. Ma Emma napja van.
Nem Kecskemét lesz Európa Ifjúsági Fővárosa 2018-ban
2015-11-26 20:59:34
Nem Kecskemét lesz Európa Ifjúsági Fővárosa 2018-ban

Nem Kecskemét lesz Európa Ifjúsági Fővárosa 2018-ban

Sajnos nem Kecskemét, hanem Cascais neve hangzott el Madridban, az Európai Ifjúsági Fórum gáláján november 26-án, csütörtökön este akkor, amikor kimondták: melyik város lesz 2018-ban Európa Ifjúsági Fővárosa.

 

 

 

 

 

 

Ma este Madridban, a városházán ülésezett az Európa Tanács mellett működő Európai Ifjúsági Fórum és kihirdette az Európa Ifjúsági Főváros 2018 pályázat nyertesét. Ismert, hogy a címre Kecskemét is pályázott 19 európai várossal közösen, s egészen a döntőig jutott.

Kecskemét az első magyarországi város volt, amelyik a címre pályázott. Hazai hagyományok és tapasztalatok nélkül óriási eredmény, hogy ismert európai városokat (fővárosokat is) megelőzve a döntőbe jutottunk. Az egyéves pályázati folyamat az ifjúságra irányította a figyelmet, nagyon sok ifjúsági kezdeményezés valósult meg városunkban, és nagyon sok intézkedés, létesítmény, program tervezete készült el. Rajtunk múlik, hogy ezek közül mi valósul meg a cím elnyerése nélkül is 2018-ban. Van mire alapozni és lesz aktualitás is: 2018-ban lesz Kecskemét 650 éves és ekkor emlékezünk meg az első világháború befejezésének 100. évfordulójáról.

Éppen ezért 2018-ban megrendezzük Kecskeméten a Kárpát-medencei ifjúsági találkozót. Az Európa Ifjúsági Fővárosa címért pedig újra versenyre kelünk, jövőre a 2019-es címet célozzuk meg.

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata felkarolta a civil kezdeményezést és minden támogatást megadott a pályázat készítőinek és támogatóinak. Példátlan az a lokálpatrióta összefogás, ami az elmúlt hónapokban az OPEN 2018 projekt körül kialakult. Több mint 20000-en támogatták facebookon a kezdeményezést.

Kecskemét nemzetközi ismertsége nőtt. Városunk semmiképpen nem vesztett. Gazdagodtunk összefogásunkkal, terveink keretbe foglalásával, és az önzetlenség sok-sok megnyilvánulásával.

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében köszönöm minden közreműködő hozzájárulását, segítségét.

Szemereyné Pataki Klaudia

Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere

Utoljára frissítve: 2015-11-26 21:00:14

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Mutatunk pár hasznos tanfolyamot, ha szeretnél szerezni egy új szakmát!
Sokan gondolkodnak el azon 35-40 évesen, vajon jól választottak-e szakmát. Az életközépi válság olykor arra sarkall bennünket, hogy váltsunk. De mit érdemes tanulni? Mily...
2024-04-09 19:01:58, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Karsai Dániel akként döntött, hogy 2024. március 31. napjával befejezi az ügyvédi tevékenységét és egyúttal ki...
Bővebben >>