. Ma Barbara, Borbála napja van.
Nem műszaki hiba miatt ütközhettek Lázárék
2012-10-27 17:45:51
Nem műszaki hiba miatt ütközhettek Lázárék

Nem műszaki hiba miatt ütközhettek Lázárék

A Lázár-baleset szemtanúit keresik a rendőrök. Közben kiderült az is, hogy – noha „első ránézésre” – Lázár János sofőrje nem hibázott, mégis komoly intézkedéseket tettek vele szemben a kiskunfélegyházi rendőr-kapitányság balesetvizsgálói. Nem csak megszondáztatták és vért vettek tőle, hanem még a ruházatát is lefoglalták.

 

 

 

 

 

A könnyű sérülést szenvedett A. Istvánnak a kecskeméti kórházban történt vérvételt követően másik ruhát vittek a kollégái. Azt ugyanis, amiben az államtitkárt szállító kisbuszt vezette, lefoglalták. A laikusok számára szokatlan intézkedést egy magát megnevezni nem kívánó szakértő magyarázta meg a Borsnak.

 

- Akkor van erre szükség, ha nem tisztázható, hogy ki vezette a járművet. Előfordul ugyanis, hogy többen ülnek egy balesetet okozó autóban, és senki nem akarja vállalni, hogy ő volt a volánnál. Ilyenkor szagmintát vesznek a sofőrülésről, majd szagazonosító kutyával választják ki az „utasok” közül a sofőrt. Szerintem Lázárék esetében azért volt erre szükség, hogy még a látszatát is kerüljék az elfogultságnak. Úgy gondolom okosak, és előrelátóak voltak a kiskunfélegyházi kollégák. Úgy okoskodtak, hogy beazonosítják az ülésről, valamint az A. István ruháiról szerzett szagmintákat, amivel kifogják a szelet a politikai vitákból. A vizsgálat után senki nem mondhatja ugyanis azt, hogy szerinte mégis csak Lázár vezethette az autót…

 

Nem kizárt, hogy részben ezért keresik most a szemtanúkat is. Pénteken ugyanis közleményt adott ki a Bács-Kiskun megyei Rendőr-főkapitányság.

 

- Kiemelten fontos annak a két járművel a baleset helyszínére érkező három személynek a jelentkezése, akik először értek az M5-ös autópálya 107.450 méterszelvényéhez. Kiszálltak a járműveikből, de a kiérkező rendőröket már nem várták meg – mondta ezzel kapcsolatban Mihályné Bornemisza Eleonóra, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.  

 

Nem hivatalos információink szerint már megtekintették a két sérült járművet a szakértők. Egyelőre úgy vélik, hogy nem műszaki hiba okozhatta a karambolt.

 

KORÁBBI CIKKEINK:

Lázár János megkereste K. Tímea családját

Állásukat féltik a Lázár-balesetben vizsgálódók

Hogyan történt Lázár János balesete?

Így látta Lázár János a balesetet

Nem hibáztatja Lázár sofőrjét az áldozat férje


 

 

 Kép és szöveg: N.N.M. 

Utoljára frissítve: 2012-10-27 17:46:16

További híreink
Barbie – rekordot dönt a mozikban
Greta Gerwig Barbie-filmje csupán 17 nappal bemutatása után elérte az egymilliárd dolláros (355 milliárd forint) jegyárbevételt.
2023-08-08 15:39:27, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Sziget Fesztivál: a Szerelem Forradalma és a Világfalu is vár
Többek között a környezetvédelemre, az emberi jogokra, az egyenjogúságra és a béke fontosságára reflektálnak idén a Sziget Nagyszínpadán a Love Revolution Special program...
2023-08-05 11:46:14, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Az üzemen kívüli a Mexikói úti villamospálya története
Az 5-ös autóbusz utasainak egy része a Mexikói úton rácsodálkozhat a még mindig meglévő villamosvágányokra.
2023-07-24 17:36:11, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Mindannyian jártunk már életünk során barkácsáruházban, ahol a polcok roskadásig tele vannak a különböző barká...
Bővebben >>