. Ma Auguszta napja van.
Nem árulja el az Audi, kitől vettek földet
2019-10-12 23:52:51
Nem árulja el az Audi, kitől vettek földet

Nem árulja el az Audi, kitől vettek földet

Amint arról beszámoltunk, Győr fideszes polgármestere szexbotrányba keveredett. Egy horvát jachton orgia keretében tett magávé egy luxusprostituáltat. Az orgián rész vett még – egyebek mellett –  Rákosfalvy Zoltán, Borkai Zsolt (54) polgármester ügyvédjédje is, aki az elhunyt Andy Vajna mögött a második legnagyobb magyar kaszinótulajdonos, és aki a győri, a pécsi és a miskolci kaszinók koncessziójához pályázat nélkül jutott.

 

A győri Audi gyár beruházása körül egy komoly korrupciós bűnszövetkezet sejlik fel, amely a gyárhoz szükséges földterületek közbenső megvásárlásán gazdagodott meg. A gyárhoz kijelölt földterületet azért  megszerezhette meg még időben a Rákosfalvy Zoltánhoz kötődő cég, mert valószínűleg politikai kapcsolatai révén bennfentes információkkal rendelkezett ez építkezés tervezett helyszínéről.

 

Az Immobilien Trade Center Kft. volt az a cég, amely 2012-ben eladta a Győr mellett terjeszkedni szándékozó Audinak azokat szántóföldeket, ahol az autógyár megépíthette magyarországi logisztikai központját. Az Immobilien Trade Center Kft. székhelye Rákosfalvy Zoltán lakcíme. A kft-nek egy Cessna típusú repülőgépe is van, melyen előszeretettel utazgatott Thomas Faustmann, az Audi Hungaria 2015-ben leköszönt német vezetője és Borkai Zsolt is.

 

2018 májusában, néhány héttel a Borkai-banda orgiájáról készült pornográf videófelvétel készítése előtt 250 millió forint osztalékot vettek ki a cégből, de azt nem lehet tudni, hogy kicsoda, mivel jogilag úgy lett megkonstuálva, hogy Magyarországról ne lehessen belelátni a valódi tulajdonosok körébe. A névleges tulajdonos ugyanis egy luxemburgi bejegyzésű offshore cég.

 

Az Audi most azt közölte, hogy 2014-ben egy projektcéget, az A-K Projekt-Éplog Kft.-t és földterületet is vásárolt az Audi logisztikai központjának bővítéséhez. Az eladót azonban nem nevezte meg a német vállalat. Elmondásuk szerint a telek megvásárlásakor a terület ipari célra hasznosítható területként volt besorolva és a megvásárlása előtti átminősítési eljárásban az Audi Hungaria nem vett részt.

 

(Forrás: HVG, címlapkép: Napi, Szigetváry Zsolt)

Utoljára frissítve: 2019-10-13 00:05:58

További híreink
Közös EP- és fővárosi listát állít az MSZP, DK és Párbeszéd
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre. Közös európai parlamenti- és fővárosi listát állít a három ...
2024-03-28 21:01:27, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A dezertőr, mint politikai playboy – kommentálta Magyar Péter felbukkanását a PHSZ
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseket vett fel - állítja az immár politikai párttá szerveződött ...
2024-03-26 18:23:19, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Dobrev Klára szerint nem Magyar Péter kell Magyarországnak
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, miután többtízezres tömeget tudott összehívni március 15-én B...
2024-03-17 11:52:01, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Megtorpant az online vásárlás korábbi növekedési üteme - állapította meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósá...
Bővebben >>