. Ma Márk napja van.
Olvasás éje a Refiben - tornateremben éjszakáztak
2016-11-13 05:09:11
Olvasás éje a Refiben - tornateremben éjszakáztak

Olvasás éje a Refiben - tornateremben éjszakáztak

A Református Ókollégium tornatermében rendezte meg az olvasást népszerűsítő „olvasás éjét" a Kecskeméti Református Gimnázium. Itt töltötte együtt, olvasással az éjszakát harminc diák és tucatnyi tanár. Péntek estétől szombat reggelig kedvenc novelláikat olvasták fel egymásnak.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!

 

 

 

Az immár hagyományos program ötlete a főszervező, Labancz István tanár úr feleségétől származik, aki még 2003-ban a rádióban hallotta meg, hogy valamelyik magyar iskolában rendeztek ilyet. Azóta a Refiben is megtartják az „Olvasás éjét".

 

Minden évben egy-egy diák tervezi meg az egyenpólót. Idén a 9. osztályos Eszik Noémi grafikája került fel a pólókra. Melyekből - a korábbiakból - egyébként alkalmi kiállítást is rendeztek péntekről szombatra virradó éjjel a tornateremben, a résztvevők kedvenc könyveit bemutató „tárló" mellett.

 

Mi kell még egy ilyen „átolvasott éjszakához"? Természetesen rengeteg kenyér, zsír, zöldségek és nagyon sok tea. Hiszen megéhezik, megszomjazik az olvasó ember (is). A résztvevők hálózsákokat is hoztak magukkal, és ebben elhelyezkedve kényelmesen hallgatták a felolvasókat. Az sem volt baj, ha valaki el-elbóbiskolt közben...

 

Korábban regényeket olvastak fel, néhány éve viszont áttértek a novellákra, mert félő, sőt kockázatos volt, hogy reggelig „nem végeznek" egy hosszabb regénnyel.

 

A felolvasások kezdetét megelőzően a tanárok meséltek gyermekkori olvasási élményeikről, szokásaikról a diákoknak, majd 21 óra körül megkezdődött a felolvasás.

 

A felolvasók váltották egymást: az első hagyományosan - mondhatni korelnökként - Vetéssy Kati néni, a gimnázium korábbi, nyugalmazott igazgatónője volt. Ő egy interjút olvasott fel, mely a 2015-ben elhunyt Szemerey Andorné Törös Olga kecskemétivé lett tornász olimpikon életpályájának állított emléket. Az interjút Grosán Pál, a Kecskeméti Olimpiai Barátok Bóbis Gyula Körének tagja, nyugdíjas testnevelő tanár, edző, szenior világbajnok atléta készítette.

Utoljára frissítve: 2016-11-13 05:13:18

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szór...
Bővebben >>