. Ma Kinga, Kincső napja van.
Nem műszaki hiba miatt ütközhettek Lázárék
2012-10-27 17:45:51
Nem műszaki hiba miatt ütközhettek Lázárék

Nem műszaki hiba miatt ütközhettek Lázárék

A Lázár-baleset szemtanúit keresik a rendőrök. Közben kiderült az is, hogy – noha „első ránézésre” – Lázár János sofőrje nem hibázott, mégis komoly intézkedéseket tettek vele szemben a kiskunfélegyházi rendőr-kapitányság balesetvizsgálói. Nem csak megszondáztatták és vért vettek tőle, hanem még a ruházatát is lefoglalták.

 

 

 

 

 

A könnyű sérülést szenvedett A. Istvánnak a kecskeméti kórházban történt vérvételt követően másik ruhát vittek a kollégái. Azt ugyanis, amiben az államtitkárt szállító kisbuszt vezette, lefoglalták. A laikusok számára szokatlan intézkedést egy magát megnevezni nem kívánó szakértő magyarázta meg a Borsnak.

 

- Akkor van erre szükség, ha nem tisztázható, hogy ki vezette a járművet. Előfordul ugyanis, hogy többen ülnek egy balesetet okozó autóban, és senki nem akarja vállalni, hogy ő volt a volánnál. Ilyenkor szagmintát vesznek a sofőrülésről, majd szagazonosító kutyával választják ki az „utasok” közül a sofőrt. Szerintem Lázárék esetében azért volt erre szükség, hogy még a látszatát is kerüljék az elfogultságnak. Úgy gondolom okosak, és előrelátóak voltak a kiskunfélegyházi kollégák. Úgy okoskodtak, hogy beazonosítják az ülésről, valamint az A. István ruháiról szerzett szagmintákat, amivel kifogják a szelet a politikai vitákból. A vizsgálat után senki nem mondhatja ugyanis azt, hogy szerinte mégis csak Lázár vezethette az autót…

 

Nem kizárt, hogy részben ezért keresik most a szemtanúkat is. Pénteken ugyanis közleményt adott ki a Bács-Kiskun megyei Rendőr-főkapitányság.

 

- Kiemelten fontos annak a két járművel a baleset helyszínére érkező három személynek a jelentkezése, akik először értek az M5-ös autópálya 107.450 méterszelvényéhez. Kiszálltak a járműveikből, de a kiérkező rendőröket már nem várták meg – mondta ezzel kapcsolatban Mihályné Bornemisza Eleonóra, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.  

 

Nem hivatalos információink szerint már megtekintették a két sérült járművet a szakértők. Egyelőre úgy vélik, hogy nem műszaki hiba okozhatta a karambolt.

 

KORÁBBI CIKKEINK:

Lázár János megkereste K. Tímea családját

Állásukat féltik a Lázár-balesetben vizsgálódók

Hogyan történt Lázár János balesete?

Így látta Lázár János a balesetet

Nem hibáztatja Lázár sofőrjét az áldozat férje


 

 

 Kép és szöveg: N.N.M. 

Utoljára frissítve: 2012-10-27 17:46:16

További híreink
Tucatnyi afgán a tehervonaton
Tizenkét afgán állampolgárt találtak ma (szeptember 8-án) a Kelebiai Határrendészeti Kirendeltség járőrei a Thessaloniki-Lambach között közlekedő tehervonaton.
2018-03-23 12:28:19, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Várhatóan csak 2018 elején érkeznek a Seuso-kincsek Kecskemétre
Vidéken először Székesfehérváron lesz látható a teljes Seuso-kincs, a Szent István Király Múzeum lesz ugyanis az október 29-én induló magyarországi vándorkiállítás első á...
2017-10-07 03:30:44, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Tagadja, hogy előre kitervelte a prostituált megölését
A tavaly meggyilkolt kecskeméti prostituált férje állítása szerint nem tudta, hogy az asszony 2012. júliusától 2016. június 14-ig, azaz 4 éven keresztül egy bérelt lakásb...
2017-09-12 19:46:26, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Mészáros Lőrinc-közeli Opus Global élelmiszeripari divíziójában méretes gyárak, beruházások találhatók. Az e...
Bővebben >>