. Ma Andrea napja van.
Őszi Helyi Termék Ünnep Kecskeméten
2016-10-01 08:40:51
Őszi Helyi Termék Ünnep Kecskeméten

Őszi Helyi Termék Ünnep Kecskeméten

Sokszínű hagyományőrző programok várják az érdeklődőket az Őszi Helyi Termék Ünnepen, amelyet a Kecskemét Város Napja programsorozathoz kapcsolódóan rendeztek meg a kecskeméti tanyai termék piac 3. évfordulója alkalmából.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!

 

 

 

Ötödik alkalommal, 2016. szeptember 29. - október 1. között rendezi meg Kecskemét főterén az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület az Őszi Helyi Termék Ünnepet, a NAK Bács-Kiskun Megyei Szervezetének támogatásával. A csütörtökön megnyitott háromnapos rendezvény bőségesen kínál minden korosztály számára programokat. A főtéri rendezvényt Kecskemét önkormányzata képviseletében Bogasov István térségi ügyekért felelős tanácsnok, Domján Gergely, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun Megyei Szervezetének elnöke, valamint Tóth János, az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület elnökhelyettese köszöntötte.

 

Néptánc együttesek, tánccsoportok, citerazenekarok, népi játékok, népi kismesterségek bemutatója, állatsimogató garantálja minden korosztály részére a kellemes időtöltést.

 

A rendezvényen fellép többek között a Mikropódium Családi Bábszínház Gulyás Terka című bábjátékával, a Mátyás Király Citerazenekar, a Ballószögi Népdalkör. A Momentán musical csoport előadásában musical slágerek hallhatók, a Hírös Barackvirág Tánccsoport hagyományőrző néptánc műsorral mutatkozik be. A Bács-Kiskun Megyei Költők és Írók Baráti Köre Művészeti Csoportjának verses-zenés összeállítása lesz hallható, a Vadhajtás citerazenekar népzenei műsorral jelentkezik, valamint a Kecskeméti Kodály Zoltán Vegyeskar és a Naplemente Népdalkör is fellép. Gáspár Dávid operettslágereket énekel, a Horváth-Deák Classic Duo klasszikus gitárzenei produkcióját és a Kecskeméti ÜtHősök produkcióját élvezhetik a nézők, valamint táncházakon mulathatnak az Őszi Helyi Termék Ünnep résztvevői.

 

Állandó programokról is gondoskodtak a szervezők. Az Aranyhomok Portéka tanyai termék és kézműves vásár ajándékkínálattal várja vásárlóit. Kézműves bemutatók, szőlőfajta bemutató, mustkészítés és mustkóstoló, helyi termékkóstolók színesítik a programot. A legkisebbeket hagyományőrző gyermekprogramok várják, valamint állatsimogató a Kecskeméti Vadaskert szervezésében.

 

A szüreti dekorációt a Kocsis Pál Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Szakképző Iskola készítette.

 

A gazdag programsorozatra szombaton is várják az érdeklődőket 10:00-20:00 óráig.

Utoljára frissítve: 2016-10-01 08:42:24

További híreink
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Mutatunk pár hasznos tanfolyamot, ha szeretnél szerezni egy új szakmát!
Sokan gondolkodnak el azon 35-40 évesen, vajon jól választottak-e szakmát. Az életközépi válság olykor arra sarkall bennünket, hogy váltsunk. De mit érdemes tanulni? Mily...
2024-04-09 19:01:58, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnö...
Bővebben >>