. Ma Márk napja van.
Neumann János Egyetem - Új neve van a Kecskeméti Egyetemnek
2017-08-02 03:45:25
Neumann János Egyetem - Új neve van a Kecskeméti Egyetemnek

Neumann János Egyetem - Új neve van a Kecskeméti Egyetemnek

Az Egyetem nevének megváltoztatásáról és az intézmény új névtáblájának avatásáról 2017. augusztus 1-jén 10.00-tól az intézmény rektora Dr. Ailer Piroska, és kancellárja Finta Zita tartott sajtótájékoztatót.

ITT MEGNÉZHETIK A KÉPGALÉRIÁT!

A nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény 115. § (18a) bekezdése szerint a Pallasz Athéné Egyetem 2017. augusztus 1. napjától Neumann János Egyetem megnevezéssel működik tovább.

 

A névváltoztatás előzményeként 2016-ban a Kecskeméti Főiskola és a Szolnoki Főiskola integrációjaként létrejött új egyetem szenátusa 2017 májusában döntő többséggel javaslatot tett arra, hogy a felsőoktatási intézmény Neumann János nevét vegye fel. Az indoklás szerint az egyetem tudományos és képzési területei kapcsolódnak a magyar származású világhírű tudós tudományos-kutatási örökségéhez.

 

Az egyetem rektora, Dr. Ailer Piroska hangsúlyozta, hogy az intézmény számára nagy megtiszteltetés, hogy Neumann János nevét viselheti, és mindent megtesz annak érdekében, hogy előmozdítsa a névadó tudományos munkásságának, eszmeiségének ápolását és tovább örökítését. Mindemellett e név nagy felelősséggel is jár, hiszen mostantól mindannyiunk számára fontos feladat lesz a tudományos, kutatási és oktató munka során a Neumann János által közvetített eszmeiség gondozása.

 

Az egyetem névváltoztatásának napján felavatásra került az intézmény főépületének bejáratánál található névtábla. Az elkövetkezendőkben az intézmény karain és feladat-ellátási helyein megtörténik az információs táblák cseréje.

 

Finta Zita kancellár beszélt az intézmény előtt álló fejlesztési célokról és tervekről. Ennek egyik fontos mérföldköve a Gazdaságtudományi Tudásközpont létrehozása volt, amelyről 2017 júniusában döntött a szenátus. Ez a Tudásközpont képezi majd az alapját a közeljövőben létrehozni kívánt Gazdaságtudományi Karnak, melynek az épülő új campus ad majd helyet.

 

Várhatóan 2018 szeptemberére készül el az új campus oktatási épülete, melynek kivitelezése során a legmodernebb technológiákat és a 21. század műszaki megoldásait használják. A beruházás következő ütemében felépülő igazgatási- adminisztrációs épületek, a tudástár- könyvtár és a kollégium pedig biztosítéka lesz annak, hogy az egyetem új kara által nyújtott versenyképes és színvonalas képzés a legkorszerűbb oktatási környezetben valósul meg.

 

Augusztus 7-ig tart a pótfelvételi eljárás, amelynek keretében tizenöt alapszakot, nyolc felsőoktatási szakképzési szakot és két mesterképzési szakot hirdetett meg az egyetem. A legnépszerűbb képzések a GAMF Műszaki és Informatikai Karon a nemrégiben elindított logisztikai mérnöki-, a gazdálkodási és menedzsment-, a gépészmérnöki- és a mérnökinformatikus szakok, a Gazdálkodási Karon pedig többek között a turizmus-vendéglátás és a kereskedelem és marketing. Nyitottak még a Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar által meghirdetett kertészmérnöki- és vidékfejlesztési agrármérnöki mesterképzések is, valamint a Pedagógusképző Kar valamennyi alapképzési szakja.

 

A Neumann János Egyetem által pótfelvételre meghirdetett szakjairól további információk a felveteli.uni-neumann.hu oldalon találhatók!

 

A pótfelvételi eljárásban azok jelentkezhetnek, akik a normál felvételi eljárásban nem jutottak be egyik képzési formára sem. Az Egyetem - ahogy a többi felsőoktatási intézmény is országosan - csak önköltséges szakokat hirdet meg. Jelentkezéskor csak egy felsőoktatási intézmény egy szakja jelölhető meg.

A jelentkezést most is a felvi.hu oldalon keresztül kell benyújtani.

Utoljára frissítve: 2017-08-02 03:59:28

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Karsai Dániel akként döntött, hogy 2024. március 31. napjával befejezi az ügyvédi tevékenységét és egyúttal ki...
Bővebben >>