. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Ő rúgta fejbe a bócsai nevelőt
2012-09-18 09:54:47
Ő rúgta fejbe a bócsai nevelőt

Ő rúgta fejbe a bócsai nevelőt

Jelentős médiaérdeklődés mellett kezdődött meg ma (szeptember 18-án, kedden) a bócsai nevelőt tavaly, december 28-án megtámadó, és fiatalkorú társával a férfit egy lapáttal fejbevágó, valamint fejbe rúgó 18 éves kamasz ellen a bírósági tárgyalás a Kecskeméti Törvényszéken. G. Zsoltot emberölés kísérletével vádolják.

 

 

 

 

 

 

A Fővárosi Önkormányzat bócsai speciális nevelőotthonában történt támadás előzménye, hogy G. Zsolt és a még nála is fiatalabb, a 14 életévét be nem töltött Márk drogproblémák miatt kerültek a Bács-Kiskun megyei településre. December 28-án döntöttek úgy, hogy megszöknek. Este a két tanyaépület közötti földúton haladtak, miközben a vádlott beszélgetéssel lekötötte a nevelő figyelmét. Ekkor Márk a lapátot két kézbe fogva, nagy lendülettel, a lapát fém részével hátulról fejbe vágta a nevelőt. A tanár az ütéstől elesett, félig eszméletlenül szuszogott, mire a gyerek még kétszer megütötte. G. Zsolt eközben a gumicsizmás lábával, ugyancsak kétszer, fejbe rúgta. Ezután Márk kivette a tanár zsebéből a kocsikulcsot, majd a Suzukival Budapestre utaztak. Mindkettőjüket még aznap éjjel elfogták a rendőrök.

  

Az életveszélyes állapotba került nevelő gyógykezelése 3 hónapig tartott. A rúgások következtében keletkezett orrsérülése miatt pedig 4 hétig állt orvosi kezelés alatt, és máig nem tudott munkába állni.

 

A Kecskeméti Törvényszéken dr. Sárközy Szabolcs bírói tanácsa ma kezdte a büntetőügy tárgyalását. A vádiratot ismertette az ügyész, majd G. Zsolt – aki ellen nem csak ez az egy büntetőeljárás van folyamatban: rablás és több lopás miatt is folynak ellene Budapesten rendőri, ügyészi és bírói szakban eljárások - vallomása következett. A fiatal férfi nem tett vallomást, ezért Sárközy bíró felolvasta a rendőrségen tett vallomásait. Ezekben előbb más intézeti társait vádolta a bűncselekmény elkövetésével, majd következő vallomásaiban már elismerte, hogy ő rúgta fejbe a nevelőt. A vallomásból kiderült az is, hogy a budapesti VIII. kerületben felnőtt Zsolt 15 éves kora óta kábítószerezik, és azért volt állami gondozásba, mert a szülei börtönbe kerültek.

 

A másik fiú ellen - mint korábban megírtuk - meg kellett szüntetni a nyomozást, mert a bűncselekmény elkövetésekor még nem töltötte be a 14. életévét.

 

A büntetőpert november 14-én folytatják és november 16-án már ítélet várható.

 

KÉPGALÉRIA A TÁRGYALÁSRÓL ITT <

 

 

KORÁBBI CIKKÜNK:

Vádat emeltek a bócsai nevelőt megtámadó kamasz ellen

Utoljára frissítve: 2012-09-18 11:11:50

További híreink
Bodrogi Gyula 90 éves lett
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek, tévéfilmek és sorozatok százainak megformálója, 90. születé...
2024-04-13 08:33:54, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Voltak turistaházaink a Budai-hegyekben is
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munkás Testedző Egyesület turista-menedékháza állt. Mára azonban ...
2024-04-09 19:50:17, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csap...
Bővebben >>