. Ma Emma napja van.
Öldöklő küzdelem várható a kecskeméti uszodában pénteken
2013-03-23 07:59:32
Öldöklő küzdelem várható a kecskeméti uszodában pénteken

Öldöklő küzdelem várható a kecskeméti uszodában pénteken

Vagy iszonyatos, „vérre” menő öldöklés, vagy látványosan küzdelmes presztízsmeccs lesz a magyar-orosz összecsapás pénteken este a Kecskeméti Fürdőben – hangzott el azon a sajtótájékoztatón, melyen Mák Kornél és Nagypál Sándor kecskeméti alpolgármesterek, valamint Zámbori Péter, a Hírös-Sport Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója tájékoztatták a legolvasottabb, legnézettebb kecskeméti médiumokat a Világliga mérkőzésről. A Kecskeméti Hírhatár ott volt.

 

 

 

Most már egyértelműen úgy tűnik, hogy egymást érik a fontos és nagy jelentőségű sportesemények Kecskeméten, valamint a Kecskeméti Fürdőben.

 

- Azok az infrastruktúrák, amelyek a város, illetve a cégünk tulajdonában, kezelésében vannak, megfelelő hátteret nyújtanak akár országos, illetve nemzetközi sporteseményekhez is – mondta a sajtótájékoztató kezdetén Zámbori Péter. - Ott tartunk, hogy már novemberre is vannak lekötött rendezvényeink. Mindezek azt igazolják, hogy a kecskeméti sportmarketingben a kitörési pont a gyógyturizmus mellett a „sportturizmus” lesz. Ezt nem csak én mondom, hanem kecskeméti szállodások is érzékeltetik, illetve jelzik felénk. A következő hétvége eseményei például 800-1000 vendégéjszakát fognak jelenteni a kecskeméti szállodásoknál.

 

Mint elhangzott: az orosz vízilabdások két éjszakát töltenek Kecskeméten, valamint a görög és török bírák is megszállnak majd a városban. Egy másik sportesemény a grappling képviselői közül pedig 20 nemzet fog több napot eltölteni a következő napokban Kecskeméten, egy Európa Bajnokság keretében.

 

 

Nagypál Sándor alpolgármester, mint „öregfiú” vízilabdás szólt a magyar-orosz világliga mérkőzésről. Azt a véleményét hangoztatta a sajtótájékoztatón, hogy a Kecskeméti Fürdő az infrastruktúra tekintetében Európa egyik legmodernebb, legkorszerűbb vízi sport intézménye. Ezt igazolja az is, hogy két hónapon belül immár a második nagyszabású világversenyt rendezik meg Kecskeméten.

 

- Amennyiben a magyar válogatott nyerni fog, akkor egészen biztos, hogy a nyári világliga döntőben ott leszünk – mondta az alpolgármester. – Már csak ezért is nyújtja a pénteki mérkőzés Kecskemétnek azt a lehetőséget, hogy a nagyvilág sporthíreiben ismét szerepeljen a város neve. A magyar válogatottról pedig csak annyit, hogy hat olimpiai bajnok fog benne játszani. Elmondhatjuk, hogy a jelenlegi legjobb, legerősebb magyar válogatott érkezik pénteken hozzánk, az uszodába. Arra kérek mindenkit, hogy szurkoljunk minél többen a magyar csapatnak. Az biztos, hogy világszínvonalú mérkőzés szemtanúi leszünk majd. Amennyiben ugyanis a magyarok szerdán már nyernének Bariban, akkor biztos a részvételünk a Világliga nyári Szuperdöntőjében. Ebben az esetben azonban az oroszok véresen komoly presztízs meccsnek fogják felfogni a kecskeméti összecsapást – hiszen náluk tarják nyáron a Világligát -, és mindent megtesznek a győzelemért. Hihetetlen küzdelemre számítunk.

 

* Kattintson a képre a részletekért!

 

Nagypál Sándor azt is elmondta, hogy a kecskeméti vízilabdások is törekszenek arra, hogy nagyon eredményes, első osztályú csapat legyenek. Ennek érdekében pénteken, két órával a válogatott mérkőzése előtt, 16 órakor szállnak majd vízbe. Jelenleg a kecskemétiek toronymagasan, 5 ponttal vezetik az OB I/B-s bajnokságot. Ha pedig nyernek ezen a hétvégén, és a jövő hétvégén is, akkor egészen biztosan ott lesznek majd a döntőben. Ezért is lenne szükség arra, hogy március 29-én, pénteken minél többen buzdítsák a kecskeméti csapatot.

 

Technikai információként Zámbori Péter arról adott tájékoztatást, hogy aznap 15 órakor nyitják a szurkolók előtt a Kecskeméti Fürdőben a kapukat. A felnőttek 1400, és a gyermekek 800 forintos jegye pedig nem csak a Magyarország-Oroszország Világliga összecsapásra, hanem a 16 órakor kezdődő Kecskemét-Szeged meccsre is érvényesek lesznek. Azaz egy jegy áráért két színvonalas vízilabda mérkőzést is megtekinthetnek majd a nézők.

Utoljára frissítve: 2013-03-23 08:00:20

További híreink
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Sport Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre....
Bővebben >>