. Ma Márk napja van.
Nemzetire nevezik át 2020-tól a kecskeméti színházat
2019-09-29 22:46:34
Nemzetire nevezik át 2020-tól a kecskeméti színházat

Nemzetire nevezik át 2020-tól a kecskeméti színházat

2020. január 1-jétől „Nemzetinek”  hívják a kecskeméti teátrumot – jelentette be Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere. Ezzel a kecskeméti színház csatlakozott öt másik vidéki színházhoz, amely nevében már ezzel az előtaggal rendelkezik: a pécsi, a szegedi, a debreceni, a miskolci és a győri színházhoz.

 

„Túl azon, hogy a társulat egésze megérdemli az új minősítést, úgy gondolom, hogy a város polgárai, színház szerető, színházba járó nézői az igazi nyertesei a nemzeti színházi kinevezésnek” – mondta Cseke Péter, a színház igazgatója.

 

A „nemzeti” név egyébként nem jár sem pluszforrásokkal, sem további kötelezettségekkel, nem kell előtte magas művészeti díjakat  elnyerni, és nem kell a nemzetieskedő tartalmat sem előtérbe helyezni a továbbiakban. Ez pusztán egy politikai gesztus a mindenkori hatalom részéről. Az eddigi névadóra, a város szülöttére, Katona József drámaíróra ezentúl csak a könyvtár és a múzeum emlékeztet.

További híreink
Lowland, a második legnagyobb whiskygyártó régió
A Skót-Alföld a Highland vonalától délre helyezkedik el, a második legnagyobb whiskygyártó régió. Olyan nagyvárosok találhatóak itt, mint Edinburgh, Glasgow, Central Belt...
2024-02-16 12:01:43, Hírek, Vélemény Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az...
Bővebben >>