. Ma József napja van.
Öldöklő küzdelem várható a kecskeméti uszodában pénteken
2013-03-23 07:59:32
Öldöklő küzdelem várható a kecskeméti uszodában pénteken

Öldöklő küzdelem várható a kecskeméti uszodában pénteken

Vagy iszonyatos, „vérre” menő öldöklés, vagy látványosan küzdelmes presztízsmeccs lesz a magyar-orosz összecsapás pénteken este a Kecskeméti Fürdőben – hangzott el azon a sajtótájékoztatón, melyen Mák Kornél és Nagypál Sándor kecskeméti alpolgármesterek, valamint Zámbori Péter, a Hírös-Sport Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója tájékoztatták a legolvasottabb, legnézettebb kecskeméti médiumokat a Világliga mérkőzésről. A Kecskeméti Hírhatár ott volt.

 

 

 

Most már egyértelműen úgy tűnik, hogy egymást érik a fontos és nagy jelentőségű sportesemények Kecskeméten, valamint a Kecskeméti Fürdőben.

 

- Azok az infrastruktúrák, amelyek a város, illetve a cégünk tulajdonában, kezelésében vannak, megfelelő hátteret nyújtanak akár országos, illetve nemzetközi sporteseményekhez is – mondta a sajtótájékoztató kezdetén Zámbori Péter. - Ott tartunk, hogy már novemberre is vannak lekötött rendezvényeink. Mindezek azt igazolják, hogy a kecskeméti sportmarketingben a kitörési pont a gyógyturizmus mellett a „sportturizmus” lesz. Ezt nem csak én mondom, hanem kecskeméti szállodások is érzékeltetik, illetve jelzik felénk. A következő hétvége eseményei például 800-1000 vendégéjszakát fognak jelenteni a kecskeméti szállodásoknál.

 

Mint elhangzott: az orosz vízilabdások két éjszakát töltenek Kecskeméten, valamint a görög és török bírák is megszállnak majd a városban. Egy másik sportesemény a grappling képviselői közül pedig 20 nemzet fog több napot eltölteni a következő napokban Kecskeméten, egy Európa Bajnokság keretében.

 

 

Nagypál Sándor alpolgármester, mint „öregfiú” vízilabdás szólt a magyar-orosz világliga mérkőzésről. Azt a véleményét hangoztatta a sajtótájékoztatón, hogy a Kecskeméti Fürdő az infrastruktúra tekintetében Európa egyik legmodernebb, legkorszerűbb vízi sport intézménye. Ezt igazolja az is, hogy két hónapon belül immár a második nagyszabású világversenyt rendezik meg Kecskeméten.

 

- Amennyiben a magyar válogatott nyerni fog, akkor egészen biztos, hogy a nyári világliga döntőben ott leszünk – mondta az alpolgármester. – Már csak ezért is nyújtja a pénteki mérkőzés Kecskemétnek azt a lehetőséget, hogy a nagyvilág sporthíreiben ismét szerepeljen a város neve. A magyar válogatottról pedig csak annyit, hogy hat olimpiai bajnok fog benne játszani. Elmondhatjuk, hogy a jelenlegi legjobb, legerősebb magyar válogatott érkezik pénteken hozzánk, az uszodába. Arra kérek mindenkit, hogy szurkoljunk minél többen a magyar csapatnak. Az biztos, hogy világszínvonalú mérkőzés szemtanúi leszünk majd. Amennyiben ugyanis a magyarok szerdán már nyernének Bariban, akkor biztos a részvételünk a Világliga nyári Szuperdöntőjében. Ebben az esetben azonban az oroszok véresen komoly presztízs meccsnek fogják felfogni a kecskeméti összecsapást – hiszen náluk tarják nyáron a Világligát -, és mindent megtesznek a győzelemért. Hihetetlen küzdelemre számítunk.

 

* Kattintson a képre a részletekért!

 

Nagypál Sándor azt is elmondta, hogy a kecskeméti vízilabdások is törekszenek arra, hogy nagyon eredményes, első osztályú csapat legyenek. Ennek érdekében pénteken, két órával a válogatott mérkőzése előtt, 16 órakor szállnak majd vízbe. Jelenleg a kecskemétiek toronymagasan, 5 ponttal vezetik az OB I/B-s bajnokságot. Ha pedig nyernek ezen a hétvégén, és a jövő hétvégén is, akkor egészen biztosan ott lesznek majd a döntőben. Ezért is lenne szükség arra, hogy március 29-én, pénteken minél többen buzdítsák a kecskeméti csapatot.

 

Technikai információként Zámbori Péter arról adott tájékoztatást, hogy aznap 15 órakor nyitják a szurkolók előtt a Kecskeméti Fürdőben a kapukat. A felnőttek 1400, és a gyermekek 800 forintos jegye pedig nem csak a Magyarország-Oroszország Világliga összecsapásra, hanem a 16 órakor kezdődő Kecskemét-Szeged meccsre is érvényesek lesznek. Azaz egy jegy áráért két színvonalas vízilabda mérkőzést is megtekinthetnek majd a nézők.

Utoljára frissítve: 2013-03-23 08:00:20

További híreink
A látványos álviták után külön egyezséget kötött a Momentum és a DK
A DK visszalépteti eddigi csepeli jelöltjét és beáll a momentumos Dukán András Ferenc polgármester jelölti kampánya mögé.
2024-03-02 16:17:16, Hírek, Sport Bővebben
Nagy-Bandó üzent az ATV-től távozó Somos Andrásnak
A humorista megemelte a kalapját a távozó tévés előtt. Szerinte a hiba nem bűn, csupán emberi dolog – idézi a szeretlekmagyarorszag.hu.
2024-02-26 12:34:41, Hírek, Sport Bővebben
A Novák-Varga pedofilügy robbant a Fidesz-táborban, teljes a káosz
A történtek hatására azonnal 150-225 ezer szavazóval csökkent a teljes népességben a kormánypárt támogatottsága. Ez jelentős változás.
2024-02-24 13:57:04, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Somos András 2010 óta dolgozik az ATV-nél. Miután a csatorna fegyelmi eljárást indított ellene, végül önként t...
Bővebben >>