. Ma Emma napja van.
Parragh László: a kamara a duális képzést támogatja a felsőoktatásban is
2014-04-14 20:27:31
Parragh László: a kamara a duális képzést támogatja a felsőoktatásban is

Parragh László: a kamara a duális képzést támogatja a felsőoktatásban is

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöksége támogatja, hogy a felsőoktatásban is duális képzést vezessenek be minden olyan szakon, amelynek gazdasági kimenete van - mondta Parragh László az MTI-nek.

 

 

 

 

 

 

 

Az MKIK elnöke tájékoztatása szerint a kamara május 28-i küldöttgyűlésére készülve hétfőn az elnökség áttekintette a kamara felsőoktatási kollégiumának javaslatát a felsőoktatás átalakítására.

 

Parragh László elmondta, a nagyobb vállalatok, illetve a kis- és középvállalkozások képviselőit tömörítő felsőoktatási kollégium folyamatosan dolgozik azon, hogy megfogalmazza a gazdaság munkaerő-piaci igényét.

 

Az elnök hangsúlyozta: a kamara által szervezett szakmunkástanulók versenye is jól mutatja, hogy vannak kiváló képességű szakmunkástanulók, akiknek lehetőséget kell adni, hogy szakmájukban át tudjanak lépni egy magasabb szintre. Rámutatott, egyértelműen látszik, hogy a reálgazdaság egyre inkább olyan szakmai tudást igényel, amely még nem felsőoktatás, de már meghaladja a szakképzés keretében nyújtható tudásszintet.

 

A gazdaság hiányolja a technikust, az üzemmérnököt, fontos a fejlesztő mérnökök képzése, azonban szükség van olyan szakemberre is, aki az üzemvitelt végzi - fogalmazott a kamara elnöke.

 

Az MKIK hétfői elnökségi ülésén megvitatták a kamara javaslatait, amelyeket az új kormánynak ajánlanak a gazdasággal kapcsolatosan programjába - mondta Parragh László.

 


HÁTTÉR:

Mint közismert, Kecskeméten két év alatt kettőről huszonkettőre növekedett azon ipari partnerek száma, amelyek részt vesznek a Kecskeméti Főiskolán kialakított duális mérnökképzés rendszerében. Ezzel a város és a főiskola a duális képzés fellegvára lett Magyarországon. A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében Parragh László többször is személyesen tanulmányozta az elmúlt hónapokban a kecskeméti duális képzést.

MTI / Kecskeméti Hírhatár

Utoljára frissítve: 2014-04-14 20:28:11

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Mutatunk pár hasznos tanfolyamot, ha szeretnél szerezni egy új szakmát!
Sokan gondolkodnak el azon 35-40 évesen, vajon jól választottak-e szakmát. Az életközépi válság olykor arra sarkall bennünket, hogy váltsunk. De mit érdemes tanulni? Mily...
2024-04-09 19:01:58, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar P...
Bővebben >>