. Ma Csongor napja van.
Népi játék-, és gyermektánc találkozó volt Hetényegyházán
2017-03-18 06:44:19
Népi játék-, és gyermektánc találkozó volt Hetényegyházán

Népi játék-, és gyermektánc találkozó volt Hetényegyházán

Kecskeméti óvodák néptánccsoportjai léptek fel pénteken a Pajtás Utcai Óvoda által szervezett Népi játék és gyermektánc találkozón. Hetényegyházán a Kálmán Lajos óvodához tartozó Pajtás Utcai Óvoda minden évben megrendezi a találkozót, mely idén is nagy sikert aratott.

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!

 

- Hagyományos rendezvényünk 2000-ben indult, és kezdettől az a célunk hogy a hagyományokat, néptáncokat, népi játékokat felelevenítsük, népszerűsítsük, illetve megőrizzük - nyilatkozta hírportálunknak Dakó Csilla, a Kálmán Lajos Óvoda intézmény-vezetőhelyettese.

 

A mostani találkozón a kecskeméti óvodákból rekordszámú résztvevő indult: 10 csoport lépett fel, és mintegy 150 gyerek vett részt a programban. Dakó Csilla szerint mindenki nyertes, hiszen a lényeg az volt, hogy megmutathassák magukat a csoportok.

 

A találkozón a résztvevő gyermekintézmények vezetőit külön-külön is köszöntötték. Majd Dakó Csilla és Kőváriné Kis Katalin intézményvezető rövid köszöntői következtek.

 

- A természet lábakat ad nekünk, a művészet pedig megtanít használni. Ez a gondolat a mai találkozónk mottója. Jó látni, hogy ilyen sok kisgyerek szereti a néptáncot - mondta bevezetőjében Dakó Csilla.

 

A köszöntők után Csík János és felesége, Csík Jánosné, Ferencz Katalin népdalokat énekeltek hangulatkeltőként, sőt a „Kossuth nótával" megénekeltettek 150 kisgyermeket. Ezt követően Molnár Máté, az óvoda néptánctanára és párja, Márkli Zsuzsanna táncoltak, majd a gyermekcsoportok léptek fel. A találkozót össztánccal zárták.

Utoljára frissítve: 2017-03-18 06:50:31

További híreink
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Mutatunk pár hasznos tanfolyamot, ha szeretnél szerezni egy új szakmát!
Sokan gondolkodnak el azon 35-40 évesen, vajon jól választottak-e szakmát. Az életközépi válság olykor arra sarkall bennünket, hogy váltsunk. De mit érdemes tanulni? Mily...
2024-04-09 19:01:58, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren n...
Bővebben >>