. Ma Rudolf napja van.
Négysávos lesz az 54-es főút kecskeméti szakasza
2017-09-21 18:35:02
Négysávos lesz az 54-es főút kecskeméti szakasza

Négysávos lesz az 54-es főút kecskeméti szakasza

A Modern Városok Program 100 milliárdos csomagjának immár felét elköltötte Kecskemét, miután olyan fejlesztések valósultak meg és vannak folyamatban, melyek a város továbbfejlődését, sőt, iparűzési adójának megduplázódását is eredményezhetik. Többek között ez is kiderült a polgármester szokásos Sajtóreggeli találkozóján.

A nyári szünet utáni első polgármesteri Sajtóreggeli érdekes témákat és számokat tartalmazott. A nyári munkáról szóló beszámoló kapcsán szóba került az elkerülő út befejezése, az 54-es út négysávosítása, az Izsáki út fejlesztése és a 2. Mercedes Gyár kapcsán felmerülő számtalan fejlesztés. A kiadások mellett pedig egy érdekes adat szerepel: 2020-21-re megduplázódhat Kecskemét adóbevétele.

 

Megduplázódhat a város adóbevétele

- 2020-21-re megduplázódhat a város iparűzési adóból származó adóbevétele. Ennek alapja, hogy a 2019-ben elindul a 2. Mercedes Gyár, melynek köszönhetően még egy akkora összegű iparűzési adó befolyhat, mint ami jelenleg van - mondta Szemereyné Pataki Klaudia.

 

Az 54-es főút négysávosítása

Az 54-es út négysávosítása nagy jelentőséggel bír. Miután a Mercedes belevágott 2. ütem, az új gyár fejlesztésébe, felgyorsul az 54-es főút négysávosítása. A 9 milliárdból elkészülő út négysávúsítását 2019 első negyedévére be kell fejezni a NIF Zrt-nek. Ennek a forgalomtechnikai egyeztetése (útlezárások, terelések) már elkezdődött.

 

Elkezdődhet az Izsáki út fejlesztésének előkészítése

Nehezen, de végre megszületett az Izsák út fejlesztéséről szóló döntés. A szeptember 15-ei kormányhatározatban foglaltak szerint megkezdődhet az Izsáki út négysávúsításának előkészítése.

A dolog előzménye, hogy 2017. július 29-én a kormány több magyarországi közút-fejlesztési határozatot is visszavont. Ennek kecskeméti eleme volt az Izsáki út négysávúsítása. Júliusban a kormány úgy döntött, hogy az 54-es út fejlesztése képezi a prioritást, tehát annak a szakasznak a négysávosítása kerül előtérbe. Emellett az Északi elkerülő befejezése volt az elsőszámú projekt. Most, hogy az elkerülő befejeződik, az 54-es négysávúsítása 2019 elején lezárul, elérkezett az idő, hogy elinduljon az Izsáki út fejlesztése.

 

Új energiaellátást biztosító alállomás megépítése

A villamosenergia-fejlesztés költsége, mely a Modern Városok Programban 15 milliárd forinttal volt tervezve, 22 milliárdnál tart (ezt a kormány már jóváhagyta). Megvan a terület, elkészültek a tervek, Kiskunfélegyháza felél, a vasúti átjáró után, az 5-ös számú főút mellett kerül kialakításra az alállomás.

 

A vasútállomás fejlesztése

A korábbinál sokkal kisebb léptékű, de flexibilisebb koncepció jött létre a meglévő vasúti és buszos infrastruktúrával. Tehát leginkább a vasúti és a Noszlopy parki épületekre fog helyeződni a súlypont. A korábban elkészült terveknek vannak olyan elemei, melyeket fel lehet használni. Ilyenek a közlekedési tervek (a közútforgalom forgalomtechnikai területére vonatkozó), valamint a vasút irányítás- és forgalomtechnikai tervei.

Utoljára frissítve: 2017-09-21 18:41:01

További híreink
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Mutatunk pár hasznos tanfolyamot, ha szeretnél szerezni egy új szakmát!
Sokan gondolkodnak el azon 35-40 évesen, vajon jól választottak-e szakmát. Az életközépi válság olykor arra sarkall bennünket, hogy váltsunk. De mit érdemes tanulni? Mily...
2024-04-09 19:01:58, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ha kaptunk már valaha ékszert ajándékba, akkor valószínűleg a mai napig pontosan emlékszünk rá, hogy kitől, mi...
Bővebben >>