. Ma Márk napja van.
Negyven bérlakást adott át munkavállalói számára a Mercedes-Gyár Kecskeméten
2016-05-10 17:31:41
Negyven bérlakást adott át munkavállalói számára a Mercedes-Gyár Kecskeméten

Negyven bérlakást adott át munkavállalói számára a Mercedes-Gyár Kecskeméten

Ünnepélyes keretek között átadták azokat a bérlakásokat, amelyeket a Mercedes-Benz Gyár dolgozói kedvezményesen bérelhetnek.  A vállalat ugyanis egyedülálló bérlakásprogramot indított útjára Kecskemét városával és a KIK-FOR Kft-vel együttműködésben. (A képen balról jobbra: Kárpáti Lívia és Kárpáti Zoltán Mercedes-Benz dolgozó házaspár; Minda Imre László, a KIK-FOR Kft. ügyvezető igazgatója; Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere; Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezetésének elnöke; Ács László, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. HR-igazgatója)

 

Átadta dolgozóinak azt a 40 frissen felújított bérlakást a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft., amit számos ingatlan közül választottak ki Kecskemét-Homokbányán, a Téglás utcában. A Mercedes-Benz kecskeméti gyára arra törekedett, hogy a piaci árnál jóval kedvezőbb feltételekkel biztosítson lakásokat dolgozói számára, így a vállalat által nyújtott támogatás révén 34 kisebb, 43 négyzetméteres, valamint 6, egyenként 51 négyzetméteres összkomfortos lakás bérlésére nyílt lehetőség. A dolgozók által a lakásokra benyújtott pályázatok elbírálásakor a társaság az üzemi tanáccsal egyeztetett szempontok alapján figyelembe vette a vállalatnál eltöltött időt, a gyárban dolgozó hozzátartozók számát, a pályázó gyermekeinek számát, valamint az állandó lakóhely Kecskeméttől való távolságát is. Fontos szempont volt az is, ha valaki egyedülálló szülőként pályázott. 

 

ITT MEGTEKINTHETIK A KÉPGALÉRIÁT!

 

A most átadott bérlakásokba 40 dolgozó, a családtagokkal együtt összesen 63 fő költözött be. A lakóközösség tagja lesz nyolc gyermek is. A most átadott bérlakások közül 32-be termelésben dolgozó munkatársak, 8-ba pedig irodai dolgozók költözhettek.

 

„A legjobb minőség csak elkötelezett és elégedett munkavállalókkal lehetséges. Ahogy a duális felsőoktatási rendszer prototípusa a Mercedes-Benz Gyárban született, úgy a bérlakásprogramunkkal is úttörő szerepet szeretnénk betölteni a munkaerőpiacon. Magyarország egyik meghatározó foglalkoztatójaként példát szeretnénk mutatni abból, hogyan érdemes mobilitásra ösztönözni az álláskeresőket, illetve erősíteni a munkavállalók motivációját" - mondta a Kecskemét-Homokbányán kedden rendezett ünnepségen Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezetésének elnöke.

 

„Vállalatunk az óvodától az általános iskolán át a közép- és felsőfokú duális képzésig gondoskodik a felnövekvő generációról, biztosítjuk számunkra a korszerű tudást és gyakorlati tapasztalatot. A bérlakásprogrammal is az a célunk, hogy az elkötelezett munkatársainknak biztonságot nyújtsunk, és újabb lehetőségekhez jutassuk a hétköznapokban" - emelte ki Ács László, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. HR-igazgatója. Hangsúlyozta: a cég nem csupán a képzések, hanem az egészségügyi programok és a sportolási lehetőség terén is a sokat tesz azért, hogy a munkavállalók számára vonzó munkaadó és családbarát munkahely legyen. A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. elkötelezett munkatársai élet- és munkakörülményei folyamatos fejlesztése iránt, és Kecskemétet vonzóvá kívánja tenni az álláskeresők számára.

 

„Kecskemét jelene és jövője, gazdasági fejlődése szempontjából rendkívül fontos, hogy megfelelő tudással, szakképzettséggel bíró, elegendő munkaerő álljon a vállalkozások rendelkezésére. Az elmúlt években elsősorban a szakemberek képzésének elindításán volt a hangsúly. E területen már jó úton haladunk, kitűnően működik a duális szakképzés és felsőoktatási képzés. Most pedig arra kell koncentrálnunk, hogy a Kecskemétre érkező munkavállalók valódi otthonra leljenek a városban. Az önkormányzat e tekintetben is közös nevezőn van a vállalkozásokkal. Közös a cél: megfelelő feltételeket teremteni az ide érkező és letelepedni szándékozó munkavállalóknak. A mostani megállapodás bizonyítja, hogy részünkről adott a lehetőség. Arra bíztatom tehát a kecskeméti cégeket, hogy keressenek bennünket, és a Mercedes üzemmel kötött megállapodás mintájára segítsük közösen a munkavállalók boldogulását" - mondta Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere.

 

Minda Imre László, a kivitelezést végző KIK-FOR Kft. ügyvezető igazgatója pedig kiemelte: „Nem mindennapi modellről beszélünk, hanem egy olyan megállapodásról, amilyennel az önkormányzati vagyonkezelő társaságok közül az országban elsőként mi büszkélkedhetünk. Magas minőségben, minden elvárásnak eleget téve újítottuk fel a 40 bérlakást. Bátorsággal vágtunk neki a felújításnak és a megállapodásnak, amely társaságunk számára komoly gazdasági előnyökkel jár. Öt évre értékesítettük a bérlőkijelölési jogot a Mercedes számára, de mellette a bérlők természetesen fizetik a bérleti díjat, a rezsit, a parkolók használati díját. Mindezeken túlmenően a Mercedes az öt éves időtartamra a lakások 100 százalékos kihasználtságát garantálja társaságunk számára."


Kárpáti Lívia és Kárpáti Zoltán, a Mercedes-Benz gyárban dolgozó házaspár elsőként vették át az ünnepségen -jelképesen - új otthonukat. Jelenleg ketten laknak a lakásban, ahová rövidesen megszületendő kisbabájukat is várják.


HÁTTÉR:

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. közel 4.000 munkavállaló számára biztosít munkahelyet. 2015-ben a kecskeméti gyár több mint 180.000 kompakt autót gyártott. Az első Magyarországon is gyártott termék a B-osztály volt; míg 2013-ban a négyajtós CLA coupé, illetve 2015 januárjában a CLA Shooting Brake gyártását is megkezdte a kecskeméti gyár. Külön büszkeség, hogy ez utóbbi két típust kizárólag itt Magyarországon gyártják az egész világ - több mint 180 országa - részére.

Utoljára frissítve: 2016-05-10 18:43:31

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szór...
Bővebben >>