. Ma Emma napja van.
Polgármesterek a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában
2014-11-20 14:13:31
Polgármesterek a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában

Polgármesterek a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában

Szerdán tartotta első olyan programját a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöksége, amikor a megye városainak polgármesteri voltak a vendégek.









Az önkormányzati szakmai nap lényege az együttgondolkodás volt, tekintettel a most induló európai uniós támogatási ciklusra, a források célszerű felhasználására.

 

A gazdaságfejlesztés, a piacszerzés és a szakképzés kamarai tevékenységek; ezek egyre erősebben kapcsolódnak össze a városvezetési feladatokkal; most különösen, amikor már a küszöbön vannak az új uniós pályázatok.

 

„A mi fő megfontolásunk az, amit a kormányzat is támogat, hogy döntően gazdaságfejlesztésre fordítódjanak ezek a források. Ez a fő fókusza a mai megbeszélésnek, hogy a megcélzott 60 százalék, ami közvetlen gazdaságfejlesztésre kellene, hogy fordítódjon, erről beszéljünk" - mondta el Gaál József, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

 

A köztestület elnökségének volt az ötlete, hogy ne kizárólag a hatósági vezetőkkel találkozzon a kamara vezetése évente többször is, hanem mostantól a megye városainak polgármestereivel is, a még intenzívebb együttgondolkodás érdekében.

 

Nagy a tét, ha a friss uniós pályázatokra gondolunk - hangzott el a szerdai fórumon.

 

Együtt lobbizva, egymást segítve érhetőek el a kitűzött célok - fogalmazott a kamara elnöke. Gaál József szerint prioritást élvez az útfejlesztés a megye északi és déli része között, és több hozadéka is lehet például a kalocsai Duna híd megépítésének.

(KTV)


Utoljára frissítve: 2014-11-20 14:13:53

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Mutatunk pár hasznos tanfolyamot, ha szeretnél szerezni egy új szakmát!
Sokan gondolkodnak el azon 35-40 évesen, vajon jól választottak-e szakmát. Az életközépi válság olykor arra sarkall bennünket, hogy váltsunk. De mit érdemes tanulni? Mily...
2024-04-09 19:01:58, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az...
Bővebben >>