. Ma Ervin napja van.
Ónos eső veszélyére figyelmeztet Kecskemét önkormányzata
2017-01-31 15:23:08
Ónos eső veszélyére figyelmeztet Kecskemét önkormányzata

Ónos eső veszélyére figyelmeztet Kecskemét önkormányzata

Az elkövetkező órákban ismét rendkívüli időjárási körülményekre számíthatunk, az ónos eső elérheti az 5 mm-t.

 

"Ezért Kecskemét önkormányzata kéri a lakosságot, az intézményeket, a kereskedelmi egységeket, hogy - a rendeletnek megfelelően - a tulajdonukban, használatukban lévő ingatlanok járda- és kerékpárút szakaszainak síkosság mentesítéséről minél előbb gondoskodjanak. Ónos esőben erre legjobb módszer, ha valamilyen érdesítő anyagot, például homokot vagy fűrészport használnak."


Az ónos eső miatt a katasztrófavédelem is közleményt adott ki:


Megyénkben másodfokú, narancssárga riasztás van érvényben ónos eső veszélye miatt. Tartós (több órás) ónos eső várható. A várt csapadékmennyiség meghaladhatja az 1 mm-t. A riasztások által érintett területeket, járásokat az alábbi linken elérhető, folyamatosan frissülő térképen követhetik nyomon: http://www.met.hu/idojaras/veszelyjelzes/riasztas/

 

Kérjük, a gyalogosokat és a gépjárművezetőket, hogy fokozott óvatossággal, a megváltozott útviszonyoknak megfelelően közlekedjenek! Az ónos eső következtében csúszós, jeges járdákra, utakra kell készülni, és ez várhatóan a holnapi közlekedésre is kihatással lehet. Kérünk mindenkit, hogy az érintett részeken csak azok induljanak útnak, akiknek halaszthatatlan dolguk van, fokozott óvatossággal, a téli időjárás szabályainak megfelelően közlekedjenek. Akik a tömegközlekedést választják, megnövekedett várakozási időre számítsanak.

 

Mielőtt elindulnak, tájékozódjanak az aktuális és várható időjárásról, az utak állapotáról, valamint kövessék figyelemmel a hatóságok tájékoztatóit. Az úton lévők rendkívül körültekintően közlekedjenek, ha kell, arra alkalmas helyen álljanak meg.

 

Csak a téli időjárásnak műszakilag megfelelően felkészített járművekkel induljanak útnak, legyen az autóban meleg takaró, lámpa, étel, meleg ital, tartalék üzemanyag és feltöltött mobiltelefon.

 

Aki bajba jutott járművet lát, vagy tűzoltói segítségre van szüksége, hívja a 112-es segélyhívó számot. A téli időjárással kapcsolatban kísérjék figyelemmel a hatóságok közleményeit. Az érvényben lévő meteorológiai riasztásokról a http://met.hu/ címen, az aktuális útviszonyokról pedig a Magyar Közút információs portálján, a http://utinform.hu/ -n olvashat.


Utoljára frissítve: 2017-02-01 05:18:25

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munká...
Bővebben >>