. Ma Ipoly napja van.
Pénteken indul a III. Kecskeméti Városmisszió
2013-05-29 19:30:48
Pénteken indul a III. Kecskeméti Városmisszió

Pénteken indul a III. Kecskeméti Városmisszió

Pénteken indul a III. Kecskeméti Városmisszió, melyről május 29-én, szerdán adtak tájékoztatást a szervezők a Porta Egyesület dísztermében. A sajtótájékoztatón jelen volt dr. Jeney Gábor, a Kecskeméti Római Katolikus Főplébánia plébánosa, családi referens, Mons. Menyhárt Sándor, pápai káplán, a Szentcsalád templom plébánosa, Hatházi Róbert káplán, ifjúsági referens és Dr. Somogyi Zsuzsanna, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársa.

 

 

 

2013 a hit éve, a mottót is ennek jegyében választottuk: „Ne félj, csak higgy!” (Mk 5,37.) – kezdte köszöntőjében Dr. Jeney Gábor plébános atya. A programok május 31-én 17 órakor a hit keresztúttal kezdődik, kicsit rendhagyó lesz, mivel a főtéri nagyszínpadon tartják. A nap főpontja lesz a hagyományos fáklyás menet a műkertvárosi Szent Ferenc templomhoz, ahol a Wojtyla Barátság Központ és a Porta Egyesület vendégeli meg a menet résztvevőit. Az utat a KLIKK ifjúsági dalai színesítik. Másnap innen és a Mária kápolnából indul a város körüli élő rózsafüzér, melyet este 6-ra várnak a főtérre. Szombat délután a SzembeSzél zenekar és a Barátok Együttes koncertje, illetve a Jászok Együttes táncháza szórakoztatja a közönséget. Dr. Bábel Balázs Kalocsa-kecskeméti érsek tart szabadtéri misét a főtéren este 6 órakor. Vasárnap fél 11-kor kezdődik az úrnapi körmenet, melyet egy szabadtéri ebéd követ a Plébánia közben.

 

 

Az ifjúság is kiveszi a részét a három nap alatt-tudtuk meg Hatházi Róbert káplán atyától. Péntek és szombat délután sok szeretettel vár minden érdeklődőt a KLIKK sátor, ahol papokkal és a katolikus ifjúsággal beszélgethetünk. A két nap alatt több flashmobot is terveznek a főtéren, az 1-es és a 14-es buszokon. A fiatalok bibliaolvasási kört rendeznek több buszjáraton. A nagyszínpadon pantomim előadások lesznek és szenteket mutatnak be a gyerekek.

 

Szombat délelőtt a Kecskeméti Nagycsaládosok Egyesület a Szentcsalád Plébánia kertjében tartja gyereknapi és a 25 éves születésnapi rendezvényt. – mondta el Mons. Menyhárt Sándor, pápai káplán, a Szentcsalád templom plébánosa. A Szent Imre Iskolában szombaton egész nap családi sportnapot tartanak.

 

 

A három napos rendezvényen végig nyitva áll a Missziós Kávéház, melyet már harmadik éve a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kecskeméti szekciója szervez nagy sikerrel – kezdte Dr. Somogyi Zsuzsanna, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársa. Idén is lesz imagyűjtő láda, melybe mindenki bedobhatja saját imaszándékát. Tavaly olyan sok szándék összejött, hogy az év minden napjára jutott egy. Péntek este 7 órakor kezdődik a „Máltais” koncert a nagytemplomban. Másik nagy program a vasárnapi ünnepi, szabadtéri ebéd a Plébánia közben.

A rendezvény ideje alatt osztanak missziós emlékkártyát, mely remek emlék lehet minden résztvevő számára. A szervezők az időjárás viszontagságaira is gondoltak, eső esetén a szabadtéri programok beköltöznek a Nagytemplomba.

Utoljára frissítve: 2013-05-29 19:31:53

További híreink
Debreceni élményparkból helikopterrel szöktette el a gyerekeit az ibizai milliárdos
A gyerekeivel eltűnő ibizai milliárdos ügye nagy vihart kavart a hazai közvéleményben, csakhogy azóta kiderült, hogy a magyar és spanyol bíróság szerint sem történt ember...
2020-07-30 14:16:01, Hírek, Környezetünk Bővebben
Öngyilkos lett a kelebiai posta vezetője, tettéért a céget hibáztatja
„Halálomért egyedül és kizárólag a Magyar Posta felel” – írta búcsúlevelében.
2020-01-06 20:58:08, Hírek, Környezetünk Bővebben
Elhunyt Gesztesi Károly
A népszerű színész tragikus hirtelenséggel távozott.
2020-01-04 18:16:27, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Győr volt polgármestere őstermelőként dolgozik a birtokán. Nem tervezi visszatérését a közéletbe.
Bővebben >>