. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Öttusa vk – A magyar páros nyerte a vegyesváltót
2015-05-04 21:08:14
Öttusa vk – A magyar páros nyerte a vegyesváltót

Öttusa vk – A magyar páros nyerte a vegyesváltót

Aranyérmet nyert hétfőn a Zs. Tóth Anna, Marosi Ádám páros vegyesváltóban az öttusázók kecskeméti világkupaversenyén. A magyar duó óriási küzdelmet vívott az amerikai váltóval, s végül Marosi ért be elsőként a célba.

 

 

 

 

 

 


A kecskeméti öttusa vk utolsó napján 11 kettős indult, az egyiptomiak azonban az első két szám után befejezték a versenyt.

A magyar kettős a 2x100 méteres úszást a harmadik leggyorsabban teljesítette, vívásban pedig 27 győzelemmel és 13 vereséggel a második legjobb eredményt érte el, így az első két szám után az egyesült államokbeli duó, Nathan Schrimsher és Margaux Isaksen mögött mindössze öt ponttal lemaradva második volt.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!


A lovaglás után sem változott az élen a sorrend, mindössze egy ponttal ért el jobb eredményt a legjobbnak bizonyult amerikai páros. A kombinált számban így hat másodperc hátránnyal indulhatott a magyar duó az amerikai mögött, viszont 25 másodperc előnyük volt a harmadik helyen induló dél-koreaiakkal szemben.

A nők rajtoltak először, akik két kört futottak, közte két lövészettel, majd a férfiak következtek, amikor versenyzőtársuk beért a váltózónába.

Zs. Tóth Anna nagyon jól kezdett, mert az első lövészet után mindjárt az élre állt, majd a második lövészetig megtartotta minimális előnyét. A második lövészete is jól sikerült, így ismét előnyhöz jutott, a célegyenesbe azonban az amerikai versenyző vissza tudta szerezni a vezető pozíciót. A futás első körében fej-fej mellett haladt a tavalyi kecskeméti világkupa győztese, Marosi Ádám és az amerikai és Nathan Schrimsher. A magyar versenyző második lövészete jól sikerült, mellyel át is vette a vezetést, amit óriási versenyben megtartott.

Harmadikként a dél-koreai páros érkezett a célba.

A lovaglás váltószáma egy újdonságot tartalmazott: a váltó tagjai egyszerre lovagoltak a pályára, majd a váltózónából először a női versenyző teljesítette a pályát, aztán a váltózónába lovagolt, majd a férfi versenyző lovagolta le ugyanazt a távot. Az óra végig ment és a hibák is összeadódtak.

Eredmények, vegyesváltó döntő:

1. Magyarország (Zs. Tóth Anna, Marosi Ádám) 1488 pont (úszás: 1:58.50 perc/345 pont, vívás: 27 győzelem/250 pont, lovaglás: 281 pont, lövészet-futás: 11:28.06 perc/612)

2. Egyesült Államok (Margaux Isaksen, Nathan Schrimsher) 1483

3. Koreai Köztársaság (Jun Vung Tae, Kim Szun Vu) 1446

A nők szombati versenyét Földházi Zsófia nyerte, vasárnap a férfiak versenyében a francia Valentin Belaud végzett az élen, a magyarok a középmezőnyben végeztek. A vegyesváltóval befejeződött a verseny.

A kecskeméti az idei vk-sorozat negyedik viadala volt. A júniusi, minszki döntőbe az egyes állomásokon elért eredmények alapján lehet bejutni. Az ottani első helyezett - a nőknél és a férfiaknál is - olimpiai kvótát szerez.

(Szöveg: MTI)

(Fotók: Tormási Ákos)

Utoljára frissítve: 2015-05-04 21:09:23

További híreink
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Sport Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Úgy érzi, hogy érdekli a különféle örömök világa, elege van a megszokott együttlétekből, valami többre, vala...
Bővebben >>