. Ma Gedeon napja van.
Nem műszaki hiba miatt ütközhettek Lázárék
2012-10-27 17:45:51
Nem műszaki hiba miatt ütközhettek Lázárék

Nem műszaki hiba miatt ütközhettek Lázárék

A Lázár-baleset szemtanúit keresik a rendőrök. Közben kiderült az is, hogy – noha „első ránézésre” – Lázár János sofőrje nem hibázott, mégis komoly intézkedéseket tettek vele szemben a kiskunfélegyházi rendőr-kapitányság balesetvizsgálói. Nem csak megszondáztatták és vért vettek tőle, hanem még a ruházatát is lefoglalták.

 

 

 

 

 

A könnyű sérülést szenvedett A. Istvánnak a kecskeméti kórházban történt vérvételt követően másik ruhát vittek a kollégái. Azt ugyanis, amiben az államtitkárt szállító kisbuszt vezette, lefoglalták. A laikusok számára szokatlan intézkedést egy magát megnevezni nem kívánó szakértő magyarázta meg a Borsnak.

 

- Akkor van erre szükség, ha nem tisztázható, hogy ki vezette a járművet. Előfordul ugyanis, hogy többen ülnek egy balesetet okozó autóban, és senki nem akarja vállalni, hogy ő volt a volánnál. Ilyenkor szagmintát vesznek a sofőrülésről, majd szagazonosító kutyával választják ki az „utasok” közül a sofőrt. Szerintem Lázárék esetében azért volt erre szükség, hogy még a látszatát is kerüljék az elfogultságnak. Úgy gondolom okosak, és előrelátóak voltak a kiskunfélegyházi kollégák. Úgy okoskodtak, hogy beazonosítják az ülésről, valamint az A. István ruháiról szerzett szagmintákat, amivel kifogják a szelet a politikai vitákból. A vizsgálat után senki nem mondhatja ugyanis azt, hogy szerinte mégis csak Lázár vezethette az autót…

 

Nem kizárt, hogy részben ezért keresik most a szemtanúkat is. Pénteken ugyanis közleményt adott ki a Bács-Kiskun megyei Rendőr-főkapitányság.

 

- Kiemelten fontos annak a két járművel a baleset helyszínére érkező három személynek a jelentkezése, akik először értek az M5-ös autópálya 107.450 méterszelvényéhez. Kiszálltak a járműveikből, de a kiérkező rendőröket már nem várták meg – mondta ezzel kapcsolatban Mihályné Bornemisza Eleonóra, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.  

 

Nem hivatalos információink szerint már megtekintették a két sérült járművet a szakértők. Egyelőre úgy vélik, hogy nem műszaki hiba okozhatta a karambolt.

 

KORÁBBI CIKKEINK:

Lázár János megkereste K. Tímea családját

Állásukat féltik a Lázár-balesetben vizsgálódók

Hogyan történt Lázár János balesete?

Így látta Lázár János a balesetet

Nem hibáztatja Lázár sofőrjét az áldozat férje


 

 

 Kép és szöveg: N.N.M. 

Utoljára frissítve: 2012-10-27 17:46:16

További híreink
Keresztül a téli Vértesen
A Vértesben elég sokat jártunk, de télen még soha, így felkerekedtünk, hogy megnézzük eme szép és változatos hegyvidéket február elején.
2024-02-13 17:37:46, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
A közel 80 éves Földes László „Hobo” kapta a Petőfi Zenei Díj Életműdíját
Földes László, Hobo a Hobo Blues Band alapítója kapja a Petőfi Zenei Díj Életműdíját idén, írja a hirado.hu. Az Életmű Gálát február 3-án közvetítik a Duna TV-n.
2024-01-18 12:09:38, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Moór Marianna: „Elzártam magam a világtól”
Amióta a 80 éves Moór Marianna visszavonult a pályától, távol tartja magát a rivaldafénytől, és úgy tűnik, ez a jövőben sem fog sokat változni, ráadásul egy tavaly februá...
2024-01-04 14:38:37, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
Bővebben >>