. Ma Gedeon napja van.
Öttusa vk - Öt magyar a kecskeméti férfi döntőben
2015-05-02 13:16:35
Öttusa vk - Öt magyar a kecskeméti férfi döntőben

Öttusa vk - Öt magyar a kecskeméti férfi döntőben

Öt hazai versenyző jutott be a vasárnapi férfi döntőbe az öttusázók kecskeméti világkupa-viadalán.

 

 

 

 

 

* Fotók: Tormási Ákos




A 86 fős mezőny három csoportba osztva kezdte meg a küzdelmeket a pénteki selejtezőben, melyben az első nyolc hely ért automatikus továbblépést, további 12 versenyző pedig a megszerzett pontja alapján válhatott a finálé résztvevőjévé.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!


A magyarok közül a 2009-ben egyéni világbajnok, Londonban olimpiai bronzérmes Marosi Ádám esélyeshez méltóan, könnyedén lépett tovább, köszönhetően annak, hogy 21 győzelemmel megnyerte a vívást a B csoportban, majd a 200 métert 2:01.38 perc alatt, a negyedik legjobb idővel úszta le. Két szám után a második helyen állt, jelentős pontelőnye volt a nyolc-kilencedik hely környékén következő üldözőkkel szemben, így nem kellett idegeskednie a lövészetekkel kombinált futásban, amelynek a végén ötödikként ért a célba. Ugyanitt nyolcadik lett Demeter Bence, de neki nagyot kellett küzdeni a biztos továbbjutásért. A vívás és az úszás után még csak a 15. helyen állt, a kombinált szám viszont jól sikerült neki, 11:11.01 perces eredménye a második legjobb volt a mezőnyében, amivel jelentősen előrelépett.

Marosiénál valamivel gyengébb, de jó vívással került kedvező helyzetbe az A csoportban Tomaschof Soma. A folytatásban élt is a lehetőséggel: harmadikként fejezte be a napot.

A negyedik továbbjutó Fröhlich Tamás volt, aki a C csoportban kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtva hatodik lett.

Pontszáma alapján éppencsak lemaradt volna a döntőről Demeter Gergely, de később kiderült - amint arról Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány az MTI-t tájékoztatta -, hogy mégis ott lehet majd a fináléban, mert egy lengyel versenyző visszalépett. A fiatalabbik Demeter fivér a B csoportban szerepelt, s ott a 12. helyen zárt 1140 ponttal. Eredetileg 1141 pontos volt az utolsó döntőbe jutó, a visszalépés miatt azonban az ötödik legjobb magyar is finalista lett.

A hazai színeket 12 öttusázó képviselte. A felnőtt élversenyzők mellett a legjobb utánpótláskorúak is bizonyítási és egyben tesztelési lehetőséget kaptak. Hiányzott a mezőnyből Tibolya Péter, akinek februári műtétje óta még nem jött teljesen rendbe a lába, illetve a vk-forduló előtt nem sokkal kényszerült visszalépni a három hete, Rómában ezüstérmes Kasza Róbert, mert egy leguggolásnál feldagadt, felvizesedett a térde.

Szombaton a nők döntőjét rendezik, majd vasárnap következnek a férfiak. A verseny hétfőn a vegyesváltóval zárul.

A kecskeméti az idei vk-sorozat negyedik viadala. A júniusi, minszki döntőbe az egyes állomásokon elért eredmények alapján lehet bejutni. Az ottani első helyezett - a nőknél és a férfiaknál is - olimpiai kvótát szerez.
(MTI)


Utoljára frissítve: 2015-05-02 13:18:21

További híreink
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Sport Bővebben
Új dolgokat próbálna ki? Íme, pár tipp, hogy levetkőzze félelmeit!
Úgy érzi, hogy érdekli a különféle örömök világa, elege van a megszokott együttlétekből, valami többre, valami különlegesebbre vágyik? Akkor itt az ideje, hogy új dolgo...
2024-03-21 16:12:18, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseke...
Bővebben >>