. Ma Andrea napja van.
Negyven klub 130 ökölvívója érkezik Kecskemétre
2014-12-01 20:03:46
Negyven klub 130 ökölvívója érkezik Kecskemétre

Negyven klub 130 ökölvívója érkezik Kecskemétre

Szerdán mintegy 40 klub 130 versenyzőjének részvételével kezdődik meg Kecskeméten a férfi ökölvívó országos bajnokság, amelynek döntőit szombaton rendezik

 

 

 

 

 

 

* Fotó: Kovács László


A magyar szövetség hétfői sajtótájékoztatóján Csötönyi Sándor elnök arról beszélt, hogy Kecskemét korábban már kétszer volt házigazdája az ob-nak, és ahogy az elmúlt két alkalommal, úgy ezúttal is kiváló hangulatú versenyre van kilátás, várhatóan sok nézővel.

Kovács László szövetségi kapitány tájékoztatása szerint különösen a felsőbb súlycsoportokban lesz népes a mezőny, még a +91 kilóba is 18 nevezés érkezett. A szakember úgy véli, a verseny azért is fontos lesz, mert megmutatja, hogy a legjobbak hol tartanak a felkészülésben a kiemelt jelentőségű 2015-ös év előtt. Jövőre ugyanis három jelentős világversenyt is rendeznek, Európa-bajnokságot, Európa Játékokat és az olimpiai kvalifikációs világbajnokságot.

Várhatóan komoly presztízsmeccsekre is sor kerül a viadalon, ezek közül is kiemelkedhet 75 kilogrammban az olimpiai ötödik, Eb-harmadik Harcsa Zoltán és a 2010-ben 69 kilóban Eb-győztes Bacskai Balázs összecsapása. Tavaly Bacskai közvetlenül súlycsoportváltása után meg tudta nyerni a Harcsa elleni finálét, most azonban Szántó Imre - már a Ferencváros színeiben versenyző - tanítványa egyértelműen a visszavágásra készül. Szintén érdekes csatát hozhat 60 kilóban a címvédő, többszörös Eb-bronzérmes Varga Miklós és Gálos Roland csatája vagy 81 kilóban Hámori Ádám és Harcsa Norbert meccse, természetesen csak akkor, ha az esélyeknek megfelelően minden favorit bejut a döntőbe.

Az ob első három napján, szerdán, csütörtökön és pénteken is 16.00 órakor kezdődik a program a Messzi István Sportcsarnokban, míg a szombati finálék 13.00 órától kezdődnek. A döntőket a Sport TV élőben közvetíti.
(MTI)


AZ OB PROGRAMJÁT MEGNÉZHETIK A KESPORT OLDALÁN ITT >>>

Utoljára frissítve: 2014-12-01 20:45:34

További híreink
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Sport Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Karsai Dániel akként döntött, hogy 2024. március 31. napjával befejezi az ügyvédi tevékenységét és egyúttal ki...
Bővebben >>