. Ma Béla napja van.
Pénzadományt vittek a kórházba a Mercedes-gyári dolgozók
2014-12-04 06:05:06
Pénzadományt vittek a kórházba a Mercedes-gyári dolgozók

Pénzadományt vittek a kórházba a Mercedes-gyári dolgozók

Újabb adományt nyújtottak át a Mercedes-gyár munkatársai a Bács-Kiskun Megyei Kórház Koraszülött osztályának. Ezúttal 1.130.110 forintot készpénzben, egy pénzes kazettában, ami a májusi „Szívtúra" elnevezésű jótékonysági kerékpártúrájuk „bevétele" volt.

 

 

 

 

 

 

A sajtótájékoztató keretében megrendezett adományozáson jelen voltak: Ekkehard Philipp, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary pénzügyi és kontrolling igazgatója, Andreas Sasse, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. minőségbiztosítási osztályvezetője, dr. Horváth Zsolt, a kórház orvosigazgatója, dr. Tálosi Gyula, a kórház Csecsemő és Gyermekgyógyászati Osztályának osztályvezető főorvosa és dr. Kelemen Edit, a kórház koraszülött részlegének részlegvezető főorvosa.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!

 

Az előzmények: mint ismeretes, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. külföldi és magyar dolgozói 2013-ban magánszervezésű 1000km4kidsHU jótékonysági kerékpártúrát szerveztek a Bács-Kiskun Megyei Kórház Koraszülött osztályának javára, melyen 12 gyári dolgozó teljesítette a Rastatt - Kecskemét közötti több mint 1000 kilométeres távot, ezzel is jelképezve a két Mercedes-Benz gyár közötti erős kapcsolatot. Az akció során összegyűjtött több mint 1,165 millió forintból a Hírös Koraszülöttekért Alapítvány a Vacsi Kft további támogatásával moduláris élesztőasztalt vásárolt.

 

A tavalyi évben rendezett jótékonysági kerékpártúra sikerén felbuzdulva a gyár 20 dolgozója idén májusban is megszervezte magánkezdeményezésű akcióját, melynek során az immár hagyományosnak mondható 1000 kilométert, szív alakú útvonalat leírva tették meg Magyarországon. 

 

Amájusi „Szívtúra" ezúttal kilenc magyar megyén haladt keresztül Magyarországon, és az ország néhány nagyvárosában az érdeklődők személyesen is találkozhattak a kerékpárosokkal.

 

A magánjellegű kerékpáros túra résztvevőnek rendkívül fontos volt a segítségnyújtás, és ebben az évben is Kecskemétért, a gyermekekért, azon belül is a Hirös Koraszülöttekért Alapítványért teljesítették az 1000 kilométeres távot. A magánkezdeményezést anyagilag bárki támogathatta: minden egyes kilométer 300 forintért (1 Euro) volt megvásárolható, de természetesen többel is hozzá lehetett járulni az út sikerességéhez.

 

A ma átadott pénzből - amit egy oklevéllel és egy serleggel köszönt meg dr. Horváth Zsolt a kórház nevében - tovább fejlesztik a kórház koraszülött részlegének műszaki-technikai berendezéseit: újabb lélegeztető gépet szeretnének vásárolni. Az ünnepségen egyúttal megköszönték az Mercedes dolgozóinak azt a segítséget is, amit a kórházi költöztetéskor nyújtottak a Csecsemő és Gyermekgyógyászati Osztálynak.

Utoljára frissítve: 2014-12-04 06:06:02

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevéve...
Bővebben >>