. Ma Auguszta napja van.
Öttusa vk - Közel százötven induló és három olimpiai bajnok Kecskeméten
2017-04-25 03:21:00
Öttusa vk - Közel százötven induló és három olimpiai bajnok Kecskeméten

Öttusa vk - Közel százötven induló és három olimpiai bajnok Kecskeméten

Huszonhét ország csaknem 150 versenyzője, köztük három olimpiai bajnok vesz részt a jövő héten csütörtökön kezdődő kecskeméti világkupán - jelentette be a Magyar Öttusa Szövetség (MÖSZ) versenyigazgatója hétfőn a Kecskeméti Fürdő Aqua Éttermében tartott sajtótájékoztatón.


 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!



A Magyar Öttusa Szövetség 2017. május 04. és 08. között rendezi meg a 2017. évi Öttusa Világkupát Kecskeméten. Ez lesz egyébként immár zsinórban a negyedik öttusa vk a városban, amit külön ki is emelt köszöntő beszédében a sajtótájékoztatón jelen lévő Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét alpolgármestere.


- Ennek egyrészt nagyon örülünk, másrészt visszaigazolni látjuk azon törekvéseinket, melyek ebbe az irányba hatnak - mondta az alpolgármester.

 

A tájékoztatón Szenes Márton, a házigazda Hírös Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője bejelentette: a világkupa küzdelmeit idén először ingyenesen tekinthetik majd meg a látogatók.


Kármán Sándor, a Magyar Öttusa Szövetség (MÖSZ) versenyigazgatója kiemelte: bár a tavalyi 185-nél idén kevesebben állnak majd rajthoz, ez egy olimpia utáni évben természetes és a 2016-oshoz hasonlóan színvonalas versenyeket láthatnak majd a Kecskemétre látogatók.

 

Az előzetes nevezés alapján a férfiak mezőnyében ott lesz a cseh David Svoboda, 2012 és az orosz Alekszandr Leszun, 2016 olimpiai bajnoka, míg a nőknél a litván Laura Asadauskaite, 2012 ötkarikás aranyérmese.

 

A férfi világranglista első 50 helyezettje közül 27, míg a nőknél 21 vesz részt a viadalon - tette hozzá a kecskeméti sajtóeseményen Kármán Sándor, kiemelve, hogy az aktuális női világbajnokért, Kovács Saroltáért is szoríthatnak majd a hazai szurkolók.

 

A helyszínek változatlanok: az úszásnak a város modern fürdőkomplexuma, a vívásnak a Messzi István Sportcsarnok, a lovaglásnak és a kombinációs számnak a Benkó Zoltán Szabadidő Központ ad otthont.

 

Az MTI kérdésére Martinek János, a férfi válogatott szövetségi kapitánya elmondta: a tervek szerint fiatal tehetségek mellett a legmagasabban jegyzett magyar versenyzők mindegyike, azaz a 2009-ben egyéniben világbajnok, Londonban olimpiai bronzérmes Marosi Ádám, valamint Demeter Bence és Kasza Róbert is rajthoz áll Kecskeméten.

 

Ugyanakkor Kállai Ákos a női válogatott szövetségi kapitánya arról adott tájékoztatást, hogy a 2013-ban egyéniben Európa-bajnok, tavaly csapatban vb-aranyérmes, riói olimpikon Földházi Zsófia indulása még bizonytalan.

 

"Bár edz és formája alapján helye volna az indulók között, csak akkor fog szerepelni a végleges névsorban, ha korábbi sérüléséből teljes egészében felépül" - fogalmazott.

 

A kecskeméti versenyen jövő héten csütörtökön és pénteken a női, illetve férfi selejtezőt, szombaton és vasárnap a két döntőt, hétfőn pedig a vegyes váltót bonyolítják le.

 

A vk-sorozat februárban, Los Angelesben kezdődött, ahol Demeter Bence győzött és jól szerepelt az ötödikként végző Kasza Róbert is. Márciusban Kairóban találkozott a nemzetközi mezőny, az egyiptomi versenyen Kovács Sarolta lett ötödik, a Fröchlich Tamás, Alekszejev Tamara kettős pedig bronzérmet nyert vegyes párosban.

 

A kecskeméti fordulót követően a sorozat negyedik viadalát a lengyelországi Drzonkówban rendezik május utolsó hétvégéjén, míg a vk-döntőt június végén a litvániai Druskininkaiban. Az Európa-bajnokságra július közepén Minszkben kerül sor, az év fő versenyére, a világbajnokságra pedig augusztus végén Kairóban.

 

(szöveg: MTI / KH)

Utoljára frissítve: 2017-04-25 03:26:02

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Egy ajándék, ami többet mond ezer szónál!
Ha kaptunk már valaha ékszert ajándékba, akkor valószínűleg a mai napig pontosan emlékszünk rá, hogy kitől, mikor és milyen alkalomra kaptuk. Egy szép gyűrű vagy nyaklánc...
2024-03-25 16:46:20, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar P...
Bővebben >>