. Ma Auguszta napja van.
Néptánctalálkozót rendeztek a Móra iskolában
2017-02-25 05:53:09
Néptánctalálkozót rendeztek a Móra iskolában

Néptánctalálkozót rendeztek a Móra iskolában

Közel háromszáz diák ropta a táncot február 24-én, pénteken délelőtt a Móra Ferenc Általános Iskola tornacsarnokában. A Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola tagintézménye immár hagyományosan rendezte meg a Városi Néptánctalálkozót.

 

 

Az eseményen a városvezetés, illetve az iskolafenntartó képviseletében jelen voltak Szemereyné Pataki Klaudia polgármester, Zsámboki Anna a Kecskeméti Tankerületi Központ tankerületi igazgatója, Lévai Jánosné, Leviczky Cirill és Nemcsik Mátyás önkormányzati képviselők, valamint Kovács János Kecskemét Megyei Jogú Város Roma Települési Nemzetiségi Önkormányzatának képviselője.

 

A program a Kecskemét Néptáncegyüttes Parázs csoportjának bemutatójával indult, amelyet az ekkor még a közönség soraiban ülő, és fellépésükre váró kis táncosok is nagy érdeklődéssel figyeltek.

 

A felnőttek produkciója után Kecskésné Marthi Mariann tagintézmény vezető köszöntötte a vendégeket, majd Lévai Jánosné mondta el nyitó gondolatait.

 

A Városi Néptánctalálkozón bemutatott produkciók nemcsak szórakoztatták a közönséget, hanem több esetben felelevenítették nemzeti kultúránk rég elfeledettnek hitt hagyományait is. Az idei találkozón a következő óvodák és iskolák vettek részt: Forradalom utcai óvoda Aranymálinkó csoportja, Juhar utcai óvoda Katica csoportja, Móra Ferenc Általános Iskola Réce-ruca és Csicseri csoportja, Ceglédi Református Általános Iskola, Ménteleki Általános Iskola Ördögfiókák csoportja, Arany János Általános Iskola Venyige csoportja, Arany János Általános Iskola Táncos talpak csoportja, Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola Pirinkó csoportja, Kertvárosi Általános Iskola Gyöngyikék csoportja, Nyársapáti Általános Iskola, Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskola Tátika csoportja, és a Kecskeméti Református Általános Iskola.

Utoljára frissítve: 2017-02-25 21:52:54

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Egy ajándék, ami többet mond ezer szónál!
Ha kaptunk már valaha ékszert ajándékba, akkor valószínűleg a mai napig pontosan emlékszünk rá, hogy kitől, mikor és milyen alkalomra kaptuk. Egy szép gyűrű vagy nyaklánc...
2024-03-25 16:46:20, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ha kaptunk már valaha ékszert ajándékba, akkor valószínűleg a mai napig pontosan emlékszünk rá, hogy kitől, mi...
Bővebben >>