. Ma József napja van.
Petárdázástól megriadt marhák miatt zárták le az M5-ös autópályát
2020-01-01 22:42:24
Petárdázástól megriadt marhák miatt zárták le az M5-ös autópályát

Petárdázástól megriadt marhák miatt zárták le az M5-ös autópályát

2019 szilveszterének éjjelén 23:45-kor a BRFK azzal riasztotta a Segítő Angyalok állatvédő csoportot, hogy az M5-ös autópálya Pest felé tartó oldalán Gyál és az M51-es út (a régi M0-s felhajtó) között két szarvasmarha kóborol. Az állatok az autópálya mindkét oldala között ugrálva hol Pest, hol Gyál felé szaladtak őrült tempóban. A balesetek megelőzése érdekében a rendőrök az autópályát teljes szélességében lezárták, a forgalmat elterelték.

 

Az elfogási akció a sötétben nehezen haladt, de végül a 25 rendőr és a 10 ebrendészeti állatbefogó  4 és fél óra küzdelem után az egyik állatot bekerítette. A fiatal bika úgy meg volt riadva, hogy többször futott neki a szalagkorlátnak és a betonpilléreknek, végül nekiugrott a két pályatestet elválasztó szalagkorlátnak, és mindkét első lába eltört, a nyakát is komoly ütés érte, ezért a helyszínen el kellett altatni.

 

A másik jószág Alsónémedi irányába elfutott.

 

Kiderült, hogy valójában három marha kóborol közel két hónapja a pusztában, melyek egy közeli telekről szöktek meg. A tulajdonos nem tett bejelentést eltűnésükről. Az állatok forgalmi korlátozás alatt vannak, ugyanis az egészségügyi vizsgálatuk hiányos. A szilveszteri durrogások ijeszthették meg őket annyira, hogy a vadkerítésen áttörve vagy egy felhajtónál befutottak az autópályára.

 


Az RTL Híradó beszámolója

 

Az állatvédők mindenkit arra figyelmeztetnek, hogy a kóborló szarvasmarhákat senki ne próbálja befogni. Aki látja őket, azonnal hívja a 112-es segélyhívót!

 

(Forrás: RTL Híradó)

Utoljára frissítve: 2020-01-01 22:45:26

További híreink
Keresztül a téli Vértesen
A Vértesben elég sokat jártunk, de télen még soha, így felkerekedtünk, hogy megnézzük eme szép és változatos hegyvidéket február elején.
2024-02-13 17:37:46, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
A közel 80 éves Földes László „Hobo” kapta a Petőfi Zenei Díj Életműdíját
Földes László, Hobo a Hobo Blues Band alapítója kapja a Petőfi Zenei Díj Életműdíját idén, írja a hirado.hu. Az Életmű Gálát február 3-án közvetítik a Duna TV-n.
2024-01-18 12:09:38, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Moór Marianna: „Elzártam magam a világtól”
Amióta a 80 éves Moór Marianna visszavonult a pályától, távol tartja magát a rivaldafénytől, és úgy tűnik, ez a jövőben sem fog sokat változni, ráadásul egy tavaly februá...
2024-01-04 14:38:37, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Denke Lajos és felesége emléktábláját nem könnyű megtalálni a Visegrádi-hegységben, talán ezért sem tűnt fel h...
Bővebben >>