. Ma Barbara, Borbála napja van.
Őrizetbe került a juhászt felakasztó solti börtönőr
2012-10-18 12:42:38
Őrizetbe került a juhászt felakasztó solti börtönőr

Őrizetbe került a juhászt felakasztó solti börtönőr

A Kecskeméti Nyomozó Ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki és őrizetbe vette a solti H. Tamást: ő volt az az állampusztai fegyőr, aki összevert és felakasztott egy juhászt még augusztusban. A nyomozóügyészek tegnap (október 17-én) hallgatták ki Kecskeméten a gyanúsítottá vált férfit – tájékoztatta a Kecskeméti Hírhatárt Gyugyi Csilla, a megyei főügyészség szóvivője.

 

 

 

 

 

Az ügyészek szerint H. Tamás augusztus 3-án, 10 óra körüli időben Solt külterületén, az úgynevezett Fűzhalomban található erdőben eddig ismeretlenül maradt társával felkereste az erdőben juhokat legeltető Hegedűs Józsefet. Felelősségre vonták a férfit az előző éjjel, vagy aznap hajnalban eltulajdonított, H. Tamás édesapja tulajdonában lévő traktor eltűnésével kapcsolatban. H. Tamás és társa – miközben a traktorról és a tolvajok személyéről kérdezték a juhászt - összeverték, ököllel ütötték és rugdosták Józsefet, majd a bántalmazástól járni is képtelen juhászt egy közelben lévő fához hurcolták.

 

Ott egy kötelet tettek a nyakába, melynek a másik végét egy fa ágán keresztüldobták és a felállni képtelen sértettet H. Tamás álló helyzetben felhúzta. Közben pedig továbbra is a traktorról faggatta. Végül H. Tamás és a bántalmazásban részt vevő ismeretlen társa, valamint H. Tamás később helyszínre érkező édesapja, a mozgásképtelenné vált Hegedűs Józsefet hátrahagyva távoztak a helyszínről.

 

- A bántalmazás következtében a sértett életveszélyes sérüléseket szenvedett el – mondta Gyugyi Csilla, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője. A juhászra egyébként csak az esti órákban találtak rá.

 

Mint korábban már hírt adtunk róla, H. Tamás a bűncselekmény elkövetésekor a büntetés-végrehajtás hivatásos állományába tartozott.

 

- H. Tamás gyanúsítottat a nyomozó ügyészség őrizetbe vette, mivel a bűncselekmények tárgyi súlya folytán a szökésétől tartani kell, továbbá a bántalmazásban részt vevő társa egyelőre ismeretlen. Valamint fennáll annak a veszélye is, hogy a sértett és más tanúk megfélemlítésével, befolyásolásával veszélyeztetné a nyomozás sikerét – tájékoztatott az ügyészség szóvivője.

 

A Kecskeméti Nyomozó Ügyészség indítványozza H. Tamás gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelését. 

 

KORÁBBI CIKKEINK:

Halottnak hazudta a solti juhászt a testvére?

A kecskeméti kórházban ápolják a felakasztott juhászt

 

 

 

 

 

Utoljára frissítve: 2012-10-18 12:48:08

További híreink
Barbie – rekordot dönt a mozikban
Greta Gerwig Barbie-filmje csupán 17 nappal bemutatása után elérte az egymilliárd dolláros (355 milliárd forint) jegyárbevételt.
2023-08-08 15:39:27, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Sziget Fesztivál: a Szerelem Forradalma és a Világfalu is vár
Többek között a környezetvédelemre, az emberi jogokra, az egyenjogúságra és a béke fontosságára reflektálnak idén a Sziget Nagyszínpadán a Love Revolution Special program...
2023-08-05 11:46:14, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Az üzemen kívüli a Mexikói úti villamospálya története
Az 5-ös autóbusz utasainak egy része a Mexikói úton rácsodálkozhat a még mindig meglévő villamosvágányokra.
2023-07-24 17:36:11, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A védett létesítmény munkacímmel készít hatrészes sorozatot Kálomista Gábor produkciós cége.
Bővebben >>