanakkor háztáji kézműves zöldség, gyümölcs és húskészítményeket állítanak majd elő - tájékoztatta hírportálunkat Dr. Lakó Sándor, a Prémium Tanyai Piacszövetkezet elnöke. Hangsúlyozva, hogy a piacra termelő háztáji gazdaságok növekvő értékesítési nehézségei miatt jelentkezett az igény az új feldolgozó megnyitására.

 

Az otthoni feldolgozás ugyanis már meghaladta a gazdák lehetőségeit, a házi feldolgozás gazdaságtalanná vált, az ipari, vagy piacbefolyásoló mennyiséget viszont még nem érték el. Ebben segít majd az új üzem, mely márkás, a nemzetközi forgalmazási követelményeknek is megfelelő áruként jelenteti majd meg a piacon a térség gazdáinak feldolgozott élelmiszer termékeit. Ami óriási lehetőség a gazdáknak, országosan is egyedülálló és segíti a városban élők egészséges háztáji termékekhez juttatását. Az üzem mellett elárusítóhely is lesz, a vevők ezen kívül még webáruházból is tudnak majd vásárolni.

 

- Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület tevékenységét az új üzem létrehozásával a Prémium Tanyai Piacszövetkezet kibővíti majd - hangsúlyozta Dr. Lakó Sándor. - Közvetlenül nyújtunk segítséget a gazdák piaci lehetőségeinek bővítésére. El kívánjuk érni, hogy a termelők ne legyenek kiszolgáltatva a felvásárlóknak. Konkrétan úgy, hogy az ipari méretű feldolgozás révén a kézműves termékek már a nagyobb üzletláncok pultjain is megjelenhessenek. Egyebek között ezért is támogatja mintaprojektünket a Nemzeti Tanyafejlesztési Program.

 

Az új üzem kapacitásának optimális kihasználása érdekében a Prémium Tanyai Piacszövetkezet koordinálja majd a termelést. Dr. Lakó Sándor becslése szerint naponta akár 20-30 tonna gyümölcsöt, zöldséget tudnak majd feldolgozni. Az ehhez szükséges alapanyag mennyiséget és a készterméket is tárolni tudják. Megfelelő hűtőkapacitással rendelkezik ugyanis majd az üzem.

 

Dr. Lakó Sándor hangsúlyozta, hogy az üzem létrehozásával párhuzamosan a Prémium Tanyai Piacszövetkezet szolgáltatási támogatást is nyújt majd. Ennek keretében például a saját márkás termékek teljes reklámjához - a tervezéstől a grafikai megjelenésen keresztül a reklámtáska, és szórólap elkészítéséig - minden segítséget megadnak.

 

Május 27-én, pénteken és 28-án, szombaton, valamint 30-án, hétfőn szemináriumot szerveznek a lajosmizsei Művelődési Házban, ahová nem csak a helybéli, hanem a környékbeli gazdákat is várják Kerekegyházáról, Kunbaracsról, Ladánybenéről, Méntelekről, Nagykőrösről, Csemőről. Az említett napokon 16 és 20 óra között megtartott szakmai programon részletesen tájékoztatják a résztvevőket az új üzemről, a kapcsolódási lehetőségekről, az újszerű megoldásokról a magyar gazdavilágban, valamint a legújabb értékesítési és termékfejlesztési piaci trendekről is. Az érdeklődőket háztáji termék kóstolóval várják.

Utoljára frissítve: 2016-05-24 20:11:37

További híreink
Egy ajándék, ami többet mond ezer szónál!
Ha kaptunk már valaha ékszert ajándékba, akkor valószínűleg a mai napig pontosan emlékszünk rá, hogy kitől, mikor és milyen alkalomra kaptuk. Egy szép gyűrű vagy nyaklánc...
2024-03-25 16:46:20, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Végre itt a tavasz, úgyhogy ideje a szekrény mélyére száműzni a télikabátot a sapkával, sállal és kesztyűvel e...
Bővebben >>