. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Pénteken indul a III. Kecskeméti Városmisszió
2013-05-29 19:30:48
Pénteken indul a III. Kecskeméti Városmisszió

Pénteken indul a III. Kecskeméti Városmisszió

Pénteken indul a III. Kecskeméti Városmisszió, melyről május 29-én, szerdán adtak tájékoztatást a szervezők a Porta Egyesület dísztermében. A sajtótájékoztatón jelen volt dr. Jeney Gábor, a Kecskeméti Római Katolikus Főplébánia plébánosa, családi referens, Mons. Menyhárt Sándor, pápai káplán, a Szentcsalád templom plébánosa, Hatházi Róbert káplán, ifjúsági referens és Dr. Somogyi Zsuzsanna, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársa.

 

 

 

2013 a hit éve, a mottót is ennek jegyében választottuk: „Ne félj, csak higgy!” (Mk 5,37.) – kezdte köszöntőjében Dr. Jeney Gábor plébános atya. A programok május 31-én 17 órakor a hit keresztúttal kezdődik, kicsit rendhagyó lesz, mivel a főtéri nagyszínpadon tartják. A nap főpontja lesz a hagyományos fáklyás menet a műkertvárosi Szent Ferenc templomhoz, ahol a Wojtyla Barátság Központ és a Porta Egyesület vendégeli meg a menet résztvevőit. Az utat a KLIKK ifjúsági dalai színesítik. Másnap innen és a Mária kápolnából indul a város körüli élő rózsafüzér, melyet este 6-ra várnak a főtérre. Szombat délután a SzembeSzél zenekar és a Barátok Együttes koncertje, illetve a Jászok Együttes táncháza szórakoztatja a közönséget. Dr. Bábel Balázs Kalocsa-kecskeméti érsek tart szabadtéri misét a főtéren este 6 órakor. Vasárnap fél 11-kor kezdődik az úrnapi körmenet, melyet egy szabadtéri ebéd követ a Plébánia közben.

 

 

Az ifjúság is kiveszi a részét a három nap alatt-tudtuk meg Hatházi Róbert káplán atyától. Péntek és szombat délután sok szeretettel vár minden érdeklődőt a KLIKK sátor, ahol papokkal és a katolikus ifjúsággal beszélgethetünk. A két nap alatt több flashmobot is terveznek a főtéren, az 1-es és a 14-es buszokon. A fiatalok bibliaolvasási kört rendeznek több buszjáraton. A nagyszínpadon pantomim előadások lesznek és szenteket mutatnak be a gyerekek.

 

Szombat délelőtt a Kecskeméti Nagycsaládosok Egyesület a Szentcsalád Plébánia kertjében tartja gyereknapi és a 25 éves születésnapi rendezvényt. – mondta el Mons. Menyhárt Sándor, pápai káplán, a Szentcsalád templom plébánosa. A Szent Imre Iskolában szombaton egész nap családi sportnapot tartanak.

 

 

A három napos rendezvényen végig nyitva áll a Missziós Kávéház, melyet már harmadik éve a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kecskeméti szekciója szervez nagy sikerrel – kezdte Dr. Somogyi Zsuzsanna, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársa. Idén is lesz imagyűjtő láda, melybe mindenki bedobhatja saját imaszándékát. Tavaly olyan sok szándék összejött, hogy az év minden napjára jutott egy. Péntek este 7 órakor kezdődik a „Máltais” koncert a nagytemplomban. Másik nagy program a vasárnapi ünnepi, szabadtéri ebéd a Plébánia közben.

A rendezvény ideje alatt osztanak missziós emlékkártyát, mely remek emlék lehet minden résztvevő számára. A szervezők az időjárás viszontagságaira is gondoltak, eső esetén a szabadtéri programok beköltöznek a Nagytemplomba.

Utoljára frissítve: 2013-05-29 19:31:53

További híreink
Tavaszi gardróbfrissítés: ennek az 5 alapdarabnak ott a helye a te ruhatáradban is!
Végre itt a tavasz, úgyhogy ideje a szekrény mélyére száműzni a télikabátot a sapkával, sállal és kesztyűvel együtt, helyettük pedig jöhetnek a lengébb darabok. Ez pedig ...
2024-03-14 18:05:16, Hírek, Környezetünk Bővebben
Csomagküldés Európa egyes országaiba
Manapság már egyáltalán nem furcsa, amikor azt halljuk egy ismerőstől, hogy külföldre megy tanulni vagy dolgozni. Függetlenül az életkortól, egyre többen próbálnak szeren...
2024-03-14 17:58:09, Hírek, Környezetünk Bővebben
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egy őrbottyáni földtulajdonos több mint kétmilliárd forintos kártalanítást követel, miután tervei szerint term...
Bővebben >>