. Ma Ipoly napja van.
Örömünnep Március Idusán: jótékony célú díszelőadás Kecskeméten
2013-03-13 07:05:03
Örömünnep Március Idusán: jótékony célú díszelőadás Kecskeméten

Örömünnep Március Idusán: jótékony célú díszelőadás Kecskeméten

Az Állami Népi Együttes, a Tisza Táncegyüttes, „Szalonna és barátai”, Kacsó Hanga Borbála, valamint a marosvásárhelyi születésű Meiszter Éva színművész közreműködésével Örömünnep Március Idusán címmel jótékonysági koncertet rendezett a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti Csoportja a Katona József Színházban, március 12-én, kedden 19 órai kezdettel. Az idei díszelőadás immár a huszadik volt a máltaiak szervezésében, Kecskeméten.

 

 

 

 

- Az adni akarás gyönyörűsége hozta idén is a színházba Önöket – köszöntötte a jótékonysági koncert nézőit a Katona József Színházban a műsor házigazdája, Sirkó László színművész. A szózattal kezdődő ünnepségen az 1848/49-es forradalom és szabadságharc hőseire emlékeztek a programmal.

 

Rigóné Kiss Éva, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti Csoportjának vezetője név szerint is megemlítette az est fővédnökeit és védnökeit. Előbbiek: Kállay Ubul Tamás, a Magyar Máltai Lovagok Szövetségének elnöke, Kozma Imre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke, és dr. Zombor Gábor, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere. A védnökök: Pusztainé Dr. Podmaniczky Erzsébet, a Magyar Máltai Lovagok Szövetségének kancellárja, Muskovszky Judit, a Magyar Máltai Lovagok Szövetségének Dámája, Nyitrai András, a Szabadságharc 1848-49. Alapítvány elnöke, a Bács-Kiskun megyei Közgyűlés alelnöke, valamint Lengyel Gyula, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-Alföldi Régió vezetője voltak.  

 

 

- Köszönetet szeretnék mondani a Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkénteseinek, és munkatársainak az est megvalósításáért végzett munkájuk miatt. Nem csak a kecskemétieknek, hanem a szolnoki testvéreknek is, akiknek a mai este műsorát köszönhetjük. Ezzel egyfajta régiós együttműködés valósult meg a jótékonysági koncert szervezésében az idén – mondta Rigóné.

 

Pusztainé Dr. Podmaniczky Erzsébet, a Magyar Máltai Lovagok Szövetségének kancellárja pedig a beszédében utalt arra, hogy a jótékonysági koncertet elsődleges célja – immár hagyományosan - az 1848/49-es forradalom és szabadságharc hőseire történő emlékezés.

 

 

 

 

KATTINTSON A KÉPRE A KECSKEMÉTI TAVASZI FESZTIVÁL TELJES PROGRAMJÁÉRT (X)

További híreink
És Te ismered a nyár legjobb ízeit?
Mindenkinek mást és mást jelentenek a nyári ízek, de abban megegyezhetünk, hogy az év ezen időszakában bőven akadnak finomságok, amikre összefut a nyál a szánkban. Ott va...
2020-07-03 12:47:30, Hírek, Fókuszban Bővebben
Plusz 20 milliárdot kap kormánypropagandára a köztévé
Csütörtöki ülésén döntött a Költségvetési Bizottság a 2021-es költségvetéshez benyújtott utolsó körös javaslatokról, köztük arról is, hogy a megszokott 77 milliárd forint...
2020-06-26 20:27:41, Hírek, Fókuszban Bővebben
A sokoldalú geotextília
Az ápolt és szép kert sok odafigyelést és munkát igényel. A növények gondozása, a gyep rendben tartása, a különböző évszakokban végzendő kerti munkák folyamatos elfoglalt...
2020-06-21 12:15:58, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A szoptatás segítéséhez magas szintű, egyetemi szervezésű oktatásban részesülnek a szakdolgozók és az orvosok,...
Bővebben >>